En ole varma. onko kahdella eri järjestelmäversiolla ollut yhteinen home-osio. enkä tiedä miten järjestelmät moiseen suhtautuvat.
Juu, hyvä huomio. Huonosti suhtautuvat. Erityisesti työpöytäjärjestelmä ja graafiset ohjelmat eivät toimi kunnolla, jos eri versioita yritetään käyttää samoilla asetustiedostoilla (jotka siis sijaitsevat käyttäjän kotihakemistossa).
Eli erilliset kotihakemistot kaikkiin järjestelmiin! Yhteisiä dataosioita saa toki olla.
Palaan tähän asiaan, koska olen luullut, että Home-osio on nimenomaan omaa DATAA varten.
Kotihakemistot ovat dataa ja asetuksia varten. Asetuksia ei kuitenkaan voi käyttää eri järjestelmistä, joissa on eri versioita ohjelmista, koska asetustiedostot eivät välttämättä ole kaikilta osin taakse- ja eteenpäin yhteensopivia.
Tällaisessa usean rinnakkaisen järjestelmän tapauksessa on käytännössä pakko käyttää jokaisessa Linux-asennuksessa omaa kotihakemistoaan, mutta data voidaan jakaa järjestelmien kesken. Silloin se vain pitää sijoittaa erilliselle osiolle, josta hakemistot voidaan haluttaessa vaikka linkittää kotihakemiston Asiakirjat, Kuvat ja Videot -kansioiksi.
Miten tuollainen data-osio olisi hyvä nimetä?
Vapaasti omien mieltymysten mukaan. Itse käytän numeroituja levyjä tyyliin d03, joka näkyy ainakin NTFS-tiedostojärjestelmän tapauksessa oletuksena polussa /media/käyttäjätunnus/d03. Sieltä voi sitten tosiaan linkittää hakemistoja vaikka omaan kotihakemistoon.
Käyttöjärjestelmä ilmeisesti EXT4?
Jos on tarvetta käyttää vain Linux-järjestelmistä, ext4 sopii dataosion tiedostojärjestelmäksi, kunhan käyttäjien UID:t täsmäävät eri järjestelmien välillä. Nykyisin yeisimmissä jakeluissa ensimmäinen käyttäjä saa aina UID:n 1000, joten siltä osin homma toimii usein suoraan.
Entä jos olisi yhteistä dataa koneessa olevan Windowsin kanssa? Ilmeisestikin NTFS?
Joo, NTFS on paras vaihtoehto Linuxin ja Windowsin yhteiskäytössä.