No vaikka IP-osoite onkin dynaaminen, on se sillä hetkellä aina sen verkkoon liitetyn laitteen yksilöivä, siitä tuo vertaus henkilöturvatunnukseen, joka on yksi niistä harvoista nykymaailmassa vielä ihmisten keskuudessa ihmisen yksilöivä tunnistetieto.
Kannattaa olla tarkkana tuosta sillä maailmasta löytynee muutama laite joiden IP-osoite on esim. 192.168.0.1
No joo, tiedätkö "Whig", onko tuo kaikilla reiritin-valmistajilla tuo hallinta-sivun käyttäjäosoite tuo? Kaikilla reititittimillä, mitä olen DNA:lta saanut, tällä hetkellä käytssä Huawei, niin tuo reitittimen osoite on 192.168.1.1, mutta mikä tuo 0.1- lopullinen osoite on? Onko se jokin palveluntarjoajan laitteen osoite?"
Voihan olla, että joku pääsee tuohon hallintasivulle ulkopuolinenkin kirjautumaan, kun nettireititin ainakin itselläni 24/7 -päällä normaalitilanteessa, niin voisi olla paikallaan määrittää valkoinen lista koskien tuota reititin-sivua, että ainoastaan omat koneet pääsee siihen kirjautumaan.
Mulla on kokemusta TP-Linkin WLAN -reittimistä ja parista Huaweista, ja nyt käytössä on Huawei, niin TP-linkin hallinnassahan voi luoda noita valkoisia ja mustia listoja MAC-osotteiden osalta, mutta sielläkään ollut sellaista, että voisi määritellä jonkin tietyn verkko-osoitteen osalta noita listoja ja sallia vain omien koneiden MAC-osoitteet.
Varmaan voisi löytyä jokin sellainen softa noista sisällönvalvonta-työkaluista, joita lähinnä varmaan perheelliset käyttää, jos on pieniä lapsia taloudessa, mutta itselläni kun ei ole perhettä, niin ei ole juuri kokemusta noista.