Kirjoittaja Aihe: Win 10 kloonaus SSD-levylle [Ratkaistu]  (Luettu 7068 kertaa)

mpiso

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 655
    • Profiili
Vs: Win 10 kloonaus SSD-levylle
« Vastaus #20 : 07.02.22 - klo:14.26 »
Se ohjelma, jota käytin, kopioi jonkin aikaa tietoja ja ilmoitti sitten, että levyssä on vika (joku bad sector tai vastaavaa). Pysähtyi siihen. Sitten muutaman vaiheen jälkeen kävin hakemassa Microsoftin sivustolta Windows 10 asennusmedian ja talletin sen tikkuun. Kun aloin asentaa levylle siltä tikulta Windows 10:tä, niin tuli taas samankaltainen virhe. Ja levy on uusi kaupasta ostettu. Tosin säilytetty laatikossa noin vuoden.

Ajoin linuxilla sitten levylle

Koodia: [Valitse]
sudo badblocks -svn /dev/sdd

Se käsitteli levyä 17 h 45 minuuttia. Eli yön yli nukuttuani aamulla se oli valmis ja ilmoitti, että levyssä ei ole vikaa. Nyt en ihan heti keksi mitä tekisin. Linuxin asennus ei käy kun sellainen kone on jo. Ja tarvitssisin harvoin mutta kuitenkin joskus Windowsia.[/code]

Kokeile asentaa Win 10 siinä Linux koneessa, siihen vialliseksi epäiltyyn levyyn. Jos asennus ei onnistu, niin vika on levyssä.

Ketjun alussa oli mainittu Samsung 250 GB SSD, mutta SMART-tiedot ovat KINGSTON SA400S37480G levystä.

Oli kysymyksessä kumpi vain niin takuuaika pitäisi käsittääkseni olla vähintään 3 vuotta.

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5672
    • Profiili
Vs: Win 10 kloonaus SSD-levylle
« Vastaus #21 : 07.02.22 - klo:20.20 »
Ketjun alussa oli mainittu Samsung 250 GB SSD, mutta SMART-tiedot ovat KINGSTON SA400S37480G levystä.

Oli kysymyksessä kumpi vain niin takuuaika pitäisi käsittääkseni olla vähintään 3 vuotta.
Hyvä pointti. Piti oikein tsekata oman hyvin lähelle saman Kingston aseman takuu ja se tosiaan on 3v, eikä mainitsemani vuosi. Hyvä huomio muuten myös nuo SSD:n mallit. Tosiaan kaksi eri asemaa mainittuna.

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1274
  • Kubuntu
    • Profiili
Vs: Win 10 kloonaus SSD-levylle
« Vastaus #22 : 13.02.22 - klo:18.14 »
Sain tehtyä tuon levyn kloonauksen. Käytin lopulta 1000 GB -> 480 GB kutistamiseen EaseUS-ohejlmaa ja kloonaukseen PC Magazinen suosittelemaa Macrium-ohjelmaa. Kone käynnistyi boottauksen jälkeen. Ja ohjelmat tuntuvat toimivan.

SSD-levyllä ei ole niin suurta nopeuseroa, kuin odotin. Mutta Linux-koneen i5-10400F -prosessori on paljon paljon nopeampi kuin tuon Windows 10:n koneen prosessori. Luulen, että M.2 ei ole niiin paljon SSD SATA -levyä nopeampi. Ohjelmat toimivat kyllä huomattavasti sulavammin. Ei voi olla kuin tosi tyytyväinen.

Ja odottelen 8 GB muistikampaa, jonka ostin. Sitten tuossa Win 10 -koneessa on 16 GB keskusmuistia. Sekin voi vähän lisätä sulaavaa käyttäytymistä.

Kiitokset kaikille jotka ovat neuvoja antaneet. Tein kyllä kloonauksen lopulta kokellen eri ohjelmia. Ja opin Windowsin rakenteesta jotain, jne.

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1274
  • Kubuntu
    • Profiili
Vs: Win 10 kloonaus SSD-levylle [Ratkaistu]
« Vastaus #23 : 14.02.22 - klo:22.48 »
EaseUS Software lähetti tietysti sähköpostia, jossa kiiteltiin ensin freeware-version käytöstä. Ja sitten tarjottiin up to 60 % alennusta Professional-versiosta. Tässä professional-versiossa olisi "Create WinPE bootable disk", "Recover lost partition", "Migrate OS from HDD to SSD", "Manage Dynamic Volumes", "Command Line Supported" ja "Top-rated technical services 24x7".

Mutta eikös Linux-puolella olekin "Repair MBR in Windows to Prevent Boot Issues" -tyyppisiin hommiin ohjelma? Ja "Recover lost partition"? Onko partition kutistusohjelmia? Teksnistä tukea ei kyllä ulkomaan puhelun hinnalla soittaisi edes keskellä yötä tai päivää. Muuten kyllä voisin vaikka ostaakin tuon ohjelman tuttujen koneiden korjauksiin yms. tehtäviin.

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5672
    • Profiili
Vs: Win 10 kloonaus SSD-levylle [Ratkaistu]
« Vastaus #24 : 15.02.22 - klo:18.58 »
Mutta eikös Linux-puolella olekin "Repair MBR in Windows to Prevent Boot Issues" -tyyppisiin hommiin ohjelma?
Ei käsittääkseni ole kyllä Windowsin korjaukseen. Bootrec & fixboot komennoille ei ole korviketta Linuxissa.

Lainaus
Ja "Recover lost partition"?
No tuo vähän riippuu mitä tarkoitetaan. Tavallaan vaikka photorec ja testdisk ajaa tuon asiaa.

Lainaus
Onko partition kutistusohjelmia?
Tämä on todella helppo. Se melkein kaikille Linuxia käyttäneille tuttu Gparted. Sillä voi pienentää myös Windowsin osioita. Vaikka suositeltavampaa sorkkia natiivityökaluilla ja tehdä Windowsissa tuo.

Lainaus
Teksnistä tukea ei kyllä ulkomaan puhelun hinnalla soittaisi edes keskellä yötä tai päivää. Muuten kyllä voisin vaikka ostaakin tuon ohjelman tuttujen koneiden korjauksiin yms. tehtäviin.
En oikein suosittelisi edes soittaa. Vähänkään isompi helppari, niin paras käyttää heidän Chat tukea. Tuolloin viestiketju siirtyy heti näkyviin ns. "paremmalle" tuen antajalle jos on tarvis, eikä tarvi sepittää koko tarinaa alusta loppuun.

Mutta se on aina käyttäjästä kiinni mitä haluaa. Itse ostin aikoinaan Acronis True Image softan, koska se vain oli nopea ja yksinkertainen tapa tehdä varmuuskopioita, kloonata mistä vain mihin vain. Kun ostaa uuden massamedian, niin kannattaa katsoa valikoimaa. Ei ole kauaa kun ostin, olikohan Kingstonin asema, niin sen mukana tuli karsittu versio kyseisestä softasta mukana, eli ohjelman sai ladattua kerran ilmaiseksi ja tehtyä boottiversion, jolla sai sitten kloonattua vanhan kiintolevyn.