Kirjoittaja Aihe: Äänet katosivat ym.  (Luettu 1430 kertaa)

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Äänet katosivat ym.
« : 27.08.13 - klo:10.07 »
Tässä kun oli joskus viimeinen päivitys 12.04:ään, niin se näyttää vieneen äänet tältä työkoneeltani. Fujitsun pöytäkone, ja tuolla kotelon sisällä jonkinmoinen kaiutin, josta sentään tähän saakka on kuulunut jotain. Ääniasetuksissa ulostulon kohdalla on vain "Valeulostulo"  ??? Laitteiston kohdalla on Sisäinen äänentoisto, analoginen stereo output ja sitten ilmeisesti näytönohjainkortin GF104 High definition audio controller (HDMI).

Toinen ilmaantunut ongelma on, että kone buuttailee itsensä ensin tekstitilaan (login), josta kuitenkin jatkaa odottelun jälkeen omia aikojaan graafiseen kirjautumiseen.

Epäilenpä taas ongelmien johtuvan Nvidian ajurista, joka taisi päivittyä (304.88). Ei tällaisia ongelmia pitäisi päästää pitkän tuen versioihin varsinkaan :( .

EDIT: Jatketaan vielä. Menin katsomaan lisäajureihin. Siellä oli ylimpänä nvidia_304. Valitsin sitten listalla seuraavana olevan, jossa luki Nvidia Xorg binary driver, kernel module and VDPAU library. Buuttasin sitten koneen. Nyt mentiin suoraan graafiseen ruutuun, ja kuinka ollakaan, äänetkin palasivat, ja ääniasetuksissa ulostulon kohdalla oikeat vaihtoehdot. Mutta nyt kun menee katsomaan lisäajureihin, siellä on vihreä pallukka nvidia_304:ssa, ja toinen sen alla nvidia_304_updates, sekin vihreänä. Onpa melkoista sotkua noiden lisäajureiden kanssa. Täysin yritys-erehdys-arvaa-korjaa linjalla mennään, mutta periaatteessa tällä kertaa nyt onni suosi. Usein se ei ole suosinut, ja tuloksena musta ruutu.
 
« Viimeksi muokattu: 27.08.13 - klo:10.45 kirjoittanut New_user »

oobetimer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1470
  • Profiili
Vs: Äänet katosivat ym.
« Vastaus #1 : 27.08.13 - klo:13.26 »
Uudemman/vanhemman kernelin käyttö luultavasti palauttaa äänet. Synaptic paketinhallintaan hakusanaksi linux-image.
13/2/2009 and friday....

http://debian-fi.dy.fi/

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1187
  • Profiili
Vs: Äänet katosivat ym.
« Vastaus #2 : 27.08.13 - klo:13.46 »
Uudemman/vanhemman kernelin käyttö luultavasti palauttaa äänet. Synaptic paketinhallintaan hakusanaksi linux-image.

Kyllä ne äänet palautuivat, kuten viestini muokkausosa kertoi, rukkaamalla Nvidian ajuria lisäajureista. En oikein ymmärrä koko hässäkkää, kun siellä on Nvidialta vieläkin 4 riviä, ja ilmeisesti joku update sai tilanteen korjautumaan. Sillä rivillä ei tosin lukenut ennen käyttöönottoa mitään updatesta. Ohjelmapäivityksiin ei ollut tullut kuitenkaan mitään päivitystä. Epäselvä mulle ainakin koko lisäajurit, sovellus. Ruusuja antaisin sen sijaan Järjestelmäasetukset-sovellukselle. Mac-like, mutta selkeä. juyli

 • Vieras
Vs: Äänet katosivat ym.
« Vastaus #3 : 27.08.13 - klo:22.05 »
Epäselvä mulle ainakin koko lisäajurit, sovellus. Ruusuja antaisin sen sijaan Järjestelmäasetukset-sovellukselle.

Käyttäessäsi epävirallisia ohjaimia/ajureita, eivät ne aina ole vielä valmiit virallisten päivitysten (kuten kernel) ilmestyessä.
Tietyn viiven jälkeen (kun joku ehtii noita epävirallisia paketteja kokoamaan, kääntämään ja päivittämään) ilmestyy nekin mukaan.
Kun ymmärrät, että käytät epävirallisia ajureita, tiedät, etteivät ne ole välttämättä toimivia kaikkien uusimpien päivitysten jälkeen ihan suoraa, vaan kun ajuri on käännetty uusimpia päivityksiä vastaaviksi.