Kirjoittaja Aihe: Mikä ecotank tulostin toimii?  (Luettu 423 kertaa)

oh1xe

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 347
  • Profiili
  • OH1XE
Mikä ecotank tulostin toimii?
« : 25.09.20 - klo:22.00 »
Nyt olisi aika lopettaa ylihintaisten mustekasettien osto ja hankkia ecotank tulostin.
Mikä olisi hyvä valinta Linuxille?
Mint Mate kaikissa koneissa...

kamara

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2355
  • Profiili
Vs: Mikä ecotank tulostin toimii?
« Vastaus #1 : 26.09.20 - klo:12.31 »
Minulla pyörii Lubuntussa EcoTank ET-7700.

Luultavasti kaikki EcoTankit toimii, mutta tämä malli on käsittääkseni niistä paras, jos ei tarvitse ET-7750:n A3-tulostusta.

Pikaisella googlauksella täältä näyttäisi saatavan samaan hintaan kuin itsekin ostin...
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/epson-ecotank-et-7700-langaton-monitoimitulostin?gclid=EAIaIQobChMIwdz-v7yG7AIVFqWyCh13bQTPEAYYAyABEgJr7vD_BwE

Tässä on muutama parempi puoli kuin muissa EcoTankeissa:
 • CD-tulostus, jos sellaisia muinaisjäänteitä kaipaa
 • Viisi värisäiliötä: Muissa taitaa olla neljä
 • kaksi paperilokeroa, joista toisessa voi pitää vaikka 10x15-valokuvapapereita
 • Pienimpien pisaroiden koko on pienempi, kuin muissa ET:n malleissa. Tämä on tärkeää, mikäli haluaa laadukkaita valokuvatulosteita.
 • Automaattinen kaksipuoleinen tulostus.(Tosin sellaisia löytyneen myös joistakin muista EcoTankeista.)

Tämän kaveriksi kannattaa ostaa TurboPrint, jolloin saa kaiken irti tulostimesta. Lisäksi itsestään selvyytenä graafikko kalibroi näyttönsä. Huomasin, että TurboPrint:n avulla tulostaa lähempänä näytön näköisiä kuvia, kuin Epsonin omalla ajurillaan. Lisäksi TurboPrintillä on helpompi tulostaa sellaista mediaa kuin haluaa. (Suoraan valikoista voi valita, CD:n, valokuvapaperin, tai tavallisen paperin.)
https://www.turboprint.info/


P.S. Jos hinta hirvittää, niin huomautuksena mainitsisin että olen yhdeksän kuukautta tulostellut tulostimen mukana tulleilla ensimmäisillä väripatruunoilla huolettomasti, ja siitä huolimatta ensimmäisen panoksen musteista on vielä puolet jäljellä. Toiset panokset, jotka myös tulivat tulostimen mukana, ovat vielä odottamassa korissa.

P.P.S. EkoTank ei ole huoleton tulostin. Itselläni on tapana ainakin kerran kuukaudessa tulostaa nozzleCheck tukkoisten suuttimien seurantaan. Jos huomaa jonkin suuttimen olevan tukossa, niin pitää ajaa suuttimien puhdistus-ohjelma. Toinen itseäni kerran haitannut oleva ongelma oli, että tulostimeen tuli sellainen vika, että tulostin teki tahroja paperille tulostaessa. Tämä korjaantui suuttimien puhdistuksella, mutta se on ainoa suurempi ongelma, mikä tulostimessa on ollut. Lisäksi Scanneri-toiminto, jota tarvitsen varsin harvoin on epävakaa. Yleensä skannausta ennen kannattaa EkoTank sammuttaa ja käynnistää uudestaan, jotta skannaus onnistuu. XSane:kin tunnistaa Lubuntu 20.04:ssa, mutta en ole testannut onnistuuko skannaus sillä. 18.04:ssa Xsane ei tunnistanut skanneria, vaikka Epsonin sivuilta haetut ajurit olivat asennettu. 18.04:ssa pystyi skannaamaan jollakin toisella skannausohjelmalla (todennäköisesti Scanlite), vaikkei siinä ollutkaan kaikkia xsanen hienouksia.

P.P.P.S. Huomioi myös: Jos ostat mustesuihkun, niin sillä pitää tulostella säännöllisesti, ettei suuttimet tukkeudu. Tämä sääntö tosin kuuluu kaikille mustesuihkuille, vaikkei olisikaan EkoTankkeja.

Edit - Oman arvioni mukaan EkoTankilla on hivenen halvempi tulostella kuin saman hintaisella värilaserilla. Huonona puolena Värilaseriin verrattuna, on että tulosteet on vesiliukoisia, lisäksi tavalliseen paperiin tulostaessa kaksipuoleisia tulosteita näkyy paperin läpi toiselle puolelle tulostettu kuva/teksti. Paremmaksi puoleksi jää parempi tulostustarkkuus. Siis verrattuna värilaseriin.

Edit 2 - Huomioi, että EkoTankin käyttöönotto on normaalia tulostinta työläämpi ja hankalampi. Kun on musteet laittanut tankkeihin, kannattaa aloittaa tulostimen käyttäminen kalibroinnilla (Aluksi Nozzle check, ja sen jälkeen Pysty- ja vaakakohdistus, ne saattaa olla tehtaan jäljiltä epäoptimaalliset.).

Edit 2 - Nämä eivät ole mitkään käyttöohjeet, sillä ne on puristettu muististani, jotka tein yhdeksän kuukautta sitten, niin saattaa olla unohtunut jokin yksityiskohta pois.
« Viimeksi muokattu: 26.09.20 - klo:13.04 kirjoittanut kamara »