anttimr ehtikin jo vastata, mutta ehkä tästä saa vielä hieman rohkaisua dist-upgraden käyttöön.
Mitä apt-get dist-upgrade oikeasti tekee ?
Dist-upgrade päivittää kaikki asennetut paketit uusimpiin ohjelmalähteissä oleviin versioihin. (Tai oikeastaan paikallisen indeksitiedoston mukaisiin uusimpiin versioihin. Indeksit pitää erikseen päivittää komennolla apt-get update.)
Toisin kuin pelkkä upgrade, dist-upgrade tekee myös sellaisia päivityksiä, jotka edellyttävät uusien riippuvuuksien asentamista tai pakettien poistamista. Eli jos uusi versio paketista X riippuu paketista Y, kun nykyisin asennetussa X:n versiossa ei ole kyseistä riippuvuutta, pelkkä upgrade jättää X:n päivittämättä mutta dist-upgrade päivittää X:n ja asentaa vaaditun paketin Y.
Aina jos otat käyttöön uuden ohjelmalähteen, jossa on selvästi uudempia versioita joistain asennetuista paketeista, päivitys on syytä tehdä dist-upgradella. Itse käytän sitä aina myös tavallisiin päivityksiin.
Mitä tapahtuu, jos teen dist-upgraden ? En halua päivittää koko järjestelmää 13.10 -versioon, vaan pysyä 12.04 LTS-käyttäjänä.
Järjestelmä pysyy 12.04:nä. Jakeluversion vaihtaminen edellyttää ohjelmalähteiden vaihtamista. Se taas onnistuu vain päivitystyökalulla tai editoimalla /etc/apt/sources.list ja sources.list.d/* -tiedostoja.