Kirjoittaja Aihe: Lämpöitilatietojen lähettäminen palvelimelle  (Luettu 1005 kertaa)

teele

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 528
    • Profiili

Lämpömittari on kytketty usb-paikkaan ja tiedot näkyvät omalla koneella vaikka terminaalissa. Jotta lukemia voisi seurata myös etänä, tiedot pitäisi saada välitettyä pilvikoneelle, jossa siinäkin on käynnissä Ubuntu, myös Apache php.

Millä tavalla kannattaisi alkaa suunnitella tietojen lähettämistä pilvikoneelle, jos toivomuksena on, että lämpötiloja voisi katsella pilvikoneelta selaimella mistä vain.

Minuutin välein tuleva päivitystieto on lyhyt, lämpötila ja kellonaika tms. Ja toivomuksena on, että jos systeemi saadaan toimimaan, sitä voisi helpoti laajentaa niin, että samanlaisia tietoja voisi välittyä muistakin paikoista joskus myöhemmin. Silloin välittyvinä tietoina voisivat olla mittarin sijainti, kellonaika ja lämpötila.

Jos tietoja olisi enemmän, ajastettu scp-komento voisi olla vaihtehto, mutta nyt ehkä olisi olemassa jokin kevyempi ratkaisu? Onko netcat täysin turvallinen, ...... ja tietojen lähettäminen php-kyselyn argumentteina ei ehkä ole kovin kevyt ratkaisu? ..... entä pieni c++ -  tai python-ohjelma?

kamara

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2162
    • Profiili
Vs: Lämpöitilatietojen lähettäminen palvelimelle
« Vastaus #1 : 27.03.19 - klo:14.18 »
Minä ratkaisin vastaavan ongelma s.e. kytkin lämpötila-anturin arduinoon ja siitä Ubuntuun usb-sarjaportin avulla, ja siitä pythonilla palvelimeen crontab:lla ajastettuna.

Pienillä scripteillä ehkä yhteensä 1-4 kt-koodia+Arduinon koodit.

Omassa ratkaisussani on optio useammalle lämpötila-anturille, muttei sitä ole täysin implementoitu WEB-hotellin php-sivun frontti puolella.