Kukin tekee miten tahtoo
...
Jos päivitys ei sattuisi onnistumaan, voi sitten asentaa järjestelmän uudelleen. Valinta on vapaa...
...
Sorry, konseptuaalisesti ...
Tuo koskee guruja ei tavallista käyttäjää tai vasta-alkajaa Linuxin kanssa. Heidän pitää tehdä vain sitä mitä osaavat, gurut tekevät mitä tahtovat.
Leikki leikkinä, mutta minäkin olisin kuvitellut montaa asiaa päivityksen ongelmaksi, jos en olisi tehnyt puhdasta asennusta. Käyttöliittymässä on monta piirrettä, jotka vaikuttavat bugeilta, mutta ovat vain pösilöiden tekeleitä. Samoin NTFS-tiedostojärjestelmän toimimattomuutta olisi ollut mahdotonta uskoa todeksi (tietyssä tapauksessa) uudessa järjestelmässä.
Yleensäkään, aloittelija ei pysty testaamaan uutta järjestelmää kunnolla eikä varsinkaan tiedä miten sen edes pitäisi toimia, koska eihän hän ole sitä koskaan käyttänyt eikä edes nähnyt. Guru tietää. Tällöin huonosti toimiva järjestelmä otetaan käyttöön ja uudelleenasennuksen edellyttämät valmistelut, kuten backup-rumba, alkaa uudestaan. Menee häsläämiseksi.
Gurulla on yleensä myös muita koneita ja virtuaalikoneita, joiden avulla voi testata, verifioida ja kokeilla. Vasta-alkajalla tuskin on mitään muuta kuin se kone, joka pitäisi NYT saada toimimaan. Tämä noin yleisessä tapauksessa.
Tällä en tarkoita sitä etteikö päivitys voisi onnistuakin, mutta tässähän puhutaan kahden version yli tapahtuvasta päivityksestä, jolloin onnistumisen todennäköisyys, matemaattisesti, laskee exponentiaalisesti.
Siinä mielessä olen samaa mieltä, että jokainen lopulta saa tehdä miten haluaa ja täällä autetaan joka tapauksessa teki mitä hyvänsä.