Olen aloittanut Linux -käyttöjärjestelmän (ubuntu 16.04) rassailun. Vaikeaa on Windowsin jälkeen. Neuvoisiko joku, kuinka:
- tässä koneessa olevia kuvia ja videoita voisin katsoa televisiosta, joka on samassa verkossa kuin tämä kone ja jossa on cromecast
Kuvien katselua varten Chrome-selaimeen voi asentaa vaikkapa
LocalGalleryViewerExtensionin tai vastaavan paikallisten kuvien esittämistä tukevan lisäosan.
- onko linuxiin tp-link -valvontakameran käyttöohjemistoa, sovelluskaupassa ei ole
Tuosta kannattaa avata uusi aihe, jossa kerrot, mikä kameramalli on kyseessä. Mallin perusteella voi sitten googlata tarkemmin, millaisen rajapinnan kautta kamera toimii, ja mitä ohjelmia sen kanssa voi käyttää.
- entä yleensä kaikki muut palvelut, joihin voi ladata windows, android tai ios -sovelluksen, mutta valikoissa ei ole linux vaihtoehtoa? Onko linux silloin unohdettava?
pt
Monia Windows-ohjelmia voi käyttää Linuxissa Winellä. Ongelmallisia ovat lähinnä sellaiset tietokoneeseen kytkettävät lisälaitteet, joille ei ole Linux-ajuria. Silloin Windows tai muu tuettu käyttöjärjestelmä voi olla ainoa vaihtoehto, mutta kannattaa googlata tai kysyä täällä foorumilla.
Jos puhutaan netin kautta toimivista palveluista, niille on lähes aina olemassa myös selaimen kautta toimiva käyttöliittymä, jolloin erillinen ohjelmisto on lähinnä mukavuutta lisäävä tekijä. Monille yleisille palveluille on myös yhteisön koodaamia edustaohjelmia, jotka eivät välttämättä ole päätyneet Ubuntun sovellusvalikoimaan asti. Muutenkin sovellusvalikoima edustaa rajallista osaa Linuxissa toimivista ohjelmistoista. Lisää löytyy netistä hakemalla.