Kirjoittaja Aihe: Ubuntu Maten VLC:n mp4 ajuri ja muut koodekit hukassa en läytänyt haulla  (Luettu 3894 kertaa)

1242

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 23
    • Profiili
niin olikin haittaohjelma kun ei auennut edes firefox koetin toisen tiedoston avaamista firefox ja toimi hyvin kiitos kaikille avusta luen vielä tarkkaan kaikkien auttajien neuvot ja koetan saada VLC toimiin vaikka aika heikolta näyttää...ei vaan toimi..Kiitos avusta!!!

1242

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 23
    • Profiili
Mplayer sisältää liki kaikki kodekit - tosin hieman vaihtelee mitä käännetty mukaan. En tiedä mikä on Maten oletussoitin - vlc ainakin tarvitsee paljon qt ja kde kirjastoja. Itse vältän sitä jos ei ole tarkoitus käyttää KDE työpöytää. Mplayer, mplayer2 vai mpv - nuo melko samanlaisia. Jokaisella oma suosikkinsa.

Ubuntun mplayer-paketti käyttää samoja FFmpegin libavcodec-kirjaston kodekkeja kuin VLC:kin. Samoin kuin useimmat muutkin mediasoittimet.

Kiitos ajattelinkin että pakkohan olla Linux muitakin soittimia


klaus@klaus-R780-R778:~$ vlc 'my video for you.mp4

Komennosta tosiaan puuttuu sulkeva lainausmerkki. Lisäksi tiedoston nimi vaikuttaa sen verran epämääräiseltä, että kyseenalaistaisin formaatin kokonaan. Todennäköisemmin se on videotiedostoksi naamioitu Windows-haittaohjelma. Kuten sanottu, file-komennolla (ja ffprobella, jos se sittenkin on videotiedosto) voisi tutkia asiaa tarkemmin.


Jos vastaavaa kuitenkin ilmenee muillakin valideilla videotiedostoilla, ongelman selvittäminen olisi huomattavasti helpompaa, jos todentaisit vian jollain julkisesti saatavissa olevalla videolla, jota muutkin voivat kokeilla. Tässä eräs MP4-tiedosto (videokodekki H.264, ääniraidat MP3 ja AC-3): http://distribution.bbb3d.renderfarming.net/video/mp4/bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4