Kirjoittaja Aihe: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä  (Luettu 3667 kertaa)

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« : 13.08.14 - klo:18.39 »
Kun kone käynnistyy ja näyttöön tulee ne pisteet, alkaa vasemmasta kaiuttimesta (läppäri) kuulua niiden pisteiden tahdissa rätinää. 12.04:ssa ei tällaista esiintynyt. Mistähän mahtanee johtua? Äänet eivät ole edes päällä lainkaan, sillä en pidä mistään pimpelipompeli-käynnistysäänistä. Eli äänenvoimakkuus on nollilla.
Ubuntu 16.04 LTS

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4800
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #1 : 15.08.14 - klo:18.08 »
Onko mikä kannettava kyseessä?

Jos äänet toimii muuten normaalisti, niin tuskin kovin vakavaa. Olettaisin että jokin moduuli ladataan sillä hetkellä tms. joka meinaa bugata äänentasojen kanssa? Tuo on ihan heittoarvaus.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #2 : 19.08.14 - klo:18.21 »
Sony Vaio -läppäri. Muuten äänet tuntuu toimivan. Mistään asetusten säädöstä ei ole apua. Mistähän tuota alkaisi purkaa, tätä ongelmaa?
Ubuntu 16.04 LTS

Karvameduusa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1055
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #3 : 19.08.14 - klo:18.24 »
Aja komento aplay -l ja postaa tänne tuloste.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #4 : 19.08.14 - klo:18.33 »
Koodia: [Valitse]
aplay -l**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: Intel [HDA Intel], laite 0: ALC260 Analog [ALC260 Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Edit: edellinen postaukseni. Nyt kun avaan ääniasetukset, se vilkuttaa sitä "toista ääni laitteella" -palkkia naputuksen tahtiin. Laitoin kuulokkeet kiinni, kun käy hermoille.

Edit: Ei toimi äänet, vain naputus kuuluu.
« Viimeksi muokattu: 19.08.14 - klo:18.34 kirjoittanut hlehtim »
Ubuntu 16.04 LTS

Karvameduusa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1055
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #5 : 19.08.14 - klo:18.53 »
Nähtävästi monella ollut ongelmia tuon kanssa. Pitää tutkia lisää.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #6 : 19.08.14 - klo:19.00 »
Nyt sammutin koneen ja käynnistin uudelleen, sekä kävin jokaisen käyttäjätunnuksen läpi (4 käyttäjätunnusta) , niin äänet toimivat, ainakin testiäänet. Mutta vaimoni kertoi, että viikonloppuna oli joskus esiintynyt naputusta ja rätinää, joillakin käynnistyskerroilla ei. Itse en ollut kotona, joten en ehtinyt perehtyä lainkaan tähän, viimeviikkoisen asennuksen jälkeen. Kuinka voi olla mahdollista, että jollakin käynnistyskerralla toimii ja jollakin ei?
« Viimeksi muokattu: 19.08.14 - klo:19.29 kirjoittanut hlehtim »
Ubuntu 16.04 LTS

Karvameduusa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1055
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #7 : 19.08.14 - klo:19.24 »
Kokeile auttaako tämä, kun lisäät tämän rivin paikkaan /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

options snd-hda-intel model=generic

Tietokone täytyy käynnistää uudelleen, kun muutoksen tekee.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #8 : 19.08.14 - klo:20.26 »
Kokeile auttaako tämä, kun lisäät tämän rivin paikkaan /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

options snd-hda-intel model=generic

Tietokone täytyy käynnistää uudelleen, kun muutoksen tekee.

