Kirjoittaja Aihe: Kubuntun kthememanager  (Luettu 3166 kertaa)

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1277
  • Kubuntu
    • Profiili
Kubuntun kthememanager
« : 30.09.06 - klo:06.05 »
Varoituksen sana Kthememanagerista. Se on keskineräinen ja versionumero onkin vasta 0.40. Yritin muuttaa Kubuntun väritystä Ubuntun ruskeaksi... Lopuksi talletin Ohjauspaneelin Teemanhallinnasta tuloksen teemaksi. Tein lisää muutoksia ja talletin uudelle nimelle. Poistin teemanhallinnassa yhden vanhan teeman.

Sitten huomasin, että KDE-ohjelmien työkalupalkista kuvakkeet ovat hävinneet. Tilalla oli pienet nuolet, joista samat toiminnot toimivat, mutta napsautettava alue oli millimetrien luokkaa... Samoin näytönsäästäjien lista teemanhallinnassa on hävinnyt. Sitä en ole saanut takaisin millään tavalla. Sama kävi KDE:n aiemmilla versiolla Fedora Core 2 -alustalla. Teemoja vaihtelemalla näytönsäästäjien lista katosi (en tiennyt syytä vielä silloin). Sain sen takaisin vasta vaihdettuani distribuutiota.  :)

Teema on pakattuna .kth -päätteiseksi paketiksi. Avaamalla sen saa xml-muotoisen asetustiedoston. Vertasin sitä yhteen oletusteeman vastaavaan tiedostoon. Huomasin, että omassa teemassani joidenkin elementtien kooksi oli määritelty 1 kun oletusteemassa vastaava luku oli noin 20:n luokkaa. Editoin omaani vastaavat lukemat. Ei auttanut!

Lopulta vaihdoin KDE_Classic teemaan ja silloin kuvakkeet palasivat työpöydälle. Aloitin uudelleen työpöydän muokkauksen Ubuntun ruskeaksi. Lopulta pääsin alkuperäiseen haluttuun ulkonäköön. Bugiraportit on tehty. Kthememanager on koodattu C++:lla. Siinä olisi jollekin pinetä purtavaa korjata ohjelma. Tuntuu siltä, että ohjelma hävittää jonkun polkuasetuksen KDE:stä.. ehkä?