Kirjoittaja Aihe: Bootmgr puuttuu, käynnistä uud. /CMOS settings wrong  (Luettu 186 kertaa)

IKT

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Moi!

Pöytäkoneen käynnistyksessä tulee ilmoitus Bootmgr puuttuu, käynnistä CTRL..-> F11 jolla pääsen valikon kautta Ubuntulle. Tuo ilmoitus on jatkunut jo kohta viikon. Söikö Bleachbit jotain tärkeää?

Seurasin myös lämpöjä, jotka ovatkin kunnossa ja siivosin koneen paineilmalla yms. Nyt otin Windows levyn pois emolta, kokonaan ulos koneesta, tarkistin että kaikki piuhat on paikoillaan mutta nuo alkup. ongelmat ovat tallella :(

Miten saan nyt bootin normaaliksi, siis avautumaan suoraan Ubuntulle? Kolmas levy on täysin erillinen, valokuvia ja manuaalisia varmuuskopioita varten koneessa.

Kaiken lisäksi on alkanut ajoittain tulla  herjaa CMOS settings wrong, CMOS date/time not set. Sitä olen käynyt korjaamassa Biosissa mutta ei pysy kauaa. Onko emo/emon patteri menossa samalla? Emo on AsRock , kone kasattu joskus 2010 työharjoittelussa.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 10405
    • Profiili
Vs: Bootmgr puuttuu, käynnistä uud. /CMOS settings wrong
« Vastaus #1 : 20.04.17 - klo:16.12 »
Kaiken lisäksi on alkanut ajoittain tulla  herjaa CMOS settings wrong, CMOS date/time not set. Sitä olen käynyt korjaamassa Biosissa mutta ei pysy kauaa. Onko emo/emon patteri menossa samalla?

Kyllä. Vaihda patteri uuteen, niin helpottaa murheet.

IKT

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Bootmgr puuttuu, käynnistä uud. /CMOS settings wrong
« Vastaus #2 : 21.04.17 - klo:14.01 »
Kiitos!