Kirjoittaja Aihe: Kirjoitusoikeus ulkoisille taltioille evätty (Lubuntu 18.04 LTS) [Ratkaistu]  (Luettu 3498 kertaa)

Arello

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 215
    • Profiili
Ainakin yksi ulkoinen kiintolevy toimii tuoreessa veljen läppäriin (Asus X207N), mutta SD-korttiin ja asennukseen käytettyyn USBiin ei saa kirjoitusoikeutta sitten millään.

Olen kokeillut monia komentoja esim.
Koodia: [Valitse]
sudo mount -o remount,rw /dev/sda1 /media/jneTuloksena pcmanfm antaa vaihtoehdon (hiiren oikeaklikkausvalikossa) luoda kansioita ja tiedostoja, mutta kirjoitussuojausherjauksen sijaan tulee, ettei löydä polkua, mikä on hieman absurdia, koska eihän tietenkään voi sitä löytää, koska sitä olin ylipäätään yrittämässä luoda. mount-komento näyttää, että ro on muutettu rw:ksi, mutta käytännössä mitään ei ole tapahtunut ja ro palaa muutenkin takaisin heti, kun laitteen kytkee taas uudestaan.

Kokeilin asentaa myös jonkin ntfs-config paketinkin, mutta sekään ei auttanut mitään. Windowsilla laite toimii normaalisti ja sisäisen kovalevyn Windows-osiotakin voi kirjoittaa normaalisti.
« Viimeksi muokattu: 02.07.18 - klo:14.15 kirjoittanut Arello »
Läppäri Acer Swift 5 OS: Ubuntu Studio (xfce4) 18.04 LTS & Win10
Pöytis OS: Debian 10 & WinXP

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16425
    • Profiili
Jatkuu siis täältä: https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=53307.msg408715#msg408715

Toisen jälkeen:
Koodia: [Valitse]
The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Falling back to read-only mount because the NTFS partition is in an
unsafe state. Please resume and shutdown Windows fully (no hibernation
or fast restarting.)

Kyseessä on tyypillinen ongelma Windows-yhteiskäytössä, kun Windows ei ole irrottanut tiedostojärjestelmää kokonaan tai se on muuten viallinen. Varmista ettei Windowsin Fast Startup -toiminto ole käytössä, ja että laite on erikseen irrotettu Windowsissa ennen fyysistä irrottamista. Jos se ei auta, tarkista ja korjaa tiedostojärjestelmä Windowsin työkaluilla.

Yleisenä huomiona voisi sanoa, että tikkujen ja muistikorttien kanssa pärjää parhaiten, kun niille kirjoitetaan vain yhdellä laitteella ja käyttöjärjestelmällä. Lukeminen onnistuu lähes aina muuallakin, kunhan tiedostojärjestelmä on yleisesti tuettu, mutta kirjoittaminen on astetta monimutkaisempi asia. Edestakaisiin siirtoihin ja synkkauksiin moderni ja useimmiten kätevin ratkaisu on pilvitallennus.
« Viimeksi muokattu: 02.07.18 - klo:01.32 kirjoittanut nm »

Arello

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 215
    • Profiili
No niin sehän se olikin. Muistelin tuon aiheuttamia ongelmia jo asennuksen alkuvaiheessa, mutta unohtui sitten kaiken muun säätämisen ohessa.
Läppäri Acer Swift 5 OS: Ubuntu Studio (xfce4) 18.04 LTS & Win10
Pöytis OS: Debian 10 & WinXP