Kirjoittaja Aihe: A-link WL54PC, kone ei käynnisty, ajurin lisääminen ja poistaminen yleisohje?  (Luettu 6812 kertaa)

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Olen käyttänyt ubuntua parisen viikkoa ibm t30 läppärissä. Totesin olevan ok käyttöömme. Halusin vapautuksen datakaapelista ja ostin wlan-kortin. Kortti sisään ja käynnistyksen jälkeen vilkkui valoja kortissa ja löysin wlanin verkkoasetuksista. Ei vain ollut aktiivinen. Jotakin sitten muutin verkon asetuksista (en millään muista mitä) ja lopputuloksena on se, että koneen käynnistys pysähtyy kohtaan jossa verkkoasetuksia käsitellään. Eli ko. kortin kanssa ei voi nyt ollenkaan käynnistää konetta, jolloin en voi mennä muuttamaan asetuksia, kun niitä ei ko. kortin osalta ole siellä asetuksissa lainkaan?! Mikä avuksi? Miten saan palautettua tilanteen alkuasetelmiin? Täytyy tunnustaa, että useiden tuntien selvittelyn jälkeenkään (näillä sivuilla ja ohjeilla) en ymmärrä, kuinka voisin esimerkiksi asentaa a-linkin sivuilta löytyvän tai kortin mukana tulleelta cd:ltä löytyvän ajurin . Eli näin tumpelo tarvitsee tarkat ohjeet. Tavoitteena on tietysti saada wlan toimimaan. Ja ymmärrys ylipäänsä noiden ajureiden asentamisesta.

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Olen edennyt sen verran, että saan ubuntun käynnistymään, vaikka wlan-kortti on paikallaan. Tähän tilanteeseen pääsin, kun näin ohjeen poistaa kokonaan sen interfaces -tiedoston (/etc/network/interfaces). Lisäsin sitten ko tiedostoon käynnistyksen jälkeen myös rivin "iface ra0 inet dhcp" ohjeen "http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1345.0" mukaan. Verkkoasetuksissa näkyy wlan, mutta eipä se silti toimi. Mikähän tässä mättää? ???

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Unohdin kertoa, että kortissa vilkkuu valot hienosti, mutta ra0:n aktivoiminen kestää ja kestää. Eikä yhteys toimi.???

peran

  • Vieras
Vaikuttaa siltä, että koneessa on ihan oikein asennettu WLAN-kortti.
Kun käynnistyksen yhteydessä kone jumittaa yrittäessään yhdistää nettiin, voi ko. toiminnon ohittaa muistaakseni CTRL-C:llä (tietenkin jos malttaa odottaa, niin kyllä sen pitäisi käynnistyä ilmankin).

Nyt on ongelmana saada selville tukiaseman asetusten tiedot.

 Vastaavat asetukset pitää sitten laittaa Linux-asetuksiin.

Löytyykö (Windows?)tietokonetta, jossa olet saanut langattoman toimimaan ?

 Mikäli löytyy, niin onko ko. tietokone XP vai 98/Me ?

 Mikäli XP, katso verkkoyhteydet ja sieltä langattomat verkot ja siitä tiedot.
 Tarvittavat tiedot: Langattoman verkon nimi, salaustyyppi (WEB 64, WEB 128, WPA tai ei mitään), salausavain.
(Näitä tietoja ÄLÄ kerro meille) Kirjoita ne ylös. (Vastaavat tiedot löytynevät myös 98/Me:stä, mutten tiedä mistä. Etsi ja kirjoita ylös).

