Kirjoittaja Aihe: Mediakoneen teko  (Luettu 21221 kertaa)

tosiutelias

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 171
    • Profiili
Mediakoneen teko
« : 08.08.13 - klo:10.05 »
Nyt kun digiboksi otti ja hajosi, tuli eteen pitkään ajatuksissa ollut HTPC/PVR:n teko.
Tavoitteena on saada olohuoneeseen laite joka on mediatoistin ja digiboksi.
Maksukorttia ei ole, ja Welho/DNA:n verkossa ollaan. Optista asemaa ei tarvita.
Koko kohtuullinen, virrankulutus maltillinen, äänettömyys ei ole pahasta.

Jos täällä on kokemusta tai tietoa missä sitä löytyy, niin vinkkejä otetaan vastaan.
Aika hyvin netistä tietoa löytyy, mutta onko jotakin erityistä suomeen liittyyvää asioita tms.
Eli, jos olen ihan metsään menossa, varoittakaa...

Kokoonpanona olen päätynyt seuraavaan:
- Antec ISK 300-150 -kotelo, AsRock E350M1 -emo, 2GB -muistia
- 500GB HDD, DD Cine CT V6 -viritin
- XBMCbuntu ja MythTV tulikin MYTHBuntu + XBMC
* - pulse-eight CEC -adapteri *

TV on Sony KDL-40NX700, kytketään HDMI:llä
RJ45:llä kotiverkkoon, joka on yhteydessä ulkoverkkoon normi VDSL modemilla.

Ominaisuudet jotka pitää löytyä:
- kaukosäätö TV:n kakella, CEC tuki ymmärtääkseni on
- kaukosäätö Android kakella (TV:n nauhoitusajastukset ilman TV:n aukaisua)
- osaa toistaa verkossa olevasta D-Link DNS-323:stä valokuvat, musiikit ja videot
- MythTV tallenteet käytettävissä kotiverkon muilla laitteilla: Win7, Win8, Android
- nopea heräämään lepo/unitilasta, vanha digiboksi kesti n. 30s.
- nauhoitus herättää laitteen lepo/unitilasta

Mukava olisi:
- Spotify, kotimaiset nettiTV:t

Asennus:
- pitääkö laitetta lepo vai unitilassa?
- miten jakaa levy, vai riittääkö vain tallennuskansion jako? Mikä on helppokäyttösin jakotapa (protokolla?).
- miten päivitysasetukset, tarvitaanko automaattisia päivityksiä?

Kaiken tämän kun vielä saa "olohuonekelpoiseksi".

muokattu kokoonpanoa
« Viimeksi muokattu: 01.09.13 - klo:14.24 kirjoittanut tosiutelias »

welmar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1582
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #1 : 08.08.13 - klo:11.20 »
Jos maksukanavia ei tarvi niin säästät melkoisesti kun ostat vaikka teknikmagazinestä 2 tai 3 ZAP merkkistä dvb-t tikkua. Firmwaren lataamalla toimii suoraan linuxissa. 2tikkua riittää aika hyvin mutta joskus tulee ongelmia jos on yhtäaikaa nauhoituksia kaupillisilla kanavilla kun haluaa katsoa yleä. Eniten häiritsee itselläni tv5 ja olenkin ottanut turhat ajastukset pois esim kolmas kivi auringosta ja muut mitä jatkuvasti uusitaan. 3 tikulla pitäis pärjätä jo täysin ja pitäis varmaan ostaa, ei se maksa kuin muistaakseni 22 € .

Axuu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 87
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #2 : 08.08.13 - klo:11.23 »
Itselläni on mythtv käytössä ollut jo jonkin aikaa. Olen asettanut koneen sammumaan automaattisesti, mikäli se ei nauhoita (eikä itse katso siitä samaan aikaan mitään). Se osaa asettaa ajan, jolloin kone käynnistyy automaattisesti (esim. 5 min ennen seuraavaa nauhoitusta) Tällöin lepotiloja ei tarvita. Käynnistyskin sujuu sekunneissa. Toki jos haluaa katsella sisältö/ajastaa muulla laitteella tulee kone käynnistää manuaalisesti nappulasta, mutta itselleni se ei ole ongelma. (tähänkin on olemassa ratkaisu "wake on lan", joka on useimmissa vähänki uudemmissa emolevyissä, jolloin koneen saa verkonkautta päälle.

Automaattiset turvallisuuspäivitykset kannattaa pitää päällä ja ne kyllä sujuvasti päivittyykin.
Levyn voi jakaa tallennuskansiona, mutta itse käytän enemmän niin, että avaan nettiselaimella palvelimelle asennetun web palvelimen, jota kautta hoituu tallenteiden katselu, ajastus, säätö jne.

