Kiitos nm, olet korvaamaton! Kakkonen lähti pelittämään, mutta sitten yllätys yllätys. Kun Corelilla oli hyvä tyrkky kolmosversiosta (Corel AfterShot Pro 3 64-bit), hankin sen eilen illalla, poistin kakkosversion ja asensin kolmosen, syötin sarjanumeron ja a vot! Jostain syystä kolmosen desktop-tiedosto oli sitten parempi Geeqiellekin, ja ulkopuolisena editorina Aftershot 3 alkoi pelata suoraan. Alla kolmosen desktop-tiedosto sisältö.
Tietysti, vaikka tuo Corelin ohjelma sotii vapaan koodin ideaa vastaan, se on osoittautunut varsin hyväksi ja myös suoraviivaiseksi ja helposti omaksuttavaksi, ja toimii Gimpin "alustajana" mainiosti. Harmi vain, ettei se ufraw-gimp -plugin, jonka kautta Gimp edelleen ottaa kuvat sisään, toimi 16-bittisenä, vaan on pakko tehdä Aftershotista se välivaiheen tiff, ja poimia se sitten Gimpiin. Gimp alkaa näyttää aika lupaavalta 2.9.5 kehitysversiossaan, ja täytyy toivoa, että hyvä edistyminen jatkuisi, ja jotkin toiminnot, mm. skaalaus, alkaisi toimia nopeammin. Nyt siitä jo helposti löytyvät profiilimuunnokset, muuntaminen 8-bittiseksi srgb-kymppikuvaa varten. Vielä en ole hoksannut, miten rajausten kuvasuhteita (fixed) saisi tallennetuksi.
[Desktop Entry]
Version=3.0
Name=Corel AfterShot 3(64-bit)
Comment=Photographic Workflow at the Speed of Light
Exec=/usr/bin/AfterShot3X64 %F
Terminal=false
Icon=/usr/share/pixmaps/AfterShot3X64.png
Type=Application
Categories=Graphics;Photography;
MimeType=image/jpeg;image/tiff;image/x-adobe-dng;image/x-pentax-pef;image/x-canon-cr2;image/x-canon-crw;image/x-sony-arw;image/x-sony-sr2;image/x-kodak-dcr;image/x-minolta-mrw;image/x-nikon-nef;image/x-nrw;image/x-olympus-orf;image/x-fuji-raf;image/x-panasonic-raw;image/x-raw;image/x-panasonic-rw2;image/x-rwl;image/x-samsung-srw;application/x-AfterShotPro;