Kirjoittaja Aihe: Libreoffice Writer ja jäsennys  (Luettu 845 kertaa)

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1546
    • Profiili
Libreoffice Writer ja jäsennys
« : 17.01.17 - klo:15.19 »
Päätin pitkästä aikaa käyttää jäsennystä Libreofficessa. Versio: 5.1.4.2 ja Ubuntu 16.04 Lts. Aikaisemmin sen sai vain klikattua päälle jostain valikosta ja ja kun käytit tabulaattoria se teki seuraavan tason. Enää se ei toiminut ja jouduin hakemaan ohjeet. Mielestäni tein niin kuin neuvottiin eli valitsin Työkalut valikosta Jäsennysnumeroinnin ja avautuvasta ikkunasta otsikon 1 (kokeilin myös muita) ja luku 1,2,3.... Sitten klikkasin ok näppäintä ja ikkuna sulkeutui.

Yritin kirjoittaa numeroidun jäsennyksen, mutta numeroita ei tullut. Jossain vaiheessa sain näkyviin numero 1:n otsikon eteen, mutta siihen se sitten jäikin. Kun painoin tabulaattoria, se toimi kuten tabulaattori, mutta numeroa ei tullut eteen puhumattakaan eri tavoin muotoillusta tekstistä.  En todellakaan ymmärrä, miksi jäsennyksestä on tehty näin vaikeaa? Minä en saanut sitä toimimaan. Tyylivalikoimakin oli kadonnut jonnekin ja jäljellä oli vain oletustyyli.

No, löysin sen lopulta, mutta Libreofficen ohje oli mielestäni harhaanjohtava ja hukkasin jäsennyksen etsimiseen aika paljon aikaa. Vaikka sain numerot ja alatasot toimimaan jotenkin, en päässyt takaisin ylemmälle tasolle. Käytän siis jäsennystä ilman numerointia ja pelkästään tabulaattorilla. Kun ehdin täytyy tarkistaa, onko Word myös muuttanut jäsennystään? Libreofficessa se on nyt hankalaa. Jos siihen kuitenkin löytyy joku yksinkertainen keino, voin vielä kokeilla uudestaan.

hoojiikoo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Vs: Libreoffice Writer ja jäsennys
« Vastaus #1 : 18.01.17 - klo:21.18 »
Edelliselle tasolle pääsee Shift + Tab yhdistelmällä.   (siis Vaihto + Tab).  Liikkuminen jäsennysalueella tapahtuu pelkästään Tab ja Sift + Tab näppäilyillä.   Mulla ainakin toimii noilla sun ilmoittamilla versioila.