Kirjoittaja Aihe: wi-fi ei toimi päivityksen jälkeen [UUSI ONGELMA JÄLLEEN]  (Luettu 3233 kertaa)

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Päivitin ubuntun 16.04 ja enää en saa nettiä toimimaan. Ennenkin oli tämän koneen kanssa ongelmia ajureiden kanssa, mutta noilla ohjeilla sain toimimaan:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=49372.msg378616#msg378616

Nyt kun yritän asentaa ajuri, tulee:
Koodia: [Valitse]
jarkko@jarkko-X555LAB:~/MT7630E-release$ sudo ./install
make -C /lib/modules/`uname -r`/build M=/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00 modules
make[1]: Entering directory '/usr/src/linux-headers-4.4.0-31-generic'
  CC [M]  /home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.o
/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.c: In function ‘rt2x00mac_configure_filter’:
/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.c:359:6: error: ‘FIF_PROMISC_IN_BSS’ undeclared (first use in this function)
      FIF_PROMISC_IN_BSS;
      ^
/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.c:359:6: note: each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in
scripts/Makefile.build:258: recipe for target '/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.o' failed
make[2]: *** [/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00/rt2x00mac.o] Error 1
Makefile:1403: recipe for target '_module_/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00' failed
make[1]: *** [_module_/home/jarkko/MT7630E-release/rt2x00] Error 2
make[1]: Leaving directory '/usr/src/linux-headers-4.4.0-31-generic'
Makefile:7: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2
cp -v firmware/*/* /lib/firmware/
'firmware/BT/mt76x0.bin' -> '/lib/firmware/mt76x0.bin'
'firmware/Wi-FI/MT7650E234.bin' -> '/lib/firmware/MT7650E234.bin'
cp rt2x00/mt7630e.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/net/wireless/
cp btloader/mt76xx.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/net/wireless/
depmod
modprobe: ERROR: could not insert 'mt7630e': Exec format error
modprobe: ERROR: could not insert 'mt76xx': Exec format error
jarkko@jarkko-X555LAB:~/MT7630E-release$
jarkko@jarkko-X555LAB:~/MT7630E-release$

Mikä avuksi?

RATKAISTU:

Latasin uudet ajurit ja toimin vanhan ohjeen mukaan ja nyt toimii.
« Viimeksi muokattu: 30.06.17 - klo:09.53 kirjoittanut zarmo »
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4618
    • Profiili
Vs: wi-fi ei toimi päivityksen jälkeen
« Vastaus #1 : 02.08.16 - klo:19.11 »
Olethan ladannut uusimman version ajurista?
https://github.com/neurobin/MT7630E

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Nyt tuli sellainen ongelma, että kun yllä mainituin keinoin asennan ajuria päätteessä, näyttää homma alkuun toimivan aivan hyvin, mutta lopussa koko tietokone jämähtää jumiin eikä reagoi enää mihinkään. Uudelleenkäynnistämisen jälkeenkään wi-fi ei toimi, eli ilmeisestikin asennus jää kesken.

Olisiko kenelläkään mitään ideaa tähän?
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

Jaer

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 519
    • Profiili
Siskoni koneessa wi-fi ongelma ratkesi lisäajuri välilehden kautta.

Ohjelmistot ja päivitykset => Lisäajurit
-välilehti

sieltä löytyi vaihtoehtoinen kerneli tyyliin: bcmwl-kernel-source (suljettu)

Rauta seiska: Intel Core i7 @ 920 & Nvidia
Ubuntu, Mint, Debian, Ultimate Edition
Androidina HTC Desire HD

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14469
    • Profiili
Nyt tuli sellainen ongelma, että kun yllä mainituin keinoin asennan ajuria päätteessä, näyttää homma alkuun toimivan aivan hyvin, mutta lopussa koko tietokone jämähtää jumiin eikä reagoi enää mihinkään. Uudelleenkäynnistämisen jälkeenkään wi-fi ei toimi, eli ilmeisestikin asennus jää kesken.

