Kirjoittaja Aihe: [ ratkaistu ] Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu  (Luettu 659 kertaa)

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 528
    • Profiili
Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu osoitekentästä.

Asetuksista on laitettu

browser.urlbar.autoFill

falseksi mutta siitä ei näytä olevan apua. Jos on kerran käynyt sivun https-osoitteessa, miten Firefoxilla pääsisi haluttaessa myös http-osoitteeseen. Selaimen uudelleenkäynnistys ei auttanut.

Evästeet on poistettu. Ongelma näyttää koskevan vain tavallista Firefox-selausta, yksityisikkunasta pääsee myös haluttaessa http-sivulle.

Selainversio on 73.0.1 (64-bit) ja Ubuntu on 18.04.

« Viimeksi muokattu: 12.03.20 - klo:22.43 kirjoittanut teele »

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2227
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #1 : 09.03.20 - klo:21.23 »
Kai kirjoitit osoiteriville 'http://jotain.." ?
Ainakin 68.5.0esr (64-bit) menee kiltisti http-osoitteeseen.

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 528
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #2 : 09.03.20 - klo:21.43 »

juu, monta kertaa on yritetty kirjoittaa osoiteriville http://sivun osoite ja se näkyy jopa alla Firefoxin ehdotuksena, mutta kun pyynnön lähettää se muuttuu https -muotoiseksi. Yksityisikkunasta pääsee http -sivulle, mutta olisi kätevää päästä vakioikkunastakin.

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2227
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #3 : 09.03.20 - klo:22.04 »
Aika hämy.
Näkyy olevan sama versio selaimesta minullakin (tosin 32-bittinen), 73.0.1 ja ihan kiltisti menee http-osoitteeseen.
Ja osoiterivillä yliviivattu lukonkuva, kai merkkinä jostain?

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 10897
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #4 : 09.03.20 - klo:22.06 »
Varmaan ollut ohjauksena 301 eli Moved Permanently ja nyt selain muistaa tuon ohjauksen edes testaamatta kyseistä palvelinta.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

jekku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2227
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #5 : 09.03.20 - klo:22.13 »
Joissain osoitteissa olen huomannut tuonkaltaisen vaihdoksen, http->https. Kun kuitenkin sain hakemani sivun, en kiinnittnyt siihen sen kummemmin huomiota.
Ja (muistaakseni) sama tapahtui muillakin selaimilla.

Tuolla palvelimella johon nyt kokeilin, ei ole kuin http tarjolla. (ihan sisäverkon juttuja, ei näy ulkomaailmaan.)

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 528
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #6 : 09.03.20 - klo:22.27 »
Varmaan ollut ohjauksena 301 eli Moved Permanently ja nyt selain muistaa tuon ohjauksen edes testaamatta kyseistä palvelinta.

niin taisi olla, sellasta siinä joskus näkyi, kun oli LE-kokeilussa. Olisko keinoa päästä tällaisesta muistamisesta eroon.

MUOK.

avaa       about:config
etsi         network.stricttransportsecurity.preloadlist       ja valitse sille "false"

tämäkin on kokeiltu, selain ja koen on käynnistetty uudestaan. Voiko tällainen todella olla selaimen ominaisuus, voihan olla, että käyttäjä haluaisi itse päättää, mitä sivua hän haluaa katsoa.
« Viimeksi muokattu: 11.03.20 - klo:09.39 kirjoittanut teele »

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13367
    • Profiili

matsukan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1970
    • Profiili
Vs: Firefox pakottaa https-sivulle vaikka halutaan http-sivu
« Vastaus #8 : 12.03.20 - klo:12.01 »

Mielenkiintoista olisi tietää miksi haluat välttämättä haluat mennä http://sivustolle etkä https:// versiolle ? Laitteen asennusosoite ? Toivottavasti joskus lähikaikoina tuo 80 portti  pannaan pysyvästi kiinni.
Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 528
    • Profiili

Asia ratkesi nm:n antaman ohjeen mukaisesti poistamalla välimuistitalletukset (ja taisinpa laittaa evästeetkin samaan matkaan)

80-portti on paikka, johon osaan itse lähettää tietoa POSTilla. Jos jossain on olemassa ohjeet, miten esimerkiksi saa php-muuttujan arvon vaihdettua c++-ohjelmasta käsin 443-portissa olevassa sivussa, sitäkin voisi käyttää yhtä hyvin. Vastaus kysymykseen, miksi 80-portti, on siis puuttuva osaaminen   :)

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13367
    • Profiili
Jos jossain on olemassa ohjeet, miten esimerkiksi saa php-muuttujan arvon vaihdettua c++-ohjelmasta käsin 443-portissa olevassa sivussa, sitäkin voisi käyttää yhtä hyvin.

Onnistuu helposti vaikka cpp-httplibillä, jota jo ehdotinkin apukirjastoksi edellisessä säikeessä.