Kirjoittaja Aihe: Samsung A51 -puhelimesta näyttö rikki ja kuvat tallentamatta...  (Luettu 1544 kertaa)

antti_k

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Ja kävipä sitten päivänä eräänä niin, että tyttäreltä putosi puhelin tonttiin ja näyttö täysin mustaksi.
Kuvat luonnollisesti backuppaamatta mihinkään pilveen ja nyt niistä kova murhe, etät menivätkö hukkaan.
Puhelimena Samsung A51, joka jollain tasolla on vielä hengissä, mutta ruudulle ei tosiaan tule mitään enää. Kosketusnäyttö tuntuu välillä ottavat jotain vastaan (tärinästä päätellen), mutta vaikea on arvata mihin osuu.
On koitettu Windowsin ja Ubuntun kanssa usb-piuhalla, kone läytää puhelimen, muttei näytä mitään sisältöä sinne. Eli veikkaan, että vaatisi puhelimen päästä luvan sille, että usb saa päästä tietoihin käsiksi. SD-kortilla oli osa kuvista, muttei kaikkia kuvia. USB-C-portin kautta koitettu saada kuvaa ulos hubin ja telakan kautta, mutta ainakaan näillä käytössä olevilla ei vielä tärpännyt.

Windows-koneelle asennettu aika monta eri vaihtoehtoa mitä netti tarjoilee, mutta mikään niistä ei tunnista A-sarjan Samsungia, vain S-sarjalaisia tai Note-sarjalaisia.

Ja kun oma nokkeluus loppuu, niin ajattelin teiltä osaajat kysyä, että olisikohan tämäkin ongelma ratkottavissa Ubuntun kautta, kuten niin moni muukin? Suurkiitos, jos jollekin vielä tulee jotain mieleen mitä koittaa tämän kanssa! Oma pakki alkaa olla melko tyhjä...

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5688
  • Profiili
Ei oikein ole. Mutta olet onnekas jos digitizer vielä sallii kosketuksen, koska silloin voit sokkona saada aktivoitua USB-massamuistitilan. Ihan varmaksi en sano, mutta myös ns. "dev-moden" aktivointi voisi helpottaa. Mutta sekin pitäisi tehdä sokkona. Dev moden aktivoinnin jälkeen puhelinta pitäisi pystyä käskyttämään päätteen kautta, mutta helpompi tuo tiedonsiirto on aktivoida sokkona mitä dev-mode.

Joka tapauksessa ongelmasi on se, että tosiaan tiedonsiirto pitää saada aktivoitua puhelimen päästä. Itsellä kävi sama, mutta digitizer meni rikki ja päädyin ostamaan näyttöyksikön ja vaihtamaan sen, vaikka puhelin oli jo muutenkin menossa roskiin. Ihan vain sen takia, että sai kuvat ja muutamat tiedostot sieltä vielä ulos.

juyli

 • Käyttäjä / moderaattori
 • Viestejä: 1200
  • Profiili
Joka tapauksessa ongelmasi on se, että tosiaan tiedonsiirto pitää saada aktivoitua puhelimen päästä.
Testasin taas parilla Android-puhelimella, ja tiedonsiirto onnistui vain mtp-yhteydellä sallimalla puhelimessa tiedostosiirron :,(
Todettakoon jälleen, että varmuustallennukset eivät toki ole tarpeen ennenkuin ne ovat välttämättömiä :-,(

raimo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4222
 • openSUSE Tumbleweed
  • Profiili
Kannattaa vilkaista ko. käyttäjän tunnuksilla osoite: https://photos.google.com/
Yllätys voi olla positiivinen kuvien ja videoiden osalta.
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski

matsukan

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2148
  • Profiili
Jos siellä on tosi tärkeitä kuvia niin kannattaa kysellä valtuutetun huoltoliikkeen kautta onko mahdollisuutta tietojen lataukseen. Kuvat tietenkin kannattaa tallettaa ulkoiselle muistkortille josta ne on helposti saatavilla.

Toivottavasti seuraava puhelin on edistyksellisempi tässä asiassa.

Tietenkin näytön korjaaminen voi tietenkin tulla kyseeseen koska tytär jne, näitä firmjoa löytyy isoimmista kaupungeista helposti..

Eli :
Tarkista onko kuvat muistikortilla.
Mieti puhelimen korjausta, tämä on kuitenkin aika uusi laite.

edit2:

Näppärä tsi isä tietenkin vaihtaa näytön kohtuu hinnalla :
https://www.puhelinshop.fi/product/3759/samsung-galaxy-a51-naytto--runko---musta
« Viimeksi muokattu: 29.11.21 - klo:17.24 kirjoittanut matsukan »
Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5688
  • Profiili
Sellainen tuli mieleen, että osassa uudempia malleja voi ilmeisesti saada peilattua USB-C:n ja HDMI adapterin kautta kuvan näytölle. JOS puhelin sattuu tuota tukemaan ns. "out-of-box", niin tuolla olisi aika helppoa aktivoida tuo tiedonsiirtotila. Voisi ehkä jopa onnistua kuivaharjoitella jopa pelkästään sillä valikoiden sijainti. Jollain USB-C telakalla homma tietysti olisi helpompaa.

Mutta kannattaa katsella YouTubesta yms. paikoista miten tuon tiedonsiirron päälle. Sitten vain näppäinlukko auki ja äänet täysille painikkeista. USB-kaapelin liittämisen jälkeen pitäisi kuulua merkkiääni ja sittenhän ei paljoa muuta tarvisi tehdä kuin onkos se nyt vetää valikkoa vähän alas ja napata siihen kysymykseen.

Näppärä tsi isä tietenkin vaihtaa näytön kohtuu hinnalla :
https://www.puhelinshop.fi/product/3759/samsung-galaxy-a51-naytto--runko---musta
Hyi tuota hintaa. Itse tilasin ebaysta, eli jostain kiinasta mistä lie tulikaan. Merkittävästi halvempi mitä tuo. Tietysti aikaa voi mennä jonkin verran, että näytön saa.