Kirjoittaja Aihe: Sähköpotkulauta-appi  (Luettu 659 kertaa)

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1634
    • Profiili
Sähköpotkulauta-appi
« : 12.04.19 - klo:13.32 »
HSL on tuonut potkulaudat mukaan liikenteeseen, mutta tiedottaa käytännön asioista aika heikosti.

Varsinaisia ohjeita ei HSL:n sivuilta löydy ollenkaan, löytyy vain uutisjuttu, jossa kehotetaan lataamaan puhelimeen "Samocatin sovellus". Lehdistössä on puhuttu myös VOI-sovelluksesta, koska potkulaudoissa on näkyvästi sillä tämä tuotemerkki, mutta VOI -sovellus ei ole siis oikea sovellus näiden käyttöön. Kun yritän etsiä appia hakusanalla "Samocat" sovelluskaupasta, se löytyy sieltä venäjänkielisenä. En ihan usko että HSL ajatteli stadilaisten osaavan venäjää. Sovellus löytyy venäjäksi jos URL ei sisälä kielimerkintää ollenkaan tai kun URL:ssa on "&hl=fi". Se piti vaihtaa muotoon "&hl=en_EN" (tai &hl=en_US) jotta sovelluksen kuvauksesta sai jotain tolkkua.

Luulisi että appiin annettaisiin linkki HSL:n sivuilla tai ainakin niissä lehtijutuissa oissa potkulaudoista ja niiden koeajosta kerrotaan. Nyt tuntuu kuin potkulaudat olisi tarjoitettu harvan ja valikoidun yleisön käyttöön.

Appin arvostelut ovat enimmäkseen venäjäksi ja pisteet jakautuvat jyrkästi hyviin ja huonoihin; neutraaleja on vähän. Saas nähä.

AimoE

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1634
    • Profiili
Vs: Sähköpotkulauta-appi
« Vastaus #1 : 18.04.19 - klo:17.33 »
Hesari on tutkinut putkulautatoimittaien appit tarkemmin kuin minä: https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006077171.html

Eniten huomiota saa se mihin palvelimiin ne ottavat yhteyttä ja miten paljon ne vaativat oikeuksia.