3) Löysin tämän kirjoituksen ja kohtaan 14 päästyäni ei vieläkään skulaa.
Se nyt tuli selvitettyä, että mikä piirisarja tuossa on... Tänään jatkan eteenpäin tuon linkin ohjeiden mukaan ja katsotaan, mitä seuraa...
Viittaamasi Ubuntu-foorumin keskustelun aiheena on RTL8111/8168B PCIe ethernet-kortti. Sinun laitteesi on RTL8812AU USB3 wlan-tikku, jolla on ihan eri ajurit.
RTL8812AU:n ajurin lähdekoodi on julkaistu
Edimax EW-7822UAC -laitteen sivuilla.
D-Link DWA-171:n wikidevi-sivulla on ajurin muokattu versio, johon on lisätty muiden RTL8812AU-laitteiden tunnisteita. Kernelin 3.10 (ja uudempien) kanssa toimiva versio on githubissa:
https://github.com/gnab/rtl8812auRTL8812AU:n ajurin kääntäminen ja asennus Ubuntu 13.10:een (kernelin versio 3.10 ja uudemmat)1. Asenna kehitystyökalut ja kernelin headerit:
sudo apt-get install build-essential git linux-headers-generic
2. Lataa ajurin koodi:
cd
git clone https://github.com/gnab/rtl8812au.git
3. Käännä ja asenna ajuri:
cd rtl8812au
make
make install
Käynnistä Ubuntu uudelleen. Ajurin pitäisi latautua automaattisesti.
Kernelin päivitysten jälkeen joudut aina tekemään tämän viimeisen käännös- ja asennusvaiheen uudelleen.
RTL8812AU:n ajurin kääntäminen ja asennus Ubuntu 12.04.x:ään ja Ubuntu 13.04:äänJos käytät Ubuntua, jonka kernelin versio on vanhempi kuin 3.10, lataa lähdekoodi wikidevi-sivustolta github-repositorion sijaan.
1. Asenna kehitystyökalut ja kernelin headerit:
sudo apt-get install build-essential git linux-headers-generic
2. Lataa ja pura ajurin lähdekoodi:
cd
wget http://wikidevi.com/files/Drivers/Realtek/rtl8812AU_8821AU_linux_v4.2.2_7502.20130517_addl_IDs_added.tar.bz2
tar -jxvf rtl8812AU_8821AU_linux_v4.2.2_7502.20130517_addl_IDs_added.tar.bz2
3. Käännä ja asenna ajuri:
cd rtl8812AU*
make
make install
Käynnistä Ubuntu uudelleen. Ajurin pitäisi latautua automaattisesti.
Kernelin päivitysten jälkeen joudut aina tekemään tämän viimeisen käännös- ja asennusvaiheen uudelleen.
Rehellisesti sanottuna joskus nyppii ja huolella tää Ubuntu. No, toimiessaan on nopea ja vakaa ja ongelmia on yleensä noin kerran kahdessa vuodessa per kone, kun taas Windowsilla ongelmat ovat päivittäisiä...........
Linux-puolella on ihan tavallista, että tuki uusille laitteille ilmaantuu vasta vuoden tai parin kuluttua julkaisusta, jos milloinkaan. Siksi kannattaisi selvittää tuen taso jo ennen ostoksille lähtöä. Valmistajien ilmoittamaa Linux-yhteensopivuutta kannattaa aina hieman epäillä, koska usein kyseessä on juuri erillinen ajuribinääri tai lähdekoodipaketti, jonka käyttöönotto voi olla hyvinkin hankalaa.
Linuxissa ja useimmissa muissa avoimen koodin käyttöjärjestelmissä ei ole Windowsin tai OS X:n tapaista vakaata ajurirajapintaa vaan ajurit pyritään sisällyttämään kernelin git-kehityspuuhun. Tällä vaikeutetaan tarkoituksellisesti suljettujen binääriajurien käyttöä ja kannustetaan valmistajia julkaisemaan ajuriensa lähdekoodit. Kun lähdekoodi on saatavilla, yhteisö voi tukea sitä ja portata ajurin uusiin käyttöjärjestelmiin ja prosessoriarkkitehtuureihin vuosien tai jopa vuosikymmenten kuluttua. Lisäksi tässä kehitysmallissa kaikki tiettyyn piirisarjaan perustuvat laitteet jakavat saman ajurin, jolloin siihen tehdyt korjaukset ja parannukset hyödyttävät kaikkia. Windowsissa korjausten julkaisu jää jokaisen laitevalmistajan vastuulle, ja käyttäjät joutuvat etsimään päivitettyjä ajureita valmistajien sivuilta.
RTL8812AU:n tapauksessa ajuri päätyy Ubuntuun asti aikaisintaan vuoden kuluttua versiossa 14.10.
1) En osaa asentaa CD:llä olevia ajureita.
Telewellin CD:llä on luultavasti tuo sama RTL8812AU:n referenssiajuri, mutta versio saattaa olla uudempi kuin netistä saatavissa paketeissa. Pystyisitkö laittamaan ajuripaketin saataville esim. Ubuntu Oneen tai Dropboxiin, niin voisin vilkaista, onko siinä jotain uutta? Jos ja kun kyseessä on Realtekin referenssiajuri, se on kokonaan GPL:n alaista avointa koodia, joten tiedostoa saa jakaa vapaasti.