Tämä ohje saattaa toimia joissakin tukiasemissa, mutta ohje saattaa myös sekoittaa langallisen nettiyhteyden. (Oletuksena mm. että WLAN-tukiasemassa ovat kiinni langalla ja WLAN-tukiasemassa on NAT).
Mikäli WLAN-tukiasemassa ei ole toimivassa yhteydessä olevia koneita:
Etsi käsiisi tukiaseman ohjekirja.
Kytke kaapelilla tukiasemaan koneesi.
Mene tukiasemasi IP-osoitteeseen.
Kirjaudu tukiasemaasi. (Mikäli et voi kirjautua tukiasemaan, 1. (Huom. seuraava toimenpide saattaa sekoittaa nettiyhteyden) palauta tehdasasetukset tukiasemaan. 2. Konfiguroi toimimaan langallinen netti. (Yleensä netti toimii suoraan tehdasasetuksilla. Muussa tapauksessa tukiasemaan tulee laittaa kyseisen Nettiliittymän palveluntarjoajan asetukset)).
Poista tukiaseman asetuksista salaukset.
Merkitse ylös tukiasemasi ESSID
Mene Ubuntuun Järjestelmä->Hallinta->Verkkoasetukset
Ota sieltä WLAN-korttisi ominaisuudet.
Kirjoita tukiasemasi ESSID verkon nimeksi.

Sitten pääsetkin pingailemaan, kunhan laitat oletusyhdyskäytävälaitteeksi WLANisi.

P.S. Ohjeita olisi helpompi antaa, jos tietäisimme langattoman tukiasemasi mallin - vai onko se jäänyt ostamatta ?

(Jos on jäänyt ostamatta, niin itse olen saanut toimimaan Buffalo WHR-HP-G54:n. Niissä on eroja. (Tosin asunnossa on kiviväliseinät)). Kannattaa etsiä vertailuja käsiin, jottei tule turhaa estosta tehtyä, kuten minulle kävi ensimmäisen tukiasemani kanssa - Se toimii tätänykyä langallisena NAT:tina, joten sekään ei ihan hyödyttömäksi ole jäänyt.

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Kiitoksia vastauksesta! Siis ubuntu käynnistyy nyt vaikka wlan-kortti on paikallaan. Vaikkakin käynnistyksen jälkeen pitää aktivoida myös tuo ethernet-yhteys. Siis molemmat yhteydet ovat ei-aktiivisina. Ja käynnistyksen yhteydessä herjaa verkkoyhteyksistä. Ei ole käytössä windows-konetta, jossa olisi wlan. Tukiasema on a-link WL54AP2. En ole muuta muuttanut, kuin juuri tuon essid:n, joka on myös ubuntun  verkkoasetuksissa. Semmoinen havainto muuten on, että oletusyhdyskäytävän laitteeksi ei voi valita, rao, joka olisi langaton yhteys. Tai siis sen voi valita, mutta 'se ei jää päälle'.
verkon asetuksissa langattoman yhteyden ominaisuudet:
verkkolaitteen nimi ra0
essid = kadunniminroWLAN (siis sama kuin tukiaseman ssid)
avaimen tyyppi = heksadecimaalina
wep-avain = tyhjä
asetukset=  DHCP
ip-osoite = tyhjä
aliverko peite = tyhjä
yhdyskäytävän osoite = tyhjä

Onko järkevät valinnat?

ra0 aktivointi kestää todella kauan

wireless assistant muuten näyttää myös tuon essid:n kuudella tähdellä, eli tukiasema on selvästikin elossa.

Onko tuossa tukiaseman asetuksissa jokin kompa, joka estää yhteyden? Ajattelin laittaa tukiasemaan rajoituksia päälle vasta, kun saan tämän wlanin toimimaan. Mutta onko asetuksissa jokin oletus joka estää yhteyden? Vai onko vika sittenkin ubuntun asetuksissa????

peran

  • Vieras
Mä olen varmaan yhtä ulalla kuin sä, mutta jos viisaammille näyttäisit mitä tulostaa päätteeltä: ifconfig toisaalta kiinnostaa myös mitä tulostaa iwconfig.

Onko tuossa tukiaseman asetuksissa jokin kompa, joka estää yhteyden? Ajattelin laittaa tukiasemaan rajoituksia päälle vasta, kun saan tämän wlanin toimimaan. Mutta onko asetuksissa jokin oletus joka estää yhteyden? Vai onko vika sittenkin ubuntun asetuksissa????

 Nop, siinä ilmeisemminkin pystyy määrittelemään kanavan, jota kortti kuuntelee. Itsellä taitaa kanava olla auto-tilassa (joka tapauksessa tehdasasetuksessa.) (Jos haluat virpoa kanavia, kokeile 4:sta aluksi).

