Kirjoittaja Aihe: panelin asetukset  (Luettu 1104 kertaa)

ubpappa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1460
  • Profiili
panelin asetukset
« : 09.01.22 - klo:20.02 »
Jostain syystä avatut ohjelmatiedot menevät paneelin alle niin ettei tallennus ym
onnistu paneelia siietämättä.
Onko ongelmaan toinivampia ratkaisuja ???
xubuntu 18;rasberry
acer aspire XC,näyttönä Toshiba tv ja vga päte...
Ymmärtää epätäydellisesti vain
suomea...;)

Jos tiedät vastaa, jos luulet tietäväsi vastaa.
Jos et tiedä/ymmärrä...älä vastaa.vanhuus tullee muillennii :))

ilkant

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1275
 • Kubuntu
  • Profiili
Vs: panelin asetukset
« Vastaus #1 : 10.01.22 - klo:11.05 »
Kubuntussa paneelin voi laittaa piiloutuvaksi. Se menee näkymättömiin kun sitä ei käytetä. Kun hiiren vie kuvaruudulla laitaan, niin paneeli tulee esille. Ja sieltä voi valita halutut tomenpiteet. Sitten paneeli menee taas piiloon.

Hajakenttä

 • Käyttäjä / moderaattori
 • Viestejä: 1548
  • Profiili
Vs: panelin asetukset
« Vastaus #2 : 10.01.22 - klo:16.00 »
Kyseessä lienee Xubuntu. Siinäkin paneelin asetukset ovat aika monipuoliset.

Kun paneelia klikkaa mistä tahansa kohdasta hiiren oikealla napilla tulee valikko, jossa on myös kohta 'paneeli' ja sitä osoittamalla tulee valikko, jossa on myös 'paneelin asetukset'.

Kun avaa paneelin asetukset ja siitä välilehden 'näyttö' saa useita säätöjä. Ylhäällä voi valita mitä paneelia säätää: 0 on yleensä yläpaneeli ja 1 ala- tai sivupaneeli. + napista saa tehdä uuden paneelin ja - napista poistuu se, jota säädetään. Säädön kohteena olevassa myös vilkkuu punainen kehys. Ota aluksi pois ruksi 'lukitse paneeli' jos se on. Valitse laatikkoon 'piilota paneeli' vaikka 'älykkäästi' niin paneeli väistyy sitten aina ikkunoiden tieltä pois. Aseta mitat, pituus ja paksuus mieleisiksi. Aseta ruksi 'kasvata pituutta' niin käynnistimiä voi lisätä ja pituus kasvaa niiden mukaan. Paneelin paikan voi ihan hiirellä asettaa.

Välilehdeltä 'ulkoasu' voi asettaa mm. värin ja kuvakkeiden koon automaattiseksi ja jos on komposointi käytössä saa muutakin karkkia. Kohteet välilehdeltä näkee kohteiden asettelun ja voi niitä siirrellä, tosin siirtely on helpompaa suoraan paneelista: hiiren oikealla siirrettävää kuvaketta ja valikosta riviä 'siirrä' ja sitten vaan raahataan kohdetta ja pudotetaan uuteen paikkaan, vaikka toiseen paneeliinkin.

Yläreunan kohdasta 'varmuuskopioi ja palauta' voi tallettaa tehdyn paneelin ja ottaa sen käyttöön sitten kun tekee uuden asennuksen Xubuntulle. Tallennusikkunan alareunassa on napit 'vie' ja 'tuo', niistä voi tallettaa halutulla nimellä ja haluttuun paikkaan, vaikka varmuuskopiotikkuun. Siitä voi sitten uuteen Xubuntuun tuoda asettelun 'tuo' napilla ja säästyy paljolta vaivalta. Tallennusikkunassa on myös luettelo jo talletetuista paneeliasetteluista. Niihin voi lisätä nykyisen alareunan napista 'tallenna asetukset' ja sitten sen saa käyttöön tässä jakelussa, jos sattuu tunaroimaan paneelin pilalle.

Kun klikkaa hiiren oikealla paneelia ja valikosta 'paneeli' kohtaa 'lisää kohteita' voi lisätä käynnistimiä ja muita palveluja, kuten yläpaneeliin kellon ja kalenterin ja sääpäivityksen ym... Kokonaan uuden käynnistimen voi myös tehdä lisäämällä paneeliin tyhjän käynnistimen 'sovelluskäynnistin valinnaisella valikolla' ja muokkaamalla sen sisällöksi halutun komennon ja tekstivihjeen ja kuvakkeen. Pikakäynnistimiä voi myös lisätä raahamalla niitä päävalikosta paneeliin.

Jotta paneelia ei vahingossa sohi rikki, kannattaa laittaa lopuksi ruksi 'lukitse paneeli'.


E: Korjailua.

PS: Whisker valikossa on myös toiminto, jolla voi sovelluksia siirtää paneeliin. Klikkaa hiiren oikealla sovellusta ja aukeaa valikko, jossa on mm. kohta '+lisää paneeliin', siitä voi valita mihin paneeliin lisätään, ja sitten voi siirtää kuvakkeen mieleiseen paikkaan paneelissa.

Paneeliin voi lisätä myös linkkejä vaikkapa www sivuille. Esim. tälle foorumille voi tehdä pikakäynnistimen näin: Maalaa hiirellä halutun sivun osoite, eli URL selaimen osoitepalkista. Pienennä sitten selain tehtäväpalkkiin tai valitse toinen työtila, jotta saat työpöydän näkyviin. Klikkaa hiiren oikealla työpöydästä tyhjää kohtaa ja valitse valikosta 'luo URL linkki'. Vie hiiri avautuneen luonti-ikkunan kohtaan URL ja paina hiiren molempia nappeja samanaikaisesti. Tee linkille se nimi jonka haluat siinä näkyvän. Valitse sopiva kuvake klikkaamalla oletuskuvaketta (jos se ei ole mieleinen) ja etsi luettelosta sopivampi, 'kaikki kuvakkeet', selaa alemmas aika paljon, valitse esim. punainen Ubuntu kuvake ja ok, klikkaa lopuksi luontivalikkoon 'luo'. Kuvake ilmestyy työpöydälle. Kokeile, että se toimii, kaksioisklikkaamalla sitä. Jos toiminta on ok voit siirtää sen paneeliin yksinkertaisesti raahamalla ja pudottamalla. Jos se toimii oikein (yhdellä klikkauksella) voit poistaa työpöydältä sen kaksoiskappaleen tarpeettomana hiiren oikealla napilla.« Viimeksi muokattu: 11.01.22 - klo:12.27 kirjoittanut Hajakenttä »
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo