Kirjoittaja Aihe: TS: "USA ja Britannia varastivat sim-korttien salausavaimia"  (Luettu 1683 kertaa)

roikale

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset ovat murtautuneet maailman suurimman sim-korttivalmistajan sisäiseen tietoverkkoon, kertoo verkkojulkaisu Intercept.

Hallitusten hakkerit varastivat järjestelmästä salausavaimet, joilla suojellaan mobiiliviestinnän yksityisyyttä.

Intercept perustaa tietonsa tietovuotaja Edward Snowdenilta saamiinsa asiakirjoihin. Tietomurron toteutti yksikkö, jossa oli mukana agentteja Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden virastosta NSA:sta ja Britannian signaalitiedustelusta GCHQ:sta.

GCHQ:n vuodelta 2010 olevan asiakirjan mukaan virastot pystyivät salausavainten avulla salaa seuraamaan suurta osaa maailman mobiiliviestinnästä, oli kyse sitten datasta tai puheesta.

Murron kohteena oli Gemalto-konserni, joka omistaa entisen Suomen Pankin setelipainon Vantaalla. Gemalto valmistaa Vantaalla muun muassa biometrisiä passeja. Interceptin listan mukaan Vantaa oli yksi hakkeroinnin kohteista.

Gemalto-konserni valmistaa vuosittain noin kaksi miljardia sim-korttia, ja sen asiakkaita ovat esimerkiksi jättioperaattorit AT&T, T-Mobile ja Verizon.

– Minua häiritsee ja olen melko huolissani siitä, että tällaista on tapahtunut, sanoo Gemalton varatoimitusjohtaja Paul Beverly Interceptille.

Verkkojulkaisun haastattelemat asiantuntijat vertaavat salausavaimia yleisavaimeen, joka käy asuintalon jokaisen kodin oveen.

TS–STT


http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/737213/Lehti+USA+ja+Britannia+varastivat+simkorttien+salausavaimia

Ihanaa tämä sananvapauden ja yksilön oikeuksien kunnioittamisen voittokulku ;D
Kannettava (17,3") Intel - järjestelmät Linux Mint 17.2 ja Ubuntu 15.04

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11441
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Lähinnä ihan mielenkiinnosta: Tietääkö joku näkeekö omasta kortista jotenkin kenen valmistama se on? Vähän kiinnostaisi tutkia oman kortin tarinaa. Puhelimena on Jolla, jos sillä on jotain merkitystä. Toki jotain Android, N9, nokialaisia yms. vehkeitä löytyy myös tarvittaessa.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.