Tuosta ei ole kokemusta, mutta monet autojen diagnostiikkavärkit ei kyllä oikein hevin toimi Linuxista suoraan.
Mutta tuota ongelmaa voi kyllä jossain määrin kiertää esim. Virtualboxilla tai muulla virtualisointiohjelmalla. Eli asentamalla Windowsin Virtualboxiin, niin monet ohjelmat on toimineet ihan ok. Oletettavasti nuo on sen verran uusia, että toimivat ihan suoraan USB:n kautta?
Toki tuo virtualisointi vaatii sitten tietokoneeltakin aika paljon enemmän, mutta toisaalta tuon virtuaalikoneen asennuksen voi sitten hyvin helposti siirtää toisiin asennuksiin. Myös jos alustana on toinen Windows. Auton diagnostiikkaa olen sorkkinut virtualisoidulla asennuksella ja tuupannut ihan ohjelmankin sisään ongelmitta.
Aika monet Windows ohjelmat toimii oikein mukavasti esim. wine nimisellä apuohjelmalla suoraan Linuxeissa, mutta ne ei yleensä kykene hoitamaan tuollaisia tietoliikenne palikoita. Huonolla tuurilla voi mennä vaikka koko ohjainyksikkö pimeäksi, eli en suosittele kokeilemaan sillä. Varsinkaan jos tuo laite kykenee tallentamaan tietoa. Jos on varmaa, että on pelkkä lukulaite, niin riski tietysti on aika pieni.
Jos virtualisointi on ihan outo käsitteenä, niin kannattaa vilkaista esim. seuraava videopätkä (englanniksi)
https://www.youtube.com/watch?v=Dbblu_HVROkEli se on käyttöjärjestelmä toisen käyttöjärjestelmän "päällä".
*lisäys*
Jos tuo laite vaatii jonkinlaisen Hasp-tyyppisen lisälaitteen, joka kytketään esim. sarjaporttiin tai usb:n piuhojen lisäksi, niin sitten voi ehkä rautatasolla tulla sen verran ongelmia, että natiivijärjestelmän käyttö on pakollista. En ole testaillut, mutta kerran etsin tietoa aiheesta ja vaikutti siltä, että ainakin silloin (noin vuosi kaksi sitten) olisi käyttäjillä ollut ongelmia niiden kanssa virtualisoituna. Se meneekin jo sitten merkittävästi pitemmälle tietokoneen rautatason tuntemukseen tuo aihe.