Kirjoittaja Aihe: Lightworks ja lisenssi koneen vaihtuessa [RATKAISTU]  (Luettu 1615 kertaa)

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1180
  • Profiili
Olen käyttänyt nyt pari viikkoa Lightworksia, joka on mielestäni kaikkein paras tai ainakin kaikkein joustavin editointiohjelma Linuxissa. Opeturvideoita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Nyt Lighworksilla on tarjous kahden vuoden lisenssistä yhden vuoden hinnalla. Samoin koko ohjelman osto on nyt huomattavasti halvempi. Tarjous päättyy 2. tammikuuuta.

Lähetin mailia ja kysyin voiko sen asentaa vanhasta koneesta uuteen koneeseen, koska aion hankkia sellaisen kevään kuluessa. Jos joku tietää tästä asiasta, kuulisin siitä mielelläni, sillä en ole varma, saanko vastauksen ennen tarjouksen päättymistä. Toinen kiinnostava kysymys on, voiko ilmais Lightworksilla tehdyn projektin siirtää ostettuuun Lightworksiin?

Tekstin ja efektien lisääminen Lightworksissa on joustavampaa kuin muissa käyttämissäni editointiohjelmissa. Ubuntussa en ole löytänyt itselleni sopivaa ennnen kuin nyt. Kokeilin kyllä Lightworksia aikaisemmin, muttta en käynyt opetusvideoita kunnolla läpi, mistä syystä se tuntui minusta silloin vähän hankalalta. Nyt se on minusta selvästi parempi kuin Kdenlive tai Shotcut, jotka molemmat ovat sinänsä hyviä peruseditointiin sopivia ohjemia.

Mutta varsinainen kysymys on siis, voiko hankitun Lightworksin lisenssin siiirtää uuteen koneeseen? Ja voiko ilmaisen Lightworksin projekteja käyttään ostetussa ohjelmassa?
« Viimeksi muokattu: 02.01.19 - klo:14.09 kirjoittanut Pontus12 »

spark

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1734
  • Profiili
Vs: Lightworks ja lisenssi koneen vaihtuessa
« Vastaus #1 : 30.12.18 - klo:13.46 »
Ei taida onnistua.Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1180
  • Profiili
Vs: Lightworks ja lisenssi koneen vaihtuessa
« Vastaus #2 : 30.12.18 - klo:14.42 »
Siirsin pienen Lightworks projektin toiseen koneeseen ja avasin sen siinä. Siirto onnistui hyvin arkistoimalla projektin ensimmäisessä koneessa, kopioimalla arkiston sen jälkeen toiseen koneeseen ja avaamalla sen siinä.  Siitä löytyi hyvä ohje netissä Lightworks foorumilta: 30.12.2018  How to open a saved project archive in V14. Foorumille pitää vain ensin kirjautua lwks-tunnuksella. Sehän täytyy tehdä, kun avaa ohjelman. Arkistoinnin käyttäminen on hyvä juttu, koska silloin voi vaikkapa matkalla käyttää toista konetta ja siirtää projektin myöhemmin pääkoneeseen.

Vain kaksi lisenssiä hieman pelottaa. Jos backupissa tapahtuu jotain ja ohjelma ei asennukaan kunnolla. No, kai ne tulevat siinä tapauksessa vastaan.