Noinko tarkoitit, minulla ainakin tämä eka testi tuntuu toimivan
Joo. Porttia 80 tai 443 ei tarvitse erikseen määrittää kummassakaan päässä. Javascript-koodissa portti on oletuksena 80, jos käytät ws-protokollaa, ja 443, jos käytät wss-protokollaa.
Nginxissä kyseinen /_WS_-location laitetaan saman server-määrittelyn alle, jossa muukin palvelu sijaitsee ja portti asetetaan yhteisesti siellä server-määrittelyn puolella listen-rivillä. Eli jos kyseessä on SSL/TLS-suojattu palvelu, server-asetukset näyttävät tältä:
http://nginx.org/en/docs/http/configuring_https_servers.htmlen sitten tiedä mitenkä jos portti rasittuu useista latauksista samaa aikaan ?
Käyttöjärjestelmä ja Nginx kestävät kyllä sellaisen määrän rasitusta per portti, ettei raja tule vastaan. Koodaamasi websocket-palvelu rajoittaa samanaikaisten yhteyksien määrää ensimmäisenä, ja sen suorituskyvyn joudut itse arvioimaan ja testaamaan.
Jos oikeasti olisi tarvetta hajauttaa palvelu sisäisesti useille eri koneille tai palvelinprosesseille, Nginx mahdollistaa sen upstream-määrittelyn avulla:
http://nginx.org/en/docs/http/ngx_http_upstream_module.htmlJoka tapauksessa ei siis ole merkitystä, missä portissa palvelu toimii ulkoisesti, vaan kaiken liikenteen voi huoletta laittaa kulkemaan portin 443 kautta.