Kirjoittaja Aihe: Kde Plasma Mobile ja Ubuntu puhelin  (Luettu 9585 kertaa)

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2425
    • Profiili
Kde Plasma Mobile ja Ubuntu puhelin
« : 07.11.16 - klo:17.25 »
Katselin videon Kde Plasma Mobile puhelimesta ja luin, mitä siitä kirjoitettiin. Ajatus tuntui mielestäni erittäin hyvältä, koska se oli ainakin jossain suhteessa realistinen. Seuraavaa  lausetta en ymmärtänyt: "To create a true “Phone as PC” experience the Plasma Mobile aims to allow you install and run regular Qt. GTK, and X11-based applications (via XWayland) on the OS." Mikä on XWayland ja mitä lause siis tarkoittaa?
Toinen kehittämisen arfvoinen asia olisi esim. jo Ubuntun mukana tuleva tai ainakin helposti ladattava ohjelma, joka voisi päivittää Android puhelimen ja tehdä varmuuskopiot. Ehkä sellainen pitäisi olla myös Iphonelle.
Saan kyllä Huaweini auki ja pystyn kopioimaan ja poistamaan siitä tiedostoja tiedostonhallinnan kautta, mutta minulla menee paljon aikaa löytääkseni tarvitsemani tiedoston. Ubuntun tai Kubuntun järjestelmää käyttäisin mielelläni myös puhelimessa ja double boot olisi todella mahtavaa, koska silloin olisi ikäänmkuin varapuhelin mukana. Sitäpaitsi ainakin videolla Kde puhelimessa tuntui erittäin helppokäyttöiseltä ja hyvältä. Vanhemman ihmisen ei tarvitse siinä tiiristellä liian pieniä kirjaimia. Videolla kaikki näkyi hyvin toivottavasti myös puhelimessa, kun sellaisen pääsee asentamaan.

spark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1752
    • Profiili
Vs: Kde Plasma Mobile ja Ubuntu puhelin
« Vastaus #1 : 09.11.16 - klo:21.05 »
http://www.omgubuntu.co.uk/2016/11/kde-plasma-mobile-linux-smartphone-wars

https://plasma-mobile.org

Näyttää kyllä h€lvetin hyvältä. Jospa tuo pistäisi canonicalin pojille vähän painetta lähes paikallaan junnanneeseen kehitykseen, ettei käy kohta, kuin Firefoxille.

Alkaisivat nyt vain porttaamaan tuota mahdollisimman laajasti, jotta pääsisi kokeilemaan. En kyllä ymmärrä miksi ei canonicalillakaan ole tuohon porttaushommaan panostettu, vaan jätetty yhteisön harteille koko homma. Kaupat huutaa kokoajan ei oota ja odottamaan kyllästyneet hankkii Androidin tai pahimmillaan ipaskineen...