Mennän taas lisää ohi aiheen, mutta täällä yleensä aina annetaan tämä neuvo, että puhdas asennus..... Eihän ole mitään järkeä joka ongelmaan suositella puhdasta asennusta!!! Tämäkin vanha kone päivittyi lähes ongelmitta, vaikka ikää on jo 10v.
Ei sitä sentään ihan joka ongelmaan suositella. Yleensä ensin selvitetään, mikä oikeasti on vikana. Jos ongelma ilmenee päivityksen yhteydessä, on kuitenkin usein helpompaa tehdä suosiolla se puhdas asennus. Päivitykset eivät välttämättä ole ihan mutkattomia, kun ihmisillä on PPA-lähteitä ja muita virityksiä käytössä.
Tässä tapauksessa GRUB-versiosta päätellen taitaa olla kulunut jo kuusi tai seitsemän vuotta edellisestä puhtaasta asennuksesta, ja järjestelmään ja käyttäjän kotihakemistoihin on jäänyt vanhaa roskaa sieltä Ubuntu 8.04:n ohjelmaversioista lähtien. Ongelma ei ole yhtä suuri kuin Windowsissa, mutta ei myöskään täysin olematon etenkään useamman päivityksen yli.
Mielestäni konetta pitää pystyä käyttämään niin, että kun klikkaa "päivitä nyt", niin kone päivittyy!! Sillä lailla normaali käyttäjä koneitaan käyttää, eikä aina tee puhdasta asennusta..... Saa toki olla eri mieltäkin!
Itse tykkään tehdä perusteellisen siivouksen aina LTS-julkaisujen (tai oikeastaan niiden .1-versioiden) yhteydessä parin vuoden välein. Tähän sisältyy puhdas asennus ja puhdas kotihakemisto.
Jakelupäivitystä voi toki kokeilla, ja usein se toimiikin ihan hyvin. Varmuuskopiot kannattaa laittaa ajan tasalle ennen päivitystä.