Kirjoittaja Aihe: Kauhua aiheuttava KB4532693-sotku  (Luettu 2097 kertaa)

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1752
  • Profiili
Kauhua aiheuttava KB4532693-sotku
« : 20.02.20 - klo:09.03 »
Minulla on tapana aina tarkistaa jokaisen Windows-päivityksen kuvaus enenn kuin asennan niitä. Win7:ssa se oli helppoa, koksa linkki tarjottiin valmiina. Win10:ssä linkin saa valmiina vasta asennuksen jälkeen, ja artikkelin tunnustakaan ei voi copy&pastella poimia selaimeen, vaan käsin pitää kirjoittaa. No, joka tapauksessa selaimen hakukone kertoi minulle heti että KB4532693:n kanssa on monella ollut ongelmia: päivitys siirtää käyttäjäprofiilin hakemiston asennuksen ajaksi pois alta, eikä aina saa sitä palautetuksi paikalleen, jolloin käyttäjät tietenkin ovat ihan hädissään koneen käynnistyessä uudelleen.

No, koska tiesin asiasta ennakolta, en joutunut paniikkiin kun koneen käynnistyksen jälkeen näytti siltä, että mitään käyttäjäprofiilia ei ole ja pitäisi luoda uusi. Netissä kerrottiin mm. että kannattaa ihan ensin kokeilla sitä että vaan käynnistää koneen uudelleen, joten painoin kylmästi virtanappulaa. Kun kone tas käynistyi, oli käyttäjäprofiili taas paikallaan. Tosin Windows halusi vielä kerran käynnistää koneen uudelleen, muttta selvisin sitä seikkailusta ihan ehjin nahoin, mitään ei tarvinnut viritellä tai palautella mistään. Kun vaan tajusin heti painaa virtanappulaa.

Tässä tapauksessa oli siis onneksi että suoraa linkkiä päivityksen selosteeseen ei ollut tarjolla.

jekku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2376
  • Profiili
Vs: Kauhua aiheuttava KB4532693-sotku
« Vastaus #1 : 20.02.20 - klo:09.07 »
Kuulostaa kiehtovalta.

Jos/kun tämä "kakkostyypin puberteetti" tästä vielä voimistuu niin taidanpa vielä hommata windows-koneen lelukseni ;)

jarmala

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 457
  • Profiili
Vs: Kauhua aiheuttava KB4532693-sotku
« Vastaus #2 : 20.02.20 - klo:22.02 »
Win10:ssä linkin saa valmiina vasta asennuksen jälkeen, ja artikkelin tunnustakaan ei voi copy&pastella poimia selaimeen,

monella ollut ongelmia: päivitys siirtää käyttäjäprofiilin hakemiston asennuksen ajaksi pois alta, eikä aina saa sitä palautetuksi paikalleen, jolloin käyttäjät tietenkin ovat ihan hädissään koneen käynnistyessä uudelleen.

Hmm, Windows... Olen nyt käyttänyt pelkästään Ubuntu Linuxia 15 vuoden ajan, enkä ole koskaan törmännyt siinä mihinkään vasvaavaan hankaluuteen. Ja sitä ennen käytin viiden vuoden ajan Mandrakea ja Mandrivaa eikä niissäkään ollut mitään Windowsia vastaavia vaikeuksia. Miten voi olla?
Ubuntu 18.04 LTS, Gnome Flashback Metacity, Xeon E3-1245 V2, 8 GB

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1752
  • Profiili
Vs: Kauhua aiheuttava KB4532693-sotku
« Vastaus #3 : 08.05.20 - klo:21.37 »
Käyttäjäprofiilin katoaminen on nyt tapahtunut pari kertaa ilman, että kyse on jostain päivityksestä. Tänään kone narahti nurin (BSOD) ja kun käynnistin uudelleen, jouduin n. kolme kertaa katkaisemaan virran sinisessä tervetuloa-ikkunassa, jonka otsikkona oli "Syitä miksi pidät Windowsista" tai jotain sinne päin. Siitä olisi pitänyt jatkaa uuden käyttäjäprofiilin luontiin. Kun yrityksiä oli liikaa, kone (Windows?) itse päätti että jotain on vialla ja avasi sinisen ikkunan, jossa on eri tapoja käynnistää Windows. Mutta en valinnut mitään palautusta tms. vaan ihan normaalin käynnistyksen, ja lopulta se käyttäjäprofiili sieltä avautui.

Täytyy vaan ihmetellä kuinka moni luo itselleen aina uuden profiilin kun tää tapahtuu.