Hei,
Alkuun hieman alustusta.
Olen koittanut kehitellä Ubuntu koneilleni jonkinlaista varmuuskopiointi menetelmää, jolla saan kannettavani, pöytäkoneeni tai palvelimeni mahdollisen virhetilanteen jälkeen tilaan jossa kaikki oli vielä kunnossa.
Ainakin pöytäkoneella tuo tulee tarpeeseen, sillä aikaajoin tulee testailtua kaikenlaisia juttuja koneella, joiden seurauksena on tullut uudelleen asennuskuviot tutuiksi
Tietoa etsiessäni törmäsin tähän linkkiin:
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1198700Sainkin linkin avulla tehtyä kannettavalleni toimivan varmuuskopiointi menetelmän, joka ainakin alkutestien perusteella näyttäisi toimivan kuten tarkoitus olikin.
Koitin siirtää idean myös juuri asennetulle Ubuntu 16.04.3 LTS palvelimelle mutta aivan ongelmitta homma ei nyt näytä lähtevän liikkeelle.
Siltä varalta, että asialla on jotakin merkitystä, niin palvelimella on käytössä LVM.
Tein oman /home hakemiston alla olevaan /bin hakemistoon backup.sh tiedoston, jossa varsinainen rsycn komento on.
/bin hakemisto on lisäty PATH:in backup.sh tiedostolle on annettu suoritus oikeudet.
Näin ollen backup.sh tiedosto voidaan missä hakemistossa tahansa.
Rsync prosessi näyttää menevän loppuun mutta lokitiedostossa on monta riviä jotka liittyvät tähän: "/var/lib/lxcfs/cgroup/blkio/blkio.reset_stats": Permission denied (13)
Kummastuttaa tuo Permission denied, sillä suoritan kuitenkin alla näkyvän komennon kuitenkin sudo oikeuksin.
sudo rsync --delete-after -avz --exclude-from=/ei_mukaan_varmuuskopiointiin / /usr/backup/ --log-file=/tmp/rsync-Full-backup-`date +"%Y-%m-%d-%H-%M"`.log
Tässä ei_mukaan_varmuuskopiointiin tiedoston sisältö:
dev
run
tmp
proc
mnt
lost+found
sys
usr/backup
Eli, voiko nuo rivit jättää huomiotta vai pitäisikö hakemisto /var/lib/lxcfs lisätä myös tiedostoon: ei_mukaan_varmuuskopiointiin?
Jos rivejä ei voi jättää huomiotta, niin kuinka tuo permission denied ongelma ratkaistaan?
Tällä hetkellä lxc tai lxd ei ole käytössä, eli en ole luonut noita "säiliöitä" mutta jossakin vaiheessa voisi olla mielenkiintoista tutustua niihinkin, joten en haluaisi poistaa lxcfs:ää, jos nyt edes on mahdollista, palvelimelta.