Ei typerää jos tietää mitä tekee No problem
niinkö meinaat? no, hyvä jos tiedät mitä teet.
tuoko siis ei voi esim. rikkoa pakettia firefox-gnome-support tai mitään firefoxin engineä käyttävää sovellusta kuten yelp, liferea, jne.?
paketinhallintako ei luule, että koneeseen on asennettuna edelleen se paketinhallinnasta löytyvä versio?
siitäkö ei voi seurata ongelmia vaikkapa sovellusta päivitettäessä kun paketinhallinnan ulkopuolelta asennettujen tiedostojen checksummat eivät täsmääkään paketinhallinnasta löytyvien kanssa?
onko mozilla.orgin firefox linkattu toimimaan ubuntun tarjoamia kirjastoja vastaan vai onko kyseessä kenties staattisesti linkattu paketti? entä jos se onkin staattisesti linkattu ja ko. kirjastosta löytyy tietoturva-aukko? entä jos linkkaus ei on dynaaminen, mutta ei toimi kunnolla ubuntun kirjastojen kanssa?
mitä jos ubuntun patcheilla olikin jotain järjestelmän kannalta tärkeää vaikutusta?
Neljä kertaa olen jo päivitellyt ja aina on onnistunut Ei ongelmia
juu, tuostahan on vanha sanontakin: "jos päivitys toimii _neljä_ kertaa yhdellä käyttäjällä yhdessä ympäristössä, niin todistettavasti se toimii aina kaikilla".
ja mitä tuolla sitten saavuttaa? no, isomman versionumeron tietysti, turvallisuudesta sensijaan ei ole mitään takeita.
minusta tuntuu, että tämä 'isompi versionumero on aina parempi'-asenne tulee jotenkin windwos-maailmasta, mutta varmuuttahan siitä ei tietenkään ole. aika harva vaan tuntuu arvostavan distron kasaajan testaamaa vakaata ympäristöä ja toimivaa paketinhallintaa enemmän kuin yksittäisen softan isompaa versionumeroa (vieläpä harmillisen usein ilman oikeaa tarvetta).