Kirjoittaja Aihe: Muistitikulle useita boottaavia iso-tiedostoja vaihtoehdot  (Luettu 3132 kertaa)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5680
  • Profiili
Olen pitkään hakenut helppoa tapaa laittaa usb-medialle useita erilaisia bootattavia iso tiedostoja. Nyt tärppäsi aika lupaava vaihtoehto.

Huom. tikku luodaan Windowsissa, eli tämä ohje ei oikein sovellu täysille Linux-puristeille. Mutta jos Windows löytyy käytettäväksi, niin homma toimii seuraavasti.

1. Lataa RMPrepUSB ja asenna se oletushakemistoon.
http://www.rmprepusb.com/home

2. Lataa Easy2Boot, pura paketti ja hae kansioista seuraava tiedosto, joka pitää avata järjestelmänhallinta oikeuksilla. Hakemisto on purkukansion alla tyyliin "\_ISO\docs\Make_E2B_USB_Drive\Make_E2B_USB_Drive.cmd" Windowsin komentokehoite avautuu ja valitse ohjeiden mukaan oikea muistitikku käyttöön.
http://www.rmprepusb.com/tutorials/72---easyboot---a-grubdos-multiboot-drive-that-is-easy-to-maintain/e2bv1#TOC-3.-Download-Easy2Boot

3. Tikku on valmis. Nyt tulee tämän tikun luonnin parhaat puolet. Avaat tikun ja alat kopioimaan .iso ja muut tuetut levykuvatyypit vain kansioiden alle.

4. Siinä se oli. Mitään muuta ei oikeasti tarvi tehdä. Mitään asetustiedostoja ei siis tarvitse alkaa muokkailemaan tms. tikku etsii bootin aikana kaikki .iso tiedostot ja listaa ne.

Näitähän on Linuxillekin tarjottu vastaavia, mutta mielestäni löytämäni ohjeet on olleet aivan järkyttävän kankeita ja vaatineet hirmuista konffaamista.

Juuri testasin softan ja mm. F-secure RescueCD, Acronis True Image, UBCD ja 14.04 pohjaiset Buntut näyttää boottaavan ilman mitään ongelmia.

Ainoa mikä toistaiseksi ei ole toiminut on Pandan SafeCD. En ole testannut, mutta mm. tuoreimpien Windowsien ISO:t pitäisi myös toimia täydellisesti ilman muokkailuja.

Suosittelen lämpimästi. Laittakaa toki jatkoksi jos Linuxille löytyy vastaavat ohjeet.

Ai niin ja kannattaa ehkä lukea ohjeita tuolta Easy2Boot sivustolta. Siellä on jotain huomautuksia eri softista ja kansiorakenteista. Jossain oli viitteitä myös Linux käyttöön, mutta itse tein tikun Windowsissa, kun homma ainakin siellä hoitui todella helposti.
« Viimeksi muokattu: 22.06.14 - klo:22.28 kirjoittanut qwertyy »

poiuyt

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 106
  • Profiili
Vs: Muistitikulle useita boottaavia iso-tiedostoja vaihtoehdot
« Vastaus #1 : 22.06.14 - klo:22.58 »
Linux-puolella homma hoituu Multiboot ohjelmalla, jolla onnistuu myös windows asennus samalta tikulta, boottaavien Linux-jakelujen lisäksi.

http://www.pendrivelinux.com/multiboot-create-a-multiboot-usb-from-linux/qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5680
  • Profiili
Vs: Muistitikulle useita boottaavia iso-tiedostoja vaihtoehdot
« Vastaus #2 : 23.06.14 - klo:00.31 »
Mutta eikös tuokin ole sarjassa "päivitä jokavälissä", eli tikku tavallaan pitää luoda aina uudelleen?