Lukeeko tällä palstalla tai omistaako ylipäätään ketään enää perinteisiä printtikirjoja, joiden aiheena on jokin Linux-teema?
Itselläni ei ole, kuin kaksi printti-Linux -julkaisua, ostin joskus 1990-luvun lopussa IT Pressin "Linux - Järjestelmänhaltijan opas", jossa käsiteltiin aataminaikaista Red Hat Linuxia, ja sitten ensimmäinen kosketukseni Linuxiin oli joskus PC SuperStoren vielä olleen bisneksessä, ostin sieltä Best Linux 2000, jossa oli suomenkielinen käsikirja mukana. En tiedä, voisi pistää myyntiin halvalla hinnalla ne tuonne kauppapaikka-ketjuun, jos joku on valmis niistä maksamaan jonkun euron, kun ne on olleet pitkään vailla käyttöä kirjastoni perinteisten tietotekniikka-kirjojen osastolla kirjahyllyssäni viemässä tilaa.
Sitten Linuxiin viittaava teos, jonka hankkisin tradenomi-opintojen Käyttöjärjestelmät -kurssin kurssikirjaksi, on DeMystiFieD -sarjan "How Operating System Works?", jossa ei nyt suoraan puhuta Linuxista, mutta yleisellä tasolla käyttöjärjestelmän toiminnasta rautatasolla. Ohjaaja sanoi, että kirja ei ole kovin korkeatasoinen, mutta minulla ei ole vertailukohtaa muihin tuon tietokirja-sarjan teoksiin, ja kyllä luin sen.
Linuxissa on nuo manuaalit joka komennolle, ja verkkoyhteisöt, kuten tämä Ubuntu Suomen kesustelualue ja blogiartikkelit, mitä löytyy hakukoneiden kautta, sisältävät oikeastaan ongelmaan kuin ongelmaan ohjeita. Olen kuullut tämän myös saman entisen lukiokaveri-ihmisen suusta, joka ei juuri tiedä tietokoneista, mutta XP-päivitysten loputtua vaihtoi natiiviksi järjestelmäksi Ubuntun, ja hänkin totesi, että verkosta on löytänyt jokaiseen Ubuntu-ongelmaan ohjeita tähän asti.