Kirjoittaja Aihe: Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...  (Luettu 2399 kertaa)

juhisi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 202
  • Profiili
Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...
« : 10.03.18 - klo:14.42 »
Kun tuo toinen ketju lyötiin kiinni  ;D Niin ajattelin avata uuden koska asia on joillekkin ihmiseille lähes ideologinen... Kun ajattelee, että mistä siirtolaisuus johtuu, niin tuohon on aina olemassa jokin syy. Oli syy sitten sota, köyhyys tai mikä tahansa, niin asialle on aina olemassa jokin syy ja tuo syy on aina ihmisten itse aiheuttama. Kun ihminen on jotakin aiheuttanut se myös voi asian itse korjata, jos vain haluaa  :) Jos otetaan tarkasteluun afrikasta tulevat siirtolaiset, mistä johtuu että he haluavat pois synnyin seuduiltaan ja maastaan? Voiskaan syy olla, että vallanpitäjillä on niin paha korruptio ongelma maassa, joka taas ruokkii maahan pahoja levottomuuksia koska sosiaalinen epätasapaino yhteiskunnassa on niin räikeä. Sitten kuvaan tulevatkin ideologiset kysymykset ja väittelyt, että ne jotka vaativat korruption loppumista ovatkin kommareita jne... Onko tuossa koko paletissa mitään sellaista jota ihmiset eivät saisi ratkaistua? On ihmisten omaa kykenemättömyyttä tietysti jos eivät saa yhteiskuntaansa sellaiseksi, ettei kenellekkään tulisi tarvetta lähteä esim. Eurooppaan siirtolaiseksi. Itseasiassa Suomessa ei ole varmaan paljoakaan Afrikkalais lähtöistä pakolaista vaan Lähi-idän sakkia... Kaikki tietävät että nuo ihmiset lähtivät sotaa pakoon, tosin tuli tänne puhelimiaan läprääviä sotilaita ja poliiseja Irakista mitä uutisia tuolloin luki. Ja tuota en ymmärrä, että tuollaiset ihmiset luikkivat pakoon kuin rotat vaikka velvollisuus olisi ollut hoidettavana... Ja kun tuota asiaa kelaa niin maahan olis pitänyt laskea vain naiset ja lapset jotka ovat sodissa aina suurimmassa vaarassa ja vanhukset, mutta tuskinpa tuolta tuli vanhuksia lainkaan.

Kysyin miten suhtaudut siirtolaisuuteen...  :) itse en mitenkään, siirtolaisia on maailmassa ollut kautta historian ja tuo kuuluu maailmaan että ihmiset liikkuvat  :) Täällä missä nyt asun on kanssa noita, eivätkä he haittaa elämääni mitenkään ja minä en haittaa mitenkään heidän elämäänsä. Mutta jos noista ihmisitä muodostuu turvallisuusuhka, niin homma muuttuu samalta istumalta. Ihmisillä on uskontonsa jne... mutta noiden ihmisten on ymmärrettävä että heidän tapansa ja kulttuurinsa jonka he ovat lapsina oppineet kotimaisemissaan ei toimi länsimaissa. Toki kaikella on rajansa ja kaikkein ideaalein tilanne olisi, että nuokin ihmiset voisivat elää elämäänsä kotimaissaan.

Sitten tullaan siihen, että siirtolaisuus maksaa  :) tottakai se maksaa. Onko tässä maailmassa ja elämässä olemassa ns. ilmaisia lounaita? Ei ole  :) Mutta... kun miettiin mihin kaikkeen ylimääräiseen yhteiskunnat syytävät rahojaan, niin itseasiassa mitä sitten  :) Itseltä tuossa ei mene euroakaan ohitse yhteiskunnassa pyörivistä rahavirroista, vaikka nuo ihmiset saavat yhteisskunnalta jotakin. Joku voi miettiä että rahat ovat pois heidän pussistaan, mutta tuo asia menee sellaiseksi juupas eipäs väittelyksi jossa ei ole päätä eikä häntää  :) Toki nyt kun tilanne esim. Irakissa on rauhoittunut niin on oikein että noita ihmisiä lennätetään takaisin, peduiineille kun aavikkomaisema on luontaisempi elinympäristö kuin nämä maisemat.

Itseasiassa kaikki tuo on pakolaisuutta ja sillä ei ole hirveästi tekemistä siirtolaisuuden kanssa  :)
 
« Viimeksi muokattu: 10.03.18 - klo:17.19 kirjoittanut juhisi »

spark

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1752
  • Profiili
Vs: Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...
« Vastaus #1 : 10.03.18 - klo:17.27 »
Juhisi elää kyllä semmoisissa pilvilinnoissa, ettei järjen hiventä  ::)

Lainaus
Hiukan realismia asioihin  :) Onko tänne koko afrikka pukkaamassa itseään? Tai kaikki venakot, ja eiköhän noiden venakoiden kanssa ole aina osattu toimia kuin tilanne vaatii? Eivät nuo ihmiset niin idiootteja ole että vapaaehtoisesti tänne tulisivat, tämä maa ei todellakaan ole niin täydellinen. Eli herätystä asioissa vähän  :)   Ja mieti todellakin asioita edes vähäisen, että onko oma liikkumisesi vapaus minkäälainen perusoikeus, itselleni on  :) ehkä olet niin yksinkertainen ettet edes tajua asiaa, mutta tuo on oma asiasi.

