Kirjoittaja Aihe: AppleTV 1st gen, alkuperäisen käyttiksen korvaus esim. Linuxilla  (Luettu 1544 kertaa)

thewk

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 437
  • Profiili
Laite ei vielä ole minun hallussani mutta mahdollisesti huomenna.

Apple TV:n ensimmäinen versio ei enää ole tuettu Applen toimesta eikä käsittääkseni edes YouTube toimi siinä joten alkuperäinen käyttöjärjestelmä pitänee / kannattanee korvata jollain toisella, esimerkiksi Linuxilla. Jonkinverran olen aiheesta googlaillut ja erilaisia mediacenter tyylisiä linux-käyttöjärjestelmiä on tehty ja asenneltu:

https://arstechnica.com/gadgets/2011/08/how-to-put-boxee-or-xbmc-on-your-original-apple-tv/

Myös Mac OS X on onnistuttu asentamaan tuohon joskin 10.5 Leopard on ilmeisesti käytännössä se paras koska siinä toimii GPU kiihdytys, laitteessa tosin on vain 256mb keskusmuistia (eikä sitä voi lisätä) mikä asettaa rajansa, muut komponentit ovat 1GHz Pentium M ja GeForce Go 7300, kovalevy on joko 40gt tai 160gt ja se on siis irroitettavissa oleva tavallinen läppärikovo (IDE).

Onko kukaan foorumilaisista sattunut moista modausta tekemään eli korvaamaan alkuperäisen käyttiksen joko Linuxilla tai Mac OS X:lla? Jos laitteeseen saan jonkin kunnolla asennettua niin voin sitten toki tähän ketjuun kirjoitella miten onnistui  :DEDIT:

OSMC mediahässäkkä ainakin asentui kivuttomasti:

https://osmc.tv/download/

Alkuperäisen Applen ohjelmistonkin saa palautettua:

https://www.tweaking4all.com/home-theatre/appletv/restore-appletv-os-offline-1stgen/
« Viimeksi muokattu: 23.12.21 - klo:13.52 kirjoittanut thewk »
HP Compaq 6300 Pro + Ubuntu 22.04.2

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5681
  • Profiili
Meinasin ehdottaa Kodia, mutta siellä olikin OSMC mainittuna. En oikein näe järkeä muille vaihtoehdoille, varsinkin kun tuo muisti on vain yksinkertaisesti todella pieni. Mutta Kodi:lla ja vastaavilla saakin aika paljon kaikkea kivaa aikaiseksi jos vain riittää mielenkiintoa.

*edit*
En tiedä onnistuisiko ja riittäkö teho, mutta voisikohan tuo pyörittää vielä DVB2 digikorttia USB:llä? Meinaan saisiko tuollaisesta vielä tehtyä tallentavaa digiboksia.
« Viimeksi muokattu: 24.12.21 - klo:18.18 kirjoittanut qwertyy »

thewk

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 437
  • Profiili
OSMC:n tosiaan asensin mutten sen kummemmin ole laitetta edes kokeillut kunnes nyt ja huomasin ettei WiFi toimi. Laitteessa on Broadcomin WiFi -kortti jolle ei kait ole ajureita sitten asennettu:*** EDIT: Ajuri on asennettuna, WiFi -asetus vaan löytyikin My OSMC -valikosta eikä Asetukset -valikosta, omituinen sijoittelu mutta sai kuitenkin yhdistettyä verkkoon siis.

Yksi suosittu modaus näyttää olleen tuon WiFi -kortin korvaaminen jollain CrystalHD dekooderikortilla jonka ansiosta laite pystyy ilmeisesti purkamaan korkeammankin resoluution videota.

Yksi vanha USB digi-TV kortti löytyy ja jollain KDE -porukan softalla sitä joskus käytinkin

Tässä laitteessa on vain yksi USB -portti joten hubi kyllä pitäisi melkeimpä hommata, kaikenlaista roinaa löytyy muttei tuota :D
« Viimeksi muokattu: 25.12.21 - klo:18.30 kirjoittanut thewk »
HP Compaq 6300 Pro + Ubuntu 22.04.2