Yksi riski on, että näytönohjaimesi ei pystykään pyörittämään Unityä enää ja joudut vaihtamaan työpöytää. Se asentaminen on kuitenkin helppoa ja tuskinpa sen opettelukaan vaikeuksia aiheuttaa. Itse ehdotan, että asennat Xfcen (löytyy Xubuntusta vakiona), jos se on tarpeen.
Joskus tietysti päivitys voi mennä vikaan ja sitten kone on solmussa, ts. ei pääse työpöydälle. Itselleni sitä ei ole koskaan sattunut, mutta aina välillä siitä voi lukea. Sen voi korjata, jos malttaa nähdä vaivaa, mutta jos uudelleen asentaminen ei häiritse, se voi olla pienempi vaiva. Tällöin tietysti voi käydä niin, että kotikansio tuli tuhottua ja varmuuskopioissa ei olekaan kaikkea mitä olisi pitänyt olla. Kannattaakin tarkistaa, että ne sisältävät oikeasti ne tiedostot mitä haluat säilöä. Monilla varmuuskopiointiohjelmilla on tapana esimerkiksi jättää liian isot tiedostot varmuuskopioimatta. Niin ja varsinkin siinä tapauksessa että käytettävissä ei ole toista konetta, kannattaa asennuslevy olla valmiina, jos se päivitys menisikin pahasti pieleen, niin pääset ainakin hakemaan tietoa ja tarvittaessa asentamaan uudestaan.
Jos haluat vähän tietoa tuosta Unityn toimivuudesta, niin tarkista näytönohjaimesi malli:
lspci |grep -i vga
Jos kiihdytystä ei ole saatavilla, Unity käyttää llvmpipe:a, joka laskee 3D-tehosteet suorittimella, mutta mielestäni se on käyttökelvottoman hidas niissä koneissa, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Tietenkin jos haluat voit vaihtaa työpöytää jo ennen päivitystä ja vaikka poistaa Unityn.