Jos et sitä vähää ole uutisia seurannut, (no suomen valemediahan pimittää kaiken oleellisen, joten joutuu vähän itse tonkimaan, että saa totuuden) niin kyllä on afrikan ja lähi-idän seudulta tulijaa vaikka miljardi, jos vain jollain onnistuvat itsensä keplottelemaan eurooppaan ja kyllä se houkutin on nimenomaan raha ja elinikäinen ilmainen ylläpito. Tänne, kun pääsee sossusta rahaa kuppaamaan, niin sillä elättää puoli sukua kotimaassakin.

Sotaa eurooppaan ei tultu pakoon, vaan parempaa elintasoa etsimään. Tänne tulijoista 90% on nuoria miehiä, jotka jätti väitetysti vaimonsa ja lapset sodan jalkoihin, kun venematka on muka niin hirveän vaarallinen  ;D

Ryssän raja ei ole auki ollut sen jälkeen, kun kyseisestä  irtauduttiin. Ihanko oikeasti kuvittelet, että sieltä ei kaikki rosmot ryntäisi apajille, jos rajavalvonta lopetettaisiin? Saattaisi myös vihreää miestä pukata siihen malliin, että krimi2 tapahtuisi välittömästi.

spark

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1752
  • Profiili
Vs: Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...
« Vastaus #2 : 10.03.18 - klo:23.39 »
Ja oon toki tuon elintaso pakolaisuuden kanssa samoilla linjoilla kanssasi. Mutta tuo ei ole noiden pakolaisten syytä että lähtevät maastaan vaan noiden ongelma hallitusten syytä. Toki tuossa asiat menevät syvemmän tason yhteiskuntatieteen tonkimiseksi, mutta asioille aina löytyy jokin syy :) Ja tuosta hypätäänkin siihen että miksi noiden ongelma maiden hallitukset tekevät asioita kuin tekevät...


Ei ole maailmassa eläminen reilua. Aina on jollain enemmän, kuin toisella, mutta ei se saa olla syy lähteä "pakolaiseksi" että saa ilmaisen elämän toisen elätettävänä. Voisivat pysyä omilla kulmillaan ja panna maansa kuntoon, kun eivät ole täkäläiseen kultttuuuriin kuitenkaan sopeutumassa.

Minusta on länsimaiden omaa idioottimaisuutta että heillä on käsissään hirveä pakolaisongelma, he kun itse tukevat noita esim. nyt Afrikan ongelma hallituksia. Toisaalta... Afrikan luonnonvarat ovat länsiyhtiöiden käsissä jotka sanelevat miten asiat siellä menevät ja sanelevat ne pitkälti miten asiat menevät täällä Euroopassakin eli rahoittavat poliitikoita jne... ja tuota kautta Afrikan ongelmat on siirtyneet Euroopan ongelmiks tuona pakolaisvirtana...  :) Voisko tuota kutsua viime aikoina paljon pinnalla olleeksi kiertotaloudeksi  :)

Ja itseasiassa ongelmien takana ovat Euroopan omat kansalaiset, he mahdollistavat omilla kulutustottumuksillaan noiden yhtiöiden toiminnan kun ostavat niiden tuotteita ja palveluita, eli on täyttä idiootin touhua kuseskella omiin aamumuroihinsa. Toki nuo yhtiöt ovat globaaleja mutta silti  :)

Kyllä Afrikkalaisilla on kaikki kortit käsissään tehdä miten haluavat, mutta korruptio ja laiska kansa ei kaipaa muutosta, eikä siellä osata ajatella tulevaisuutta. Ei siellä nyt kuitenkaan enemmistönä ulkomaiset ole hääräämässä. Nythän Etelä-afrikka on pakkolunastamassa valkoisilta maat pois ja kohta sekin on yhtä slummia, kun kukaan ei enää viljele mitään.

Millä tavalla eurooppalaisten kulutustottumukset ajaa irakilaisia tänne?

Avustusjärjestöt on yksi suurimmista saatanoista, kun tunkevat kaikkea mahdollista apua köyhiin maihin tappaen kansalaisilta yrittämisen mahdollisuudet ja passivoivat vain entisestään.


Tuossa hyvä purkkapalloesitelmä siirtolaisten tuomisen typeryydestä, joka kannattaa kaikkien katsoa. Suomitekstit saa päälle valikosta.

https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8

JaniAlander

 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 3046
  • Profiili
Vs: Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...
« Vastaus #3 : 12.03.18 - klo:23.20 »
Modesetä joka on kansallismielinen on sitä mieltä että tälläiset ketjut ovat sellaisia matolaatikoita joita totta puhuen tällä foorumilla ei kaivata. Juu tykkäisin väitellä mutta tälle aiheelle on lukuisia parempiakin paikkoja, joten käytän oikeuksiani ja lyön tän lukkoon nyt
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 20.04.01-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

JaniAlander

 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 3046
  • Profiili
Vs: Miten suhtaudut siirtolaisuuteen...
« Vastaus #4 : 12.03.18 - klo:23.30 »
Ja vielä saman jankkaamisen jatko jo kertaalleen lukitun ketjun ohi on muuten sitten iso EI EI.

Pidetään tää paikka nyt oikeasti epäpoliittisena, eiks je. Jäsenet voi sitten itse kukin meluta omissa kuplissaan mitä lystää, mutta hei pliis ei tuoda sitä tänne.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 20.04.01-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.