Miten siirto kotikansiosta tikulle tapahtuu, minä en osaa lukea tuota ikkunaa että mitä pitäis tehdä.
Tarkoitatko Dolphin-tiedostoselaimen ikkunaa vai jotain muuta? Sen pitäisi näyttää samalta kuin Windowsin kansionäkymät, ja tiedostoja kopioidaan ja siirretään samalla tavalla kansiosta toiseen.
Kun kokeilemalla yritin alustaa tikkua niin se meni sellaseen tilaan ettei kone näyttäs sitä tunnistavan. Terminaalissa se kyllä näkyy.
Miten se näkyy terminaalissa?
Mitä osioita tikulla näkyy KDE:n osioiden hallinnassa?
Sama se tietenkin yhdelle tikulle mutta mulla on nyt tässä paikoillaan toinen tikku jossa on musiikkia ennestään enkä haluais sitä tyhjentää, siinä on kyllä tilaa. Enkä nyt haluais mennä tekemään tätä Winkalla. Pitäskö tämäkin tikku alustaa lubuntulla kun edelliset tallenteet on tehty Winkalla?
Ei tarvitse alustaa uudelleen. Siellä on jo toimiva tiedostojärjestelmä. Todennäköisesti juuri FAT32 tai mahdollisesti NTFS.
Olisin laittanut kuvan Dolphin ikkunasta mutta en osannut tällä kaapata?
Kuvakaappauksen saat painamalla näppäimistön Print Screen -näppäintä (F12-näppäimen oikealla puolella, joskus merkitty PrtSc tai sinne päin). Joillain työpöydillä Alt+Print Screen ottaa kuvakaappauksen aktiivisesta ikkunasta, mutta en ole varma, toimiiko se nykyisin KDE:ssä.
Kyllä se löyty discoveristä, asensin sen mutta sen joutuu aina avaamaan sieltä discoverin kautta, ei asentunut tänne työpöydälle.
Tietääkseni KDE:n osioiden hallinta kuuluu Kubuntun perusasennukseen. Sitä ei tarvitse asentaa erikseen. Jos olet niin tehnyt, kyseessä on todennäköisesti jokin muu sovellus? Millä nimellä se näkyy Discoverissa?
Jos et löydä osioiden hallintaa KDE:n valikoista edes hakutoiminnolla, sen pitäisi käynnistyä päätteen kautta komennolla:
partitionmanager
Eikös tämä ole KDE ja minusta siellä se oli knome levyt nimellä. Sulla näky olevan vielä Suomen kielellä. Voiskohan tähän vaihtaa Knome työpöydän vai pitäskö vaihtaa tuo Lubuntu esim: Kubuntuun? Vai toimisko Studio?
En oikein usko, että työpöydän vaihtaminen helpottaa asiaa mitenkään merkittävästi. Osioiden ja tiedostojen hallinnan periaatteet ovat hyvin pitkälti samat myös Ubuntun GNOME-työpöydällä, Ubuntu Studion Xfce:ssä, Lubuntun LxQt:ssä/LXDE:ssä sekä Microsoftin Windowsissa.