Minulle löytyi ratkaisu näiden neuvojen avulla:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3813.0
(Ongelmana mm. että käytin samaa verkkoa sekä langallisena että langattomana, muttei nämä ongelmat viittaa samaan.)

Niiden ohjeiden parhaimmistoa oli (päätteessä):
sudo /etc/init.d/networking restart

Joka tekee boottaa verkonasetukset ja virheimoitukset jonkinverran infermatiivisia
« Viimeksi muokattu: 06.09.06 - klo:02.13 kirjoittanut peran »

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Itse tappelin joskus saman kortin kanssa, mutta sain sen toimimaan.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1391.msg17389#msg17389
Tuolla on juttua siitä, eli tuota ajuria ei välttämättä tarvitse kääntää mutta tarvitset siitä paketista .bin (firmware) tiedostot ja .dat asetus tiedoston (jonne laitetaan verkon asetukset) ja sen jälkeen verkon saa ylös esim komentamalla sudo dhclient ra0

EDIT:
Koodia: [Valitse]
/etc$ ls Wireless/RT61STA/
rt2561.bin  rt2561s.bin  rt2661.bin  rt61sta.dat
Eli tuossa näkyy noi tiedostot mitä pitää löytyä tuolta /etc/Wireless/RT61STA/ hakemistosta.
Ja /etc/interfaces tiedostossa ei ainakaan mulla saa olla mitään viittauksia ra0:aan muuten se jämähtää aina buutissa.
« Viimeksi muokattu: 06.09.06 - klo:13.48 kirjoittanut Juhhe1 »

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Menikin lähes viikko, että en ehtinyt askartelemaan tämän kanssa. Olen kopioinut Juhhe1:n ohjeiden mukaan  kortin asennus-cd:ltä nuo tiedostot (rt2561.bin  rt2561s.bin  rt2661.bin  rt61sta.dat) paikkaan Wireless/RT61STA/ .Tosiaan, jos interfaces -tiedostossa on mainintoja ra0:sta kone jämähtää käynnistyksen yhteydessä. Eli pitää aina poistaa ko. rivit ennen koneen sammuttamista...? Eilen sain yhden ainokaisen kerran koneen käynnistymään siten, että WLAN toimi, mutta uudelleen käynnistyksen jälkeen se ei toiminut, (kuten pelkäsinkin). Eli valoa kuitenkin näköpiirissä? Tänään näin jossakin vaiheessa mustalla näytöllä ilmoituksen [17179717,980000] ra0 (WE) Driver using old/proc/net/wireless. Support, please fix driver! Välillä oli myös sellainen tilanne, että en saanut vaihdettua yhteyttä langalliseen vaan tuo ra0 oli ainoa, mitä saattoi valita, vaikka se ei toiminut...

Mitähän tässä nyt pitäisi tehdä? Miten tuo driveri vaihdetaan? Ja mistä saa toimivan?

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Vitsit, näin tämän saa jotenkin toimimaan, tämäkin viesti kirjoitettu ilman piuhoja: 1) käynnistä kone, ilman että verkkokaapeli on koneessa 2) käynnistä järjestelmä-hallinta-verkkoasetukset ja määrittele sekä aktivoi ra0 3) vaihda oletusyhdyskäytäväksi eth0 ja dadaaa ... verkkoyhteyspalkki muuttuu vihreäksi ja toimivaksi! (jos menee uudestaan katsomaan verkkoasetuksia, on valittuna oletuksena ra0). Nyt siis saan yhteyden toimimaan, varmaan eilenkin oli sama juttu. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että ei tämä vielä kelpaa... Kyllä a) kone pitää voida sammuttaa ilman, että pitää ensin editoida tuota interfaces-tiedostoa ja b) käynnistyksen yhteydessä pitää verkonkin tulla aktiiviseksi. Onko vika ajurissa vaiko päällekkäisissä yhteyksissä vaiko missä?

