Tuo selvensi...
Ensiksikin, suosittelen ostamaan mielummin keskihintaisen älypuhelimen koska puhelin on nykyään kaikkea. (Tietokone, videokamera... jne. jne.) Ja siinä hintaluokassa ominaisuudet riittävät paremmin kaikkeen mitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Tietysti kannattaa valita kuitenkin oman tarpeen mukaan.
Toiseksi, verkkoja on käytössä useita. 2g, 3g, 4g ja kaikki vielä jakautuvat useampaan eri taajuuteen ja -kaistanleveyteen joilla kaikilla nettiyhteys toimii eri nopeuksilla etäisyyden tukiasemaan vielä vaikuttaessa asiaan. Jos vanha puhelin näyttää hyvää 2g yhteyttä, se ei tarkoita että netin käyttöön soveltuvat yhteydet ovat riittävän hyviä. Lisäksi kaikki nuo ovat jaettuja yhteyksiä, jolloin käyttäjien määrä vaikuttaa yhteyden nopeuteen.
Jokaisen käyttöprofiili ja -paikka on tietysti niin erilainen, ettei oikein mitään yleispätevää ohjetta kokoonpanosta voi antaa kellekkään.
Itse joudun käyttämään langatonta yhteyttä, koska langallista ei meille saa järjelliseen hintaan. Modeemiin on kiinnitetty neljä laitetta LAN:illa (TV, tietsikka jne...) ja kymmenkunta WIFI:llä, koska perhe on suurehko. Tällä tavalla esim. puhelimet voivat käyttää kotona WIFI:ä jolloin niissä voi taasen olla halvempi liittymä (MOI 6€/kk). Langattoman yhteyden huonoin puoli meillä on se, että verkon kautta näkyvä UHD tai HD TV-kuva saattaa joskus muuttua tavalliseksi tylsäpiirroksi - jos verkoissa (WIFI ja LTE) on liikaa muuta kuormitusta.