Kun tuon rivin lisää, asetuksissa näyttää vain digitaalista S/PDIF -laitetta (mitä tässä ei ole), eikä äänet toimi lainkaan.
« Viimeksi muokattu: 19.08.14 - klo:20.38 kirjoittanut hlehtim »
Ubuntu 16.04 LTS

Karvameduusa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1055
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #9 : 20.08.14 - klo:17.27 »
Ok, sitten kannattaa poistaa tuo rivi ja käynnistää kone uudelleen. Pitää tässä lueskella lisää, kun ehdin. Mikä Vaio kone on kyseessä? Kyselen vain lisätietoa.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #10 : 23.08.14 - klo:08.51 »
Tyyppi:  VGN-FS195VP
Prossu: Pentium M 1,6 GHz
Muistia :2 Gb
Levy: tavallinen 243 Gt, ei mikään SSD
Näytönohjain: GeForce Go 6200/PCI/SSE2

Tämä on siis tosi vanha laitos, mutta tähän asti mun ja vaimon pankki-, sähköposti-. ym. -tarpeisiin ollut riittävä. Pojilla on omat koneensa, käyttää ne joskus tätäkin, kun tää aina tässä olkkarin pöydällä makaa ja kun sattuvat seisahtumaan telkkarin ääreen. Mutta tosiaan 12.04: ssa ei tällaista ominaisuutta ollut.
« Viimeksi muokattu: 23.08.14 - klo:08.56 kirjoittanut hlehtim »
Ubuntu 16.04 LTS

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #11 : 27.08.14 - klo:19.13 »
Löysin Ask Ubuntu -palstalta tällaisen ohjeen, eli asennetaan alsa-utils uudelleen. (vapaasti suomennettuna)

1) Asenna alsa-utils uudelleen
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install alsa-utils --reinstall
2) Lataa ja asenna alsa-lib. Stabiili versio löytyy täältä. Pura paketti ja asenna se seuraavalla loitsulla siinä kansiossa, johon olit purkanut sen

Koodia: [Valitse]
./configure && make

Ja vielä sen jälkeen

Koodia: [Valitse]
sudo make install
3) Lopuksi lataa alsa uudelleen:

Koodia: [Valitse]
sudo alsa force-reload
Käynnistin koneen vielä uudestaan, nyt tämä ei taas metelöi ja testiäänet toimii ihan ok, mutta en ole varma onko näistä ollut apua, vai onko tämä taas muuten vaan hiljaa, kuten se on tehnyt noin joka toisella käynnistyskerralla. Seurataan tilannetta.



Ubuntu 16.04 LTS

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #12 : 28.08.14 - klo:17.03 »
Ei ollut tuostakaan ohjeesta apua. Taas käynnistettäessä rätisi. Nyt sisäänkirjautumisruudussa jopa äänenvoimakkuuskuvake vilkkui rätinän tahtiin. Käynnistin uudestaan ja taas ei rätissyt. Mikä h****tti tätä riivaa? Äänipiirin ajuri?
Ubuntu 16.04 LTS

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11026
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #13 : 28.08.14 - klo:18.16 »
Ei ollut tuostakaan ohjeesta apua. Taas käynnistettäessä rätisi. Nyt sisäänkirjautumisruudussa jopa äänenvoimakkuuskuvake vilkkui rätinän tahtiin. Käynnistin uudestaan ja taas ei rätissyt. Mikä h****tti tätä riivaa? Äänipiirin ajuri?

Tuo kuvakkeen välkkyminen on aika outoa. Mietin että välkähtääkö se, jos muutat äänenvoimakkuutta jostain näppäimistöltä tai vastaavaa? Rätisevätkö kaiuttimet, jos muutat äänenvoimakkuutta?
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #14 : 28.08.14 - klo:18.43 »
Tuo kuvakkeen välkkyminen on aika outoa. Mietin että välkähtääkö se, jos muutat äänenvoimakkuutta jostain näppäimistöltä tai vastaavaa? Rätisevätkö kaiuttimet, jos muutat äänenvoimakkuutta?