Pystytkö ottamaan vaikka kännykällä kuvan kohdasta, jossa ajurin asennus jumiuttaa koneen?

Kokeile myös tätä nykyistä asennusohjetta (ajurin voi siis ladata gitillä tai ZIP-pakettina).

Siskoni koneessa wi-fi ongelma ratkesi lisäajuri välilehden kautta.

Ohjelmistot ja päivitykset => Lisäajurit
-välilehti

sieltä löytyi vaihtoehtoinen kerneli tyyliin: bcmwl-kernel-source (suljettu)

bcmwl-kernel-source on Broadcomin wlan-piirien suljettu ajuri. Tavallisesti on suositeltavaa käyttää kernelin avointa ajuria ja poistaa tuo buginen wl-ajuri kokonaan. Kernelin b43-ajuri tosin vaatii erikseen asennettavan firmwaren, (paketti firmware-b43-installer), eikä tue ihan kaikkia piirejä. Yleisimmät kuitenkin toimivat sillä paremmin kuin wl-ajurilla.

zarmolla on Mediatekin wlan-piiri, jolle ei ole tarjolla ajuria Ubuntun lisäajureissa, vaan ajuri on asennettava manuaalisesti.

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Tällä hetkellä tilanne on se, ettei kone edes käynnisty uusimmalla kernelillä, mutta vanhemmalla sitten toimii wi-fikin.
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14469
    • Profiili
Tällä hetkellä tilanne on se, ettei kone edes käynnisty uusimmalla kernelillä, mutta vanhemmalla sitten toimii wi-fikin.

Eihän juuriosio tai /boot ole päässyt täyttymään? Mitä kertoo:

Koodia: [Valitse]
df -h

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Ymmärtääkseni ei:
Koodia: [Valitse]
Tiedostojärjestelmä  Koko  Käyt Vapaa Käy% Liitospiste
udev                 3,9G     0  3,9G   0% /dev
tmpfs                789M  9,5M  780M   2% /run
/dev/sda2            227G   24G  192G  11% /
tmpfs                3,9G  324K  3,9G   1% /dev/shm
tmpfs                5,0M  4,0K  5,0M   1% /run/lock
tmpfs                3,9G     0  3,9G   0% /sys/fs/cgroup
/dev/sda1            511M  3,4M  508M   1% /boot/efi
tmpfs                789M   48K  789M   1% /run/user/1000
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14469
    • Profiili
Jep, näkyy olevan vapaata. Mikä kernelin versio tarkalleen ei toimi ja mikä toimii? Millä tavalla käynnistyminen keskeytyy?

zarmo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Ekalla käynnistyksellä jää tasaisen violettiin ruutuun, eli ei mitää tekstiä tms. ja siitä vaan ei etene. Sitten kun virtanapista sammuttaa ja uudestaan käynnistää, niin pääsee grubiin ja 4.4.0-81 -kernelillä toimii hyvin. Eli siis 4.4.0-83 ei käynnisty.
Asus X554L (i5, 8G, ssd)
Ubuntu 16.04 LTS

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 14469
    • Profiili
Vs: wi-fi ei toimi päivityksen jälkeen [UUSI ONGELMA JÄLLEEN]
« Vastaus #10 : 12.07.17 - klo:11.22 »
Ekalla käynnistyksellä jää tasaisen violettiin ruutuun, eli ei mitää tekstiä tms. ja siitä vaan ei etene. Sitten kun virtanapista sammuttaa ja uudestaan käynnistää, niin pääsee grubiin ja 4.4.0-81 -kernelillä toimii hyvin. Eli siis 4.4.0-83 ei käynnisty.

Kokeile poistaa tuo uudempi kerneli ja asenna uudelleen:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get purge linux-image-4.4.0-83-generic linux-headers-4.4.0-83
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install linux-image-4.4.0-83-generic linux-headers-4.4.0-83