Tuon kun olisi heti nähnyt, ei olisi tarvinnut ajaa testiä turhaan. Sieltä nimittäin käy ilmi että kyse on UEFI-koneista. Windows-kneessa kylläkin on ME, mutta testi sanoi että kone ei ole haavoittuva. Tuo UEFI, niin se selittää miksi: mun kumpikaan kone ole UEFI-kone.
UEFI:lla ei varsinaisesti ole tämän kanssa tekemistä, ja Intel ME on ollut mukana prosessoreissa vuonna 2008 julkaistusta Nehalemista lähtien. Nämä haavoittuvuudet kuitenkin koskevat vain uusimpia Intel ME:n, SPS:n ja TXE:n versioita, ja käytännössä sellaisia suorittimia on vain koneissa, joissa on UEFI-BIOS.
Aloitusviestissä lainatussa io-techin artikkelissakin on kyllä varsin selvästi listattu prosessorit, joissa ongelma ilmenee.
Kannattaisiko ensiksi kysyä myyjältä, kuuluuko kyseinen takuun piiriin ?
Voihan sitä kysyä. Veikkaan ettei myyjän mielestä kuulu, ja vastuu siirtyy tässä tapauksessa jälleenmyyjältä koneen valmistajalle ja edelleen Intelille, joten aika monen portaan kautta voit joutua taistelemaan, jos haluat jonkun vastaamaan virheestä ja maksamaan huoltotoimenpiteet. Nyt kun vakavuudesta ei vielä ole selkeää näyttöä, kuluttajalla taitaa olla vähän heikot aseet vaatia mitään.
Tosin kyseinen ei taida olla rakettitiedettä, mutta jos UEFI-päivityksen sössii, niin käsittääkseni emolevystä tulee paperipaino.
Jos valmistajan tarjoamilla virallisilla työkaluilla tehty päivitys rikkoo koneen, uskoisin että se menee takuuseen. Pyydä tästä kirjallinen lausunto myyjältä tai valmistajalta, jos epäilyttää.