Javasta en tiedä koska siinä on ollut niitä tietoturva aukkoja. Lisäksi aina kaikki valittaa javasta , varsinkin Windows käyttäjät. En sitä halua asentaa.
Niin no työpöytäsoftaa Javalla enää harvemmin tehdään, vaikka kyllä niitäkin projekteja on. Tietoturvakritiikki taas on kohdistunut lähinnä selaimessa toimiviin Java-appletteihin, ja on osittain myös propagandaa, vaikka aukot ovat toki olleet vakavia. On kuitenkin hyvä, että selainmaailmassa pyritään keskittymään JavaScriptiin ja vältetään ylimääräisiä riippuvuuksia ja liitännäisiä.
Javaa käytetään palvelinpuolen web-ohjelmoinnissa ja Androidissa. Tietoturvatilannetta en pitäisi tällä hetkellä sen suurempana ongelmana kuin muissakaan kielissä.
Kun katsoo Wikipediaa niin ohjelmointikieliä on varmaan sata. Ensin tehdään paljon kieliä ja sitten riidellään mikä on paras
Uusi kieli syntyy yleensä siksi, että jonkun idearikkaan ja taitavan koodarin tai tietojenkäsittelytieteilijän mielestä vanhat kielet ovat huonoja.
Mitä kieltä käytät nm ?
C:llä raskaampaa laskentaa ja matalan tason tietorakenteita ja algoritmeja
C++:lla ja Qt-kirjastolla työpöytäohjelmia
Pythonilla datan pyörittelyä, protoilua ja muuta vaivatonta näpertelyä
Bashilla skriptejä, joissa käsitellään tiedostoja ja kutsutaan komentoriviohjelmia (joskus prosessointi menee tosin sen verran monimutkaiseksi, että tekee mieli vaihtaa Pythoniin kesken kaiken)
JavaScriptillä web-koodausta
Python olisi kiva myös työpöytäohjelmien koodaukseen, mutta sen kanssa on aina ollut pienenä ongelmana se, että käyttöliittymäkirjastot eivät ole täysin vakiintuneita ja alustariippumattomia vaan enemmän harrastelijaprojekteja. Sama pätee kyllä moniin muihinkin kieliin. C++:n kanssa Qt on varsin miellyttävä, ja siihen on olemassa myös kohtuullisen hyvä Python-rajapinta. (Oikeastaan kaksikin: puolittain kaupallinen PyQt ja Nokian aloittama klooni PySide, joka on nyt muodostumassa
viralliseksi Qt:n Python-rajapinnaksi).
Go ja
Rust olisivat myös mielenkiintoisia, mutta en ole ehtinyt kokeilla niitä itse. Ne eivät myöskään ole parhaita kieliä aloittelijalle, koska sopivaa itseopiskelumateriaalia ei juuri ole, ja ekosysteemi on rajallinen.