Kirjoittaja Aihe: Kubuntu 19.10 näyttö kääntyy sivuttain, ulkoinen näyttö on oikein (RATKAISTU)  (Luettu 471 kertaa)

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1543
    • Profiili
Kubuntu 19.10 koneeni HP Omen näyttö kääntyy sivuttain, mutta ulkoinen näyttö on oikein. Kun irrotan ulkoisen näytön, läppärin näyttö kääntyy oikeaan asentoon. Heti kun laitan ulkoisen kiinni, se kääntyy jälleen sivuttain käyttäen vain puolikasta näytön pinta-alasta. Juuri kun ehdin taas kehaista Kubuntua!
Aikaisemmin koneeni on temppuillut vain valmiustilasta palatessa ja tämä oli uutta. Ikää koneella on vajaa vuosi. Kirjoitan tätä Windowsissa, jossa se toimii normaalisti. Ikävä juttu, enkä oikein ymmärrä, mitä pitäisi tehdä? Jos asennan käyttöjärjestelmän uudelleen, siihen menee ainakin päivä kaikkine ohjelmineni, jotka joudun silloin asentamaan uudelleen. Pitääköhän minun odotella Windowsissa uutta Kubuntua tai Ubuntua? Tehdessäni töitä käytän useimmiten kahta monitoria, joten sekään ei oikein lohduta, että Kubuntu toimii osittain.
« Viimeksi muokattu: 06.03.20 - klo:16.19 kirjoittanut Pontus12 »

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1543
    • Profiili
Sain ratkaistua sen itse. Käynnistin koneeni ilman ulkoista näyttöä ja avasin näytön asetukset. Sitten kytkin ulkoisen näytön. Asetukset hyppäsivät siihen ja pystyin muuttamaan siinä läppärin näytön  kierron asetukseksi "ei kiertoa". Kaikki palautui normaaliksi. Joten tämä on ratkaistu, vaikka en tiedäkään, miksi läppärin näyttö oli kiertynyt sivuttain.