No joo, vielä 2016 alkuvuodesta, ko selasin Turun alueen firmojen nettisivuja, kun olin opinnäytetyön ohjaajan kanssa sopinut, että teen jotain responsiiviseen nettikehitykseen liittyvää aihetta, niin silloin oli vielä aika paljon HTML4-sivuja olemassa, mutta kolmosta en tiedä, missään muualla varmaan enää ole käytössä, ko tolla Linuksen sivulla tekniikka on 90-luvun puolivälistä. Varmaan noi sivut on ekan kerran pistetty nettiin World Wide Webin perustamisen jälkeen aika pian?
Turun yliopisto on poistanut kaikki kotisivumahdollisuudet tavallisilta riviopiskelijoilta, mutta Turun Yliopistossa on eläkkeelle jääneiden lehtoreiden ja professoreiden sivuja vielä netissä, mistä saa vielä ajankohtaista opiskelumateriaalia kursseille.
Linushan on toiminut myös Helsingin yliopistossa opettajana, ja tavannut vaimonsa myös vetämillään kursseilla. Linus on sen tason kärkeä, että aina avoimet ovet Helsingin yliopistossa loppuun saakka. En tiedä, saako vielä jotain konsultointi/asiantuntija-roolin tilauksia yliopiston jossain tutkimusryhmissä, mutta kyllä varmaan käy joskus vielä pitämässä jotain yleisöluentoja, vaikka lopettanut Linuxin parissa päivätyön.
On se siinä määrin hyvä olla HTML5-standardin mukaiset responsiiviset sivut, kun nykyään nettiä selataan todella paljon älymobiililaitteilla, ni onhan se ihan kiva, että sivut skaalautuvat mobiililaitteelle, että ei tarvitse silmälaseja hommata tekstin selvän saamiseksi.
Varmaan Linus on ihan ajan tasalla moderneista noista html-esityskielen kujeista, ja uusista ja kehitteillä olevista frameworkeista ja kehyksistä, ja varmaan hallitseekin niitä, mutta ei pidä tärkeänä kotisivujensa päivittämistä. "Onpahan jotkut". Linus on ennen muuta profiililtaan hardcore-backend -ruuna.
En tiedä, miksi Linus on tehnyt työuransa ja päätynyt nimenomaan Piilaaksoon Transmetalle, ko voisi kuvitella, että jos olisi jäänyt Suomeen, yliopistomaailmassa olisi hyvin voinut tehdä professorin uran aina vanhuuseläkkeelle siirtymiseen saakka. En tiedä kyllä, mitä Transmetalla kehitetään, ko jossain yleisöluento-tilaisuudessa täydessä auditoriossa, missä Linus esiintyy, tämä sanoo, että ei voi paljastaa, mitä transmetalla he kehittävät.
Ja varmaan, ko Linuksen työelämään siirtyminen opinnäytetyön tarkistustilaisuuden jälkeen 1990 -vuonna Suomessa oli ihan erilainen ohjelmistokehitys-skene, mitä se on nykyään puhutaan ihan julkisuudessakin, että koodareilla on aina töitä, ja jos kiinnosti yksityinen sektori, ja Transmetalta tuli hyvä työtarjous, niin mikäs siinä.