Niin ja suosittelen heti alkuun laittamaan koneeseen kaksi viritintä, (tai tuplavirittimen), jolloin voi nauhoittaa/katsella samaan aikaan kahdelta eri kanavanipulta ohjelmia. Itse näin tein ja se on ollut todella tarpeen... ja näkeehän niitä jolla on vielä enemmän, mutta tuolla määrällä ei ole montaa kertaa itselläni tullut vastaan se tilanne, että jotain ei pysty nauhottamaan, kun on liian monta samaan aikaan. Samalla kanavanipulla olevia ohjelmia voi yhdellä virittimellä nauhoitella useampia.

Kannattaa tarkistaa mythtvn sivujen kautta, että näytönohjain toimii riittävän tehokkaasti, koska ainakin pari vuotta sitten kaikki kortit eivät tukeneet hyvin linuxia, jolloin parhaimmat antialiakset yms. kuvan laatuun vaikuttavat tekijät ei toiminut. Toki integroidulla pärjää hyvin, mutta varaus kannattaa jättää.

Olohuonekelpoiseksi saa toki ostamalla kalliin kotelon tai mikäli kädentaitoa riittää...niin modaamaan vaan... Itse päädyin juuri siirtämään oman koneeni toiseen "työpiste"- huoneeseeni, koska teen koneella muutakin ja tilasin 10 metrin hdmi kaapelin jolla telkkariin kiinni. Kaukosäätimen vastaaottimen saan kuitenkin edelleen olkkariin ja ohjailen paljon konetta langattomalla näppäimistöllänikin.

spark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1752
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #3 : 08.08.13 - klo:11.46 »
Miten olisi tuommoinen edullinen HDMI Android tikku? Minulla on tuo MK808 ja tuolla on hyvin tullut toimeen. Saa Netflixin toimimaan ja TV-kaistalla hoituu tallennukset. Eikä vie paljon virtaa. TV:n usb liitäntä riittää. On tuohon Ubuntukin saatu asennettua.



http://www.geekbuying.com/item/MK808-Dual-Core-Android-4-1-Jelly-Bean-TV-BOX-Rockchip-RK3066-Cortex-A9-Mini-PC-stick-307415.html

http://www.geekbuying.com/item/Rikomagic-MK802-IIIS-Dual-Core--Android-4-1-Jelly-Bean-Mini-PC-RK3066-1-6Ghz--Cortex--A9-1G-RAM-8G-ROM-HDMI-Wifi---Black-313499.html

http://tvbox.geekbuying.com/

putte prossu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 143
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #4 : 08.08.13 - klo:15.00 »
Mun mielestä oleellisin asia, varsinkin mediakäytössä olevilla laitteilla on SSD-asema softaa varten ja jos oikein hyvää haluaa niin verkkolevy tai fileserveri tallennukseen niin saa helposti lähes äänettömän koneen (nuo HDD:t kun tuppaa olemaan nykypäivänä se äänekkäin komponentti ja muutenkin pullonkaula vaikka sulla olis koneeseen iskettynä mitä xeonia ja muistia kiljoona) :) Raspeihin ym. en koskis edes pitkällä tikulla, jos edes jonkun näköistä käyttömukavuutta kaipaa laitteiltaan...
AMD FX-4100, Sabertooth 990FX R2.0, 8GB Kingston ECC DDR3, Radeon 5770 1GB, 240GB SSD + 5x 2TB raid5, Debian 9.

Axuu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 87
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #5 : 09.08.13 - klo:10.03 »
Tuommoisella tv-kaistalla on (ainakin ennen ollut) sellanen iso puute, että ei ole saanut laitettua esim. koko sarjaa nauhoittumaan vaan jokainen on yksitellen pitänyt nauhoittaa... esim. mythtv mahdollistaa koko sarjan tai esim. tietyn hakusanan sisältävien ohjelmien automaattisen tallennuksen.

Mutta totta on että neuvoja varmaan riittää... Siitä pitää sitten miettiä mitä itelle haluaa... yks vaihtoehto on lähteä vähemmästä liikkeelle ja sitten laajentaa, joten laajennusvaraa kannattaa jättää...

Tuolla putte prossun keinol sais kyllä helposti pienen ja hiljaisen koneen. Se  vaatis toisen koneen, jonnekkin toiseen huoneeseen. Siihen toiseen koneeseen laittaa nuo tv-kortit kiinni ja tällöin olohuoneessa oleva edustuskone käyttäis sitä television ja tallenteiden katsomiseen. (Mythtv soveltuu tähän mainiosti, koska taustapalvelu ja katselusovellukset ovat joka tapauksessa erillisiä) Mutta jos haluaa ne samaan pakettiin, niin itselläni ei ainakaan kovalevyn ääni häiritse...SSD:tä en pidä pakollisena vaikka vallan mainiohan se on...itse lähdin liikkeelle, että eka perinteinen 1,5 teran levy ja jos tarvetta tulee niin ssd kylkeen kiinni... vielä ei ole tullut tarvetta ssd:lle, nopeus on riittänyt hyvin ja myös käynnistys kevyeen linuxiin on nopeata.

tosiutelias

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 171
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #6 : 09.08.13 - klo:12.15 »
Juu, neuvoja piisaa, mutta niitä vähän hainkin.

