Kirjoittaja Aihe: Kun epäilet rautavikaa vinkit  (Luettu 1120 kertaa)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4774
    • Profiili
Kun epäilet rautavikaa vinkit
« : 15.03.15 - klo:16.38 »
Tuli tuossa vastaan että HTPC oli lepotilassa ja satuin huomaamaankin että kone käynnistyi. Ajattelin että tönäisin vahingossa hiirtä/näppäimistöä ja kone heräsi. Annoin koneen olla kun tiesin että se hetken päästä vaipuu kyllä uneen taas itsestään.

Vaan huomasinpas parin tunnin päästä, että kone on vieläkin päällä. Aloin katsomaan tarkemmin, että näyttö on myös pimeänä. Kone ei tuntunut reagoivan mitenkään ja sammutin ja kokeilin käynnistää uudelleen. Ei mitään. Vain puhaltimet pyörii normaalisti, eikä mitään muuta.

Tutkiskelin aikani ja totesin, että ei taida olla vaihtoehtoja kuin, että jokin komponentti on pettänyt pahemman kerran. Purin koko koneen osiksi. Irroittelin näytönohjaimet, ssd/kiintolevyt, muistit jne.

Ei mitään vaikutusta millään. Ajattelin tuossa välissä, että no ei siinä. Sen on oltava joko emolevy tai prosessori joka on jostain syystä rikkoutunut. Siinä kun sitten poweri ja emolevy oli pöydällä ja kytkin virtoja päälle ruuvarilla tuli yhtäkkiä mieleen, että niin tuossa emolevyssä onkin tosiaan suoraan bios-reset painike. Kone heräsi samantien oletusasetuksilla henkiin.

Kone toimii taas ihan ok, mutta ajattelin heittää vinkkinä tännekin tuon hyvin yksinkertaisen asian. Olin jo todella lähellä heittää emolevyn ja prossun meneen elektroniikkajätteisiin.