Kirjoittaja Aihe: Nettiyhteyden syntyminen vaatii kaapelin irroituksen ja takaisinkytkemisen...  (Luettu 702 kertaa)

Reksa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 31
    • Profiili
Onko kellään muulla tullut koskaan Linuxin kanssa eteen tilannetta, että jollakin verkkosovittimella nettiyhteyttä ei synny automaattisesti koneen käynnistyksessä, vaan se vaatii aina eetterikapelin irroituksen ja takaisinkytkemisen? Mikähän voisi aiheuttaa tuollaisen ongelman, ja pystyykö sille tekemään mitään itse?

Itselläni netti tulee Sagemcom 3686 V2 valokuitumodeemin kautta,  ja ongelma esiintyy pelkästään emolevyn (prossuun integroidun) nettisovitimen kanssa ja  Linux-jakeluiden kanssa (Ubuntu, Fedora, Fienix...). Kernelin versio ei tunnu vaikuttavan asiaan (testattu 5.5 -5.8 ). Muilla käyttiksillä ongelmaa ei esiinny lainkaan, eikä myöskään testaamieni RTL-verkkokorttien kanssa.

Olen jo kokeillut välissä reititintä (A-Link WNAP), erityyppisiä nettikaapeleita sekä Linuxin verkkoasetuksista erilaisia manuaalisia nopeuksia (10M, 100M, 1G, half/full duplex) - ei mitään vaikutusta asiaan. Sagemcomin asetuksista en ole löytänyt nopeusvalintaa. Onko jotain muuta mitä voisi vielä kokeilla...?

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2447
    • Profiili
Mikähän piiri emossa on? Itsellä oli emo joka vaati oudon kernelin parametrin joka löytyi ahketalla Googlettamisella. Ubuntussa hyvin mukana firmikset eri laitteille. Debianissa joutuu tuskailemaan verkkokortin ajurin ja firmiksen kanssa joskus. Kyllä Linux normaalisti nettiin menee. Mitä nyt joskus pitää reititin käynnistää uudestaan. Etsisin vikaa verkkokortista tai ajuri/firmis yhdistelmästä.

matsukan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2033
    • Profiili
Yksi vaihtoehto on ostaa joku halpa kytkin ja kokeilla auttaako se ongelmassa. Nettikaupat antavat vielä palautusaikaa jos ei ole valmiina semmoista.
« Viimeksi muokattu: 20.07.20 - klo:22.48 kirjoittanut matsukan »
Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

pinux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 63
    • Profiili
Onhan bios uusimmassa versiossa?

Reksa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 31
    • Profiili
@POSTIMIES
Eternet-ohjain on integroituna QuorIQ P5020 -prossuun. Kummallista on että samalla raudalla (identtinen emolevy) toisilla käyttäjillä ongelma esiintyy, toisilla ei. Laittaa kysymään riippuuko asia laitteesta jonka kautta netti kullekin tulee... Ainakin yksi käyttäjä on kertonut että eternet-hubin laittaminen väliin poisti ongelman.

@matsukan
Valitsin tilapäisratkaisuksi TP-Link TG-3468 pcie -kortin, joka ai paljoa maksanut ja  toimii kaikilla mahdollisilla käyttiksillä.  Se kiusa tuossa on että se vaihtelee mac-osoitettaan,  joten tietyn IP-osoitteen varaaminen sille lähiverkossa ei onnistu.

@pinux
Mikä bios...? Sagemcomin bios päivittyy automaattisesti DNA:lta, siihen ei kai voi vaikuttaa. Eetteriohjaimella taas ei ole omaa biosia kun se on integroituna CPU:hun.

pinux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 63
    • Profiili
@pinux
Mikä bios...? Sagemcomin bios päivittyy automaattisesti DNA:lta, siihen ei kai voi vaikuttaa. Eetteriohjaimella taas ei ole omaa biosia kun se on integroituna CPU:hun.
[/quote]

Kai sillä koneen emolla joku bios on?

Reksa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 31
    • Profiili
@pinux
Emolla on U-Boot ja se on kyllä uusin mitä tuolle koneelle on saatavilla. Ja ainakaan valmiiksi määritellyissä ympäristömuuttujissa ei ole mitään millä voisi suoraan vaikuttaa eetteriohjaimen toimintaan.
« Viimeksi muokattu: 25.07.20 - klo:11.49 kirjoittanut Reksa »