Bipolarin ja v800_downloaderin aluperäinen tarkoitus on vapauttaa käyttäjä Polarin ohjelmistoista, jotta tiedostoja voi käyttää haluamallaan tavalla muualla.
Polar on avannut rajapintoja viime vuonna, mutta toistaiseksi ne tukevat vain harjoitustietojen lukemista, eivät kirjoittamista: https://www.dcrainmaker.com/2017/10/polar-flow-api-accesslink.html
Itse käytän koko ajan Polarin systeemeihin mennyttä dataa muualla. Eli käytännössä otan reittejä ulos GPX tiedostoina ja latailen niitä sitten suunnistuspiireissä käytettyihin Reittihärveliin ja Liveloxiin. Tuo koskee siis vain GPS dataa ja syke ei siinä liiku, mutta siis minusta edelleenkin pienimmän riesan tie on antaa raakadatan valua valmistajan palveluun ja sitten jos haluaa jotain muuta niin lähteä siitä valmistajan nettipalvelusta exportatusta datasta eteenpäin.
Oma perusprosessi on siis suunnilleen
1) Sykelaitteen synkkaus kännykän bluetooh/USB yhteydellä Polar Flow/Suunto Movescount palveluun
2) tämän jälkeen halutun tapahtuman reitin lataaminen .gpx tiedostoksi
3) GPX tiedoston editointi, siten että siinä on vain lähtöhetken ja maalintulon välinen data
4) Lataaminen Liveloxiin tai Reittihärveliin esim.
http://www.resultfellows.com/reittiharveli/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=3615) Tämän jälkeen suoritusten vertailu muihin GPS tiedostoja Reittihärveliin ladanneisiin kavereihin
Polar osaa kirjoittaa ulos .gpx, .tcs ja .csv tiedostoja. Suunto ja Garmin osannevat suunnilleen samat - oma kokemus on vain .gpx tiedosto näistä kaikista. Lisäksi palvelut osaavat jakaa dataansa suoraan toisiin vastaaviin palveluihin, eli Movescountista Stravaan ja niin edespäin.
Eli minusta tuo ajatus siitä, että lataan tiedostot itselleni ja askartelen ne siitä sitten käsin valmistajan palveluun on väärä. Parempi on alistua käyttämään valmistajan suosittamaa tietä ja vasta sen päässä ryhtyä sitten siirtymään muihin systeemeihin. Ja tällä hetkellä minusta se kaikkien valmistajien suosittama tie on datan lataaminen valmistajan palveluun mobiililaitteen sovelluksella bluetoothia käyttäen. Siinä ei tarvita PC konetta yhtään mihinkään ja siten ei tarvitse taistella ylläpitämättömien lataussovellusten kanssa missään käyttöjärjestelmässä. Se mitä sitten siitä eteenpäin tekee ja millä alustalla on kunkin helposti valittavissa, jos nuo palveluiden export formaatit vain riittävät siihen.
Tuo Polarin API liittynee siihen, että sen avulla saadaan Polar juttelemaan esim. Stravan kanssa jne. eli verkkopalvelut saadaan kätevämmin juttelemaan keskenään, eikä niinkään sitä miten yksittäinen käyttäjä voisi datansa hallita vain itsellään. Meillä on vielä jäljellä muutama iGotU GPS loggeri ja niiden kanssa softa toimi perinteiseen tyyliin, eli kaikki jäi omalle koneelle, ellei niitä aktiivisesti tuupannut eteenpäin verkkoon muiden ihasteltavaksi. Tämä itse asiassa täytti kaikki tarpeeni jo aiemminkin, mutta nyt kun aktiivisuusrannekkeista ja urheilukelloista on tullut peruskauraa, niin kyllähän tuo heidän toteutus on varsin 90-lukulainen:
http://www.a-trip.com/Mutta noin esimerkkinä - tuo on tapa, jossa kaikki harjoitustieto jää tiedostoina omalle koneelle (tietääkseni
), ellei niitä välttämättä halua jakaa eteenpäin.