Tuplaviritin tuohon tulee, sisäinen sellainen jotta kokoonpano pysyy siistinä. Siihen saa jälkikäteen kortinlukijankin.

SSD/HDD/verkkolevy, tää on itselleni raha/periaate kysymys.
Verkkolevy on, se vaan on lähes täysi. Enkä ole innostunut siihen runkoon ostaa isompia levyjä.
SSD taasen on hävyttömän hintaista, kun tarve olisi sille ~500G:lle.
Se miksi tuohon tulee HDD, se jäi yli kun vaihdoin läppäriin SSD:n.
Joten tämä on välivaihe, kun saan ratkaistua tuon verkkolevyn, vaihdan softan SSD:lle.

En ilmeisestikkään ole väärällä polulla.
Tavarat on kaikki hallussani noin viikon päästä, sitten pääsen kasaamaan.
Varmaankin sen jälkeen tulee kysymyksiä ......

spark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1752
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #7 : 09.08.13 - klo:18.30 »
Tuommoisella tv-kaistalla on (ainakin ennen ollut) sellanen iso puute, että ei ole saanut laitettua esim. koko sarjaa nauhoittumaan vaan jokainen on yksitellen pitänyt nauhoittaa... esim. mythtv mahdollistaa koko sarjan tai esim. tietyn hakusanan sisältävien ohjelmien automaattisen tallennuksen.

TV-kaistahan nauhoittaa kaikki ohjelmat 13 kanavalta neljän viikon ajaksi. On aivan loisto palvelu, ja tuli tuota useampi vuosi käytettyä. Nyt Netflix vei voiton toistaiseksi, enkä enää jatkanut tilausta.

Lainaus
TVkaistalla voit tallentaa 13 tv-kanavalta (Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle FEM, MTV3, Nelonen, Sub, Jim, TV Viisi, Liv,  FOX, Kutonen ja AVA) kaikki TV-ohjelmat miettimättä, mitä milloinkin lähetetään. Tallenteiden katsominen onnistuu laajakaistan kautta silloin kun haluat.

Katso mitä haluat, milloin haluat – vihdoinkin televisiosta tulee hyvää ohjelmaa silloin kun Sinä haluat! Voit tallentaa kotimaiset tv-kanavat neljäksi viikoksi omaan käyttöösi.

http://www.tvkaista.fi

Axuu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 87
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #8 : 12.08.13 - klo:11.18 »
Tuommoisella tv-kaistalla on (ainakin ennen ollut) sellanen iso puute, että ei ole saanut laitettua esim. koko sarjaa nauhoittumaan vaan jokainen on yksitellen pitänyt nauhoittaa... esim. mythtv mahdollistaa koko sarjan tai esim. tietyn hakusanan sisältävien ohjelmien automaattisen tallennuksen.

TV-kaistahan nauhoittaa kaikki ohjelmat 13 kanavalta neljän viikon ajaksi. On aivan loisto palvelu, ja tuli tuota useampi vuosi käytettyä. Nyt Netflix vei voiton toistaiseksi, enkä enää jatkanut tilausta.

Lainaus
TVkaistalla voit tallentaa 13 tv-kanavalta (Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle FEM, MTV3, Nelonen, Sub, Jim, TV Viisi, Liv,  FOX, Kutonen ja AVA) kaikki TV-ohjelmat miettimättä, mitä milloinkin lähetetään. Tallenteiden katsominen onnistuu laajakaistan kautta silloin kun haluat.

Katso mitä haluat, milloin haluat – vihdoinkin televisiosta tulee hyvää ohjelmaa silloin kun Sinä haluat! Voit tallentaa kotimaiset tv-kanavat neljäksi viikoksi omaan käyttöösi.

http://www.tvkaista.fi

Okei, sekotin tvkaistan toiseen palveluun... olikohan se sit tuo telkku.comin nauhoituspalvelu... ja enkä oo nyt pitkään aikaan seurannut, onko siellä tapahtunut muutoksia...

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2643
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #9 : 13.08.13 - klo:19.16 »
Miettisin myös Nvidian Atom Ion kokoonpanoa vaihtoehtona. Intel NM10 piiriä kannattaa vältää. Linux systeemeissä Nvidian näytön-ohjain yleensä ongelmattomin. Muista tosin itsellä ei ole kokemusta. Atom Ion on hiljainen & vähävirtainen ja sen voi pistää vaikka TV:n taakse piiloon.

XBMC näyttää suht. kelvollisesti mediat. MythTV:stä ei ole kokemuksia. Käsittääkseni suhteellisen raskas kun vaatii MySql tietokannan. VDR tai TvHead kