Kirjoittaja Aihe: HP Envy monitoimitulostin – kokemuksia  (Luettu 1719 kertaa)

jpek-m

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
  • Profiili
HP Envy monitoimitulostin – kokemuksia
« : 09.12.21 - klo:13.25 »
Ostin pari kuukautta sitten edullisen HP Envy 6400e monitoimitulostimen, jota käytän wifi-yhteydellä. Tulostaa nätisti värisivuja kaksipuoleisesti ja on siinä myös arkinsyöttölaittella varustettu skanneri.

Plussat:
 – Nätti kone, hyvä kaksipuoleinen tulostus, edullinen hinta
Miinukset:
 – Asennus linuxiin vaivalloinen, ei voi konfiguroida käyttöpaneelista
 – Tiukka sidos HP:n palveluihin, vaatisi (ehkä? melko) jatkuvan internet-yhteyden
 – Ei tue skannausta linuxista, nettiselaimella saa vain jpg-muodossa, ei kuvan rajausta

Käyttöönotto

Laitteen käyttöönotto on tehtävä HP Smart -sovelluksella verooyhteyden kautta. Sen kerrotaan toimivan Windowsissa ja Androidissa. Androidissa ei toiminut, joten piti lainata Windows-kone.

Edellytyksenä on 1) kirjautuminen HP Account -tiliin 2) tulostimen yhdistäminen internetiin ja 3) vain alkuperäisen HP-musteen käyttäminen. Käyttöönoton aikana on otettava kantaa HP+ -tarjoukseen ennenkuin laitetta pääsee kokeilemaan. Sivukaupalla palvelukuvauksia ja ehtoja!

Valitsin Instant Ink -palvelun, jolloin tulostin tilaa itse tarpeen mukaan mustetta (6 kk kokeilujakso ilmaiseksi, sen jälkeen sivumäärästä riippuva hinta, alkaen 50 sivua = 3€/kk). DHL:llä tulevat kasetit sisältävät enemmän mustetta kuin kaupasta ostettavat, eli hintavertailu on mahdotonta! Saattaapa olla ihan järkevä palvelu.

Parin viikon kuluttua sain HP:lta sähköpostia: "Haluamme ilmoittaa sinulle, että tulostimesi HP ENVY 6420e All-in-One Printer ei ole ollut yhteydessä HP:hen Yhteys on yksi palvelun vaatimuksista. - - - Tulostimesi on ilmoitettava mustetasot HP:lle päivittäin, jotta voimme lähettää sinulle ajoissa lisää mustetta." – Eipä se kai kovin paljoa sähköä kuluta lepotilassa, mutta siinä on komeat valot, joita en halua yöllä katsella.

Tulostaminen

[Edit:] HP:n suositteleman ajurin löytää 123.hp.com -osoitteen kautta, mutta yhteys tulostimeen ei ruvennut heti toimimaan. 
Viestissä https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56446.0 kuvataan myös, miten HP:n ajuri voidaan ehkä asentaa.

Ongelmana minulla on se, että laite vähän väliä vaihtaa ip-osoitettaan. Ohjeen https://askubuntu.com/questions/1128164/no-suitable-destination-host-found-by-cups-browsed avulla saan tilanteen korjattua. Käytännössä se tapahtuu helposti: Asetukset > Tulostimet > Lisää, sieltä tutun tulostiimen saa taas uudestaan kun sitä ei löydy. (Pitäsi joskus konfiguroida kotireitittimeen laitteelle kiinteä DHCP-osoite.)

Skannaaminen

Tämä on ollut pettymys, heikko kuvanlaatu. Osoitteesta 123.hp.com pitäisi löytyä neuvot, mutta linux-tukea ei ole!
[Edit:] Android-skannaus on mahdollinen HP Smart-sovelluksen avulla. Alueen rajaaminen on mahdollista, tulos on jpg- tai pdf-tiedosto max 300 dpi tarkkuudella.

On vaihtoehtoinen tapa: selvitä jostain tulostimen nykyinen ip-osoite ja mene selaimella sinne (tai siirry osoitteen 123.hp.com kautta). Siellä on skannaustoiminto, ja sivun saa näytölle jpg-muodossa ja edelleen talletettua konelle. Vain jpg, ei kuvan rajaamista!

« Viimeksi muokattu: 09.12.21 - klo:16.42 kirjoittanut jpek-m »

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16306
  • Profiili
Vs: HP Envy monitoimitulostin – kokemuksia
« Vastaus #1 : 09.12.21 - klo:17.33 »
[Edit:] HP:n suositteleman ajurin löytää 123.hp.com -osoitteen kautta, mutta yhteys tulostimeen ei ruvennut heti toimimaan.

123.hp.comin Linux-linkki tuntui olevan ainakin tällä hetkellä rikki. Kannattaa etsiä tietoa ja ajureita suoraan HP:n Linux-ajurin sivustolta:
https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing

Viestissä https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56446.0 kuvataan myös, miten HP:n ajuri voidaan ehkä asentaa.

Ubuntu 20.04:n HPLIP-versio 3.20.3 on liian vanha Envy 6000 -sarjan tulostimille. HPLIPin tuettujen laitteiden listan perusteella tarvitset vähintään HPLIP 3.20.5:n. Ubuntu 20.10:ssä on suoraan riittävän uusi ajuri, jolloin käyttöönoton ei pitäisi olla erityisen hankalaa.

Jos koko jakelun päivittäminen ei sovi, voit asentaa uudemman HPLIP-version Ubuntu 20.04:ään lataamalla asennuspaketin HP:n sivuilta: https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing/gethplip

ubu hui

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 118
  • Profiili
Vs: HP Envy monitoimitulostin – kokemuksia
« Vastaus #2 : 15.12.21 - klo:15.14 »
Erehdyin hankkimaan hp envy2u2e äll in onennyt on tullut mieleen että autotallissata löytyy kahdeksan kilon leka,kiusaus on suuri että kohta Hammer-time,tuo härpäke ja leka saattavat kohda toisensa, homma haisee puhtaaslausnsalta(tai sitten olen vaan epäluuloinen inehmo,henkilökohtaista mutua ja kitinää)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5688
  • Profiili
Vs: HP Envy monitoimitulostin – kokemuksia
« Vastaus #3 : 15.12.21 - klo:20.06 »
Osalla näistä "ink on demand" tarjoajista on muuten sitten melko... kyrp.. ominaisuuksia. Nimittäin osa seuraa niinkin aktiivisesti tuota rekisteröintiä, että kun lopetatkin tilin käytön ja katsot, että mustetta on vielä pitkäksi toviksi, kasetit hylätään etänä. Ekologista ja käyttäjäystävällistä
https://www.youtube.com/watch?v=nxDDXCo7bfU

Toinen aivan mahtava on Canonin, poistamme skannerin toiminnasta jos tulostimessasi ei ole mustekasettia 👌
Aika isoja keskisormia käyttäjille.