Teoriassa tietysti on aina mahdollista, että sattuu löytymään bugi esim. Linuxin ntfs-tiedostojärjestelmän tuesta, joka sitten aiheuttaisi tiedostojen korruptoitumisen. Toinen asia on toki että tallennusmediat itsessään sattuu olemaan huonokuntoisia.
Mutta tuo on teoreettista. Sanoisin että tiedostojen siirtäminen käyttisten välillä on kyllä käytännöntasolla hyvinkin luotettavaa. Itse olen aika paljon siirtänyt tiedostoja, enkä ole huomannut mitään ongelmia. Toki joissain todella erikoisissa tapauksissa on ilmeisesti mahdollista, että tiedostojen metadata ei kopioidu oikein. Joitain artikkeleita olen aiheesta lukenut, mutta ne oli sen verran erikoisia tapauksia, että ei ole jäänyt edes mieleen, että missä tilanteissa tuo voi vastaan tulla.
Mutta tavallinen työtiedostojen, kuvien, multimediatiedostojen yms. peruskopiointi järjestelmien välillä on kyllä varsin luotettavaa. Itse teen sitä paljon, enkä ole törmännyt ongelmiin. Tietysti aina kannattaa pitää jossain varmuuskopiot. Todennäköisintä on melkein se, että verkkokopioinnissa sattuu tulemaan se sähkökatko tms. väärään aikaan joka keskeyttää kopioinnin ja tuolloin korruptoituminen on tietysti enemmän kuin todennäköistä. Jos kopioi tiedostoja taas usb-asemilla, niin asemien irroittaminen pitäisi aina muistaa tehdä oikeaoppisesti.
Esimerkkinä käytän paljon Windows koneiden NTFS:ää, mutta siirrän aktiivisesti tiedostoja lähiverkonkautta Linux-palvelimelle, jossa on asema myös Linux-partitioitu. Tuossa tapahtuu "konvertoituminen" aina joka suuntaan enkä ole törmännyt käytännössä ongelmiin. Osan tiedostojen siirrosta teen vieläpä langattomana, eikä sekään ole aiheuttanut ongelmia.