Ei vaikutusta äänenvoimakkuuden säädöllä, silloin kun se rätisee.
Ubuntu 16.04 LTS

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11026
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #15 : 28.08.14 - klo:19.31 »
Tuo kuvakkeen välkkyminen on aika outoa. Mietin että välkähtääkö se, jos muutat äänenvoimakkuutta jostain näppäimistöltä tai vastaavaa? Rätisevätkö kaiuttimet, jos muutat äänenvoimakkuutta?

Ei vaikutusta äänenvoimakkuuden säädöllä, silloin kun se rätisee.

Entä jos se ei valmiiksi rätise?
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4800
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #16 : 28.08.14 - klo:20.32 »
Eihän kyseisessä koneessa vain käytetä paljon mikki/kuuloke liitäntää? Tuli vain mieleen, ettei olisi niin yksinkertainen vika, että jossain liittimessä on kosketusvikaa. Pienet häiriöt kun monesti on aika yleisiä kun kytkee/irroittaa laitteen. Tosin ei taida olla kyseessä ainakaan kuulokeliitäntä jos kaiuttimista aina lähtee ääntä.

Kannattanee kuitenkin varmistaa asia, mikäli liittimiä on käytetty.

Aliengrey

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 539
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #17 : 29.08.14 - klo:22.00 »
Mun Linux asennuksissa on kaikissa ollut rätinää ja erilaisia ruudun välkkymisiä käynnistyksissä monella eri distrolla asennettuna useille täysin eri koneille. Joskus myös sammutamisen aikana. Mitään varsinaista haittaa niistä ei kuitenkaan ole ollut.

hlehtim

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: 14.04 LTS rätisee käynnistyessä
« Vastaus #18 : 02.09.14 - klo:17.01 »
Lainaus
Eihän kyseisessä koneessa vain käytetä paljon mikki/kuuloke liitäntää? Tuli vain mieleen, ettei olisi niin yksinkertainen vika, että jossain liittimessä on kosketusvikaa. Pienet häiriöt kun monesti on aika yleisiä kun kytkee/irroittaa laitteen. Tosin ei taida olla kyseessä ainakaan kuulokeliitäntä jos kaiuttimista aina lähtee ääntä.

Ei ole hirveästi käytetty ja se naputus kuuluu siis kuulokkeistakin, kun se kuuluu.

Lainaus
Mun Linux asennuksissa on kaikissa ollut rätinää ja erilaisia ruudun välkkymisiä käynnistyksissä monella eri distrolla asennettuna useille täysin eri koneille. Joskus myös sammutamisen aikana. Mitään varsinaista haittaa niistä ei kuitenkaan ole ollut.

Tää kuuluu niin kovaa, että se kyllä oikeasti häiritsee. Joo, joissain Ubuntun versioissa näyttö on välkkynyt yms., tämä ei ole sellaista, eikä koskaan mikään kuvake ole välkkynyt.

Lainaus
Lainaus käyttäjältä: hlehtim - 28.08.14 - klo:18.43
Lainaus käyttäjältä: Tomin - 28.08.14 - klo:18.16
Tuo kuvakkeen välkkyminen on aika outoa. Mietin että välkähtääkö se, jos muutat äänenvoimakkuutta jostain näppäimistöltä tai vastaavaa? Rätisevätkö kaiuttimet, jos muutat äänenvoimakkuutta?

Ei vaikutusta äänenvoimakkuuden säädöllä, silloin kun se rätisee.

Entä jos se ei valmiiksi rätise?

Näppäimistön äänenvoimakkussäätö (Fn+F2, -F3, -F4) ei toimi tällä näppäinasettelulla , ei ole mielestäni koskaan toiminut, millään versiolla,  olen aina käyttänyt hiirtä. Ei rätise äänenvoimakkuutta muutettaessa, eikä vaikutusta sillä, onko mute päällä, vai ei käynnistettäessä.

« Viimeksi muokattu: 03.09.14 - klo:17.42 kirjoittanut hlehtim »
Ubuntu 16.04 LTS