Kirjoittaja Aihe: Bionic ja Places  (Luettu 1315 kertaa)

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2734
  • Profiili
Bionic ja Places
« : 26.11.18 - klo:17.39 »
Päätin sittten asentaa Bionicin Xenaialin rinnalle ja alkaa harjoitella Gnome-työpöydän käyttöä.

Ensimmäinen ärsyttävä asia johon törmäsin on se, ettei Nautilus enää anna tehdä kirjanmerkkejä, ja että roskakori ja kaikki USB-levyt jotka liitän koneeseen näkyvät nyt työpöydällä, eikä enää vasemman reunan palkissa. En ole löytänyt keinoa siirtää niitä palkkiin, mikä ennen oli ihan normaali toimenpide. Saako niitä sinne ollenkaan? Jos ei saa, niin millä mitä vaihtoehtoja on olemassa paikkojen (Places) käsittelyyn? En minä halua paikkoja työpöydälle, haluan piilottaa näkyvistä koko työpöydän, mutta ensin pitää löytää keino miten paikat saa näkyviin mielekkäämmällä tavalla, ja mieluimmin niin että esim. juuri liitetty levy tulee heti näkyviin kun sen liittää, eikä sitä tarvitse kaivaa esiin jostain valikosta.

raimo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4211
 • openSUSE Tumbleweed
  • Profiili
Vs: Bionic ja Places
« Vastaus #1 : 26.11.18 - klo:18.33 »
Katsele josko tuolta https://extensions.gnome.org/ löytyisi apuja. Fedoraa olen noilla lisäkkeillä viritellyt jonkin verran, mutta nyttemmin sen käyttö on jäänyt vähälle kun KDE vaan on niin hyvä. :)
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2734
  • Profiili
Vs: Bionic ja Places
« Vastaus #2 : 27.11.18 - klo:09.04 »
Olin jo aikaisemmin hakiessani löytänyt yhden laajennuksen, joka lisää yläpalkkiin napin, jota painamalla näkee liitetyt levyt. Juuri siksi sanoin että en halua sen olevan menun takana, vaan haluan nähdä laitteet suoraan sitä mukaa kun ne liitetään (ja vastaavasti haluan nähdä niiden poistuvan kun ne irrotetaan). Kävin laajennuksen läpi ja löysin toisen jossa on sama logiikka kuin edellisessä, eli siinäkin näkymä on napin painalluksen takana.

Tutkin lisää, ja löysin ohjeita joissa kerrotaan että koska käynnistinpalkkiin voi liittää vain sovelluksia, jokaiselle laitteelle erikseen pitäisi tehdä oma käynnistin. Tämäkään ratkaisu ei ole dynaamine, eli kuvakkeet eivät ilmaannu ja poistu liitoksen ja irrotuksen myötä. Sitäpaitsi käynnistimen teko onnistuuisi kyllä ulkoiselle kovalevylle, mutta ei onnistu satunnaisille USB-tikuille.

Lopulta selvisi mistä kiikastaa: Unity-työpöydällä tämä dynaaminen ilmaantuminen ja poistuminen on Unityn toteuttama piirre. Nyt kun Unitystä on luovuttu, käyttäjät ovat esittäneet toivomuksen että piirre lisättäisiin Nautilukseen, ja lisäyksen parissa on jopa tehty töitä, mutta homma on kesken. Täytyy toivoa että toteutus etenee ja tulee ripeästi käyttöön.

Mahtaako tilanne olla sam Wayland-työpöydällä?