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Menikin lähes viikko, että en ehtinyt askartelemaan tämän kanssa. Olen kopioinut Juhhe1:n ohjeiden mukaan  kortin asennus-cd:ltä nuo tiedostot (rt2561.bin  rt2561s.bin  rt2661.bin  rt61sta.dat) paikkaan Wireless/RT61STA/ .Tosiaan, jos interfaces -tiedostossa on mainintoja ra0:sta kone jämähtää käynnistyksen yhteydessä. Eli pitää aina poistaa ko. rivit ennen koneen sammuttamista...? Eilen sain yhden ainokaisen kerran koneen käynnistymään siten, että WLAN toimi, mutta uudelleen käynnistyksen jälkeen se ei toiminut, (kuten pelkäsinkin). Eli valoa kuitenkin näköpiirissä? Tänään näin jossakin vaiheessa mustalla näytöllä ilmoituksen [17179717,980000] ra0 (WE) Driver using old/proc/net/wireless. Support, please fix driver! Välillä oli myös sellainen tilanne, että en saanut vaihdettua yhteyttä langalliseen vaan tuo ra0 oli ainoa, mitä saattoi valita, vaikka se ei toiminut...

Mitähän tässä nyt pitäisi tehdä? Miten tuo driveri vaihdetaan? Ja mistä saa toimivan?

Siis nuo tiedostot pitää olla /etc/Wireless/RT61STA/ hakemistossa. Ja kun olet konffannut verkon kuntoon tuolta .dat tiedostosta niin saat sen päälle komentamalla päätteessä sudo dhclient ra0, eli tuo hakee osoitteet dhcp:ltä.
Lisäämällä /etc/rc.local tiedostoon dhclient ra0 niin se aktivoi verkon buutissa.

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Tiedostot ovat kyllä hakemistossa /etc/Wireless/RT61STA/. Yritin editoida (sudo gedit) tuota tiedostoa rt61sta.dat, mutta sen tallettaminen ei onnistunut, kertoi, että vain lukeminen mahdollista, mutta ei tallettaminen. Miten tuota tiedostoa voi editoida? Kun en ole tietoliikenteen kanssa juurikaan joutunut windows maailmassakaan puuhailemaan, niin ihan selvää ei kyllä ole sekään, että mitä sinne pitäisi editoida! SSID:ksi tulee oma verkkoni? Onko muita vinkkejä? En itse havainnut muita yhteisiä asioita tukiaseman asetuksien kanssa. Tiedostoon /etc/rc.local sain lisättyä rivin dhclient ra0. Mutta se ei tainnut vaikuttaa mitään, johtunee siitä, että konffaus on tekemättä.

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Tiedostot ovat kyllä hakemistossa /etc/Wireless/RT61STA/. Yritin editoida (sudo gedit) tuota tiedostoa rt61sta.dat, mutta sen tallettaminen ei onnistunut, kertoi, että vain lukeminen mahdollista, mutta ei tallettaminen. Miten tuota tiedostoa voi editoida? Kun en ole tietoliikenteen kanssa juurikaan joutunut windows maailmassakaan puuhailemaan, niin ihan selvää ei kyllä ole sekään, että mitä sinne pitäisi editoida! SSID:ksi tulee oma verkkoni? Onko muita vinkkejä? En itse havainnut muita yhteisiä asioita tukiaseman asetuksien kanssa. Tiedostoon /etc/rc.local sain lisättyä rivin dhclient ra0. Mutta se ei tainnut vaikuttaa mitään, johtunee siitä, että konffaus on tekemättä.

SSID, Channel, AuthMODE, Encrypttype, WEP tai WPA avain. Noi nyt ainakin tuli mieleen pikaisella selailulla.
Muistaakseni tuo tiedosto piti olla binääri muodossa, eli oisko se ollut näin sudo vi -b rt61sta.dat (ja jollet ole vi:tä käyttänyt ennen niin Insertillä saat lisäysmoodin päälle ja tallentamaan pääset ESC+ :wq näppäimillä)
Tuolla Kauppapaikassa oli muuten ohjeita tälle rt61 piirille http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=5312.0
Ja tuo dhclient ra0 vaikuttaa sitten kun olet saanut konffattua ton verkon kuntoon tuonne .dat tiedostoon (ja varmaan viisainta olisi, jos vaan on mahdollista niin koittaa tuota toimimaan ilman salausta ja vasta sitten laittaa salaukset päälle kun saa kuntoon sen)

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
sudo vi -b rt61sta.dat -komennolla pääsen muuttamaan tietoja, mutta tuota talletusta en saa tehtyä ao. ohjeen mukaisesti toimien. Missä järjestyksessä noita näppäimiä pitää painaa? Miten helppi käynnistyy? Onkohan olemassa opasta sudo vi:n käytöstä? (en löytänyt vaikka pienen hetken etsiskelinkin).Tietoja katsellessa näyttää siltä, että SSID pitää muuttaa ja ilmeisesti kanava, koska se on nyt Channel=0 ja tukiasemassa on toinen numero. Sitten ihmettelen tuota AuthMode=OPEN -kenttää, mitähän se vastaa tukiaseman slangilla? PS Onko tosiaan niin, että tähän konfaukseen ei ole 'graafista liittymää'?
 

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
sudo vi -b rt61sta.dat -komennolla pääsen muuttamaan tietoja, mutta tuota talletusta en saa tehtyä ao. ohjeen mukaisesti toimien. Missä järjestyksessä noita näppäimiä pitää painaa? Miten helppi käynnistyy? Onkohan olemassa opasta sudo vi:n käytöstä? (en löytänyt vaikka pienen hetken etsiskelinkin).Tietoja katsellessa näyttää siltä, että SSID pitää muuttaa ja ilmeisesti kanava, koska se on nyt Channel=0 ja tukiasemassa on toinen numero. Sitten ihmettelen tuota AuthMode=OPEN -kenttää, mitähän se vastaa tukiaseman slangilla? PS Onko tosiaan niin, että tähän konfaukseen ei ole 'graafista liittymää'?
 

AuthMode on salaukseen, eli OPEN on ilmeisesti ilman salausta (Itselläni on siinä WPAPSK kun on sellainen käytössä). sudo komento antaa pääkäyttäjän oikeudet (eli se on järjestelmän ylläpitotehtäviin tarkoitettu). man ohjelmannimi niin saat ohjeita ohjelmista.
Näppäimet menee siis näin: Painat ensin ESC nappia, sitten : (kaksoispiste), w ja lopuksi q ja sitten entteriä (pelkkä q quittaa vaan eikä tallenna) ja sinne vasempaan alareunaan pitäisi tulla noi :wq merkit.
SSID ja Channel pitää vaihtaa (ja tosiaan kannattaa koittaa tuota ensin ilman salausta, eli tuossa OPEN tilassa jos se vaan on mahdollista). Ja se vielä että tuo -b meinaan tuossa editointi komennossa binääri muotoa (muistaakseni se vaati tuon).
Ei tähän ole olemassa graafista ohjelmaa kun ainoastaan nämä rt piiriset kortit konffataan noin (pitäisi ilmeisesti saada toimimaan iwconfig ja iwpriv komennoillakin, mutten itse ainakaan aikoinaan saanut). Ja eihän tuota tarvi kun kerran konffata niin se riittää :)

PS. Siellä paketissa missä oli noi .bin (firmwaret) niin oli joku readme tai instaus ohje niin sieltä näet mitä noi kaikki kohdat tarkoittaa tuolla .dat konffissa.

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Miten vi:stä poistutaan, siten että muutos jää voimaan?

Tonde

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 919
  • Feisty Fawn
    • Profiili
Miten vi:stä poistutaan, siten että muutos jää voimaan?

paina esc
paina :
paina w 
paina q
paina enter

lue tarkemmin tuo juhhen ohje läpi. Siinä se on selitetty selkokielisesti, kun minäkin sen tajusin.  :)
Heitä hyväsit hitaudelle. Asenna ubuntu!

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Komennon suorittamisessa ei ole ongelma, mutta siinä on, että se ei näytä muuttavan ko. tiedoston sisältöä. Tein siis näin: 1) menin kansioon :/etc/Wireless/RT61STA$ 2) kirjoitin komennon sudo vi -b rt61sta.dat 3) annoin salasanan 3) muutin kohdat SSID ja channel 4) tallensin ESC+ :wq +enter, jolloin ilmoitti "E45: 'readonly' option is set (add ! to override)" 5) suljin pääteikkunan yläkulman ruksista, kun en keksinyt muutakaan keinoa poistua (manuaalista ja ohjeista ei löytynyt) Tätä yritin kysyä edellä. 6) jos menen katsoman tiedostoa rt61sta.dat uudestaan (vaikka tuolla komennolla sudo vi -b rt61sta.dat), tekemäni muutokset eivät ole tallettuneet. Liittyykö tähän joitakin muita toimia, jotka pitää tehdä, jotta tuon muutoksen voi tehdä? Saako esim.verkkoyhteys olla päällä samaan aikaan? Tai pitääkö tehdä jotakin muuta ko. muutoksen jälkeen, jotta se tulee voimaan? Tarkoittaako herja "E45: 'readonly' option is set (add ! to override)", sitä että jokin meni vikaan?

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Komennon suorittamisessa ei ole ongelma, mutta siinä on, että se ei näytä muuttavan ko. tiedoston sisältöä. Tein siis näin: 1) menin kansioon :/etc/Wireless/RT61STA$ 2) kirjoitin komennon sudo vi -b rt61sta.dat 3) annoin salasanan 3) muutin kohdat SSID ja channel 4) tallensin ESC+ :wq +enter, jolloin ilmoitti "E45: 'readonly' option is set (add ! to override)" 5) suljin pääteikkunan yläkulman ruksista, kun en keksinyt muutakaan keinoa poistua (manuaalista ja ohjeista ei löytynyt) Tätä yritin kysyä edellä. 6) jos menen katsoman tiedostoa rt61sta.dat uudestaan (vaikka tuolla komennolla sudo vi -b rt61sta.dat), tekemäni muutokset eivät ole tallettuneet. Liittyykö tähän joitakin muita toimia, jotka pitää tehdä, jotta tuon muutoksen voi tehdä? Saako esim.verkkoyhteys olla päällä samaan aikaan? Tai pitääkö tehdä jotakin muuta ko. muutoksen jälkeen, jotta se tulee voimaan? Tarkoittaako herja "E45: 'readonly' option is set (add ! to override)", sitä että jokin meni vikaan?

Eli tiedosto on luultavasti pelkästään lukutilassa (readonly). Mene tuonne /etc/Wireless/RT61STA/ hakemistoon ja kirjoita seuraava loitsu sudo chmod +w ./rt61sta.dat, eli tuon pitäisi antaa (+w) kirjoitus oikeudet sille tiedostolle. Ja jos vielä nikottelee niin laita ls-ll komennon tuloste tuosta hakemistosta tänne.

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Lagotto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 11
    • Profiili
Kiitooos! Iso kiitos Juhhe1:lle! Nyssetoimii. ;D Eli oli loppujen lopuksi ilmeisesti tuo lukutila-juttu. Pakko tunnustaa, että tuntui tuossa välillä aika toivottomalta. Seuraavaksi sitten salaukset kuntoon. Ja taitaa olla muutakin puuhaa esim. se ylen arkisto ja muu sellainen...

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Kiitooos! Iso kiitos Juhhe1:lle! Nyssetoimii. ;D Eli oli loppujen lopuksi ilmeisesti tuo lukutila-juttu. Pakko tunnustaa, että tuntui tuossa välillä aika toivottomalta. Seuraavaksi sitten salaukset kuntoon. Ja taitaa olla muutakin puuhaa esim. se ylen arkisto ja muu sellainen...

Kärsivällisyys kannattaa ja tekemällähän oppii. Kannattaa vähän lueskella netistä jotain juttuja juuri esim linuxin tiedostojen oikeus käytännöstä ja että miten niitä muutetaan ym. on meinaan aika tarpeellista tietoa tuokin kun käyttää konetta. Komentorivin käyttöä kannattaa myös hieman opetella (itse ainakin säädän mielelläni komentorivillä systeemit kuntoon).
Ja tosiaan muista että melkein joka ohjelmasta saat hyvät ohjeet komennolla man ohjelmannimi jos vaan lontoo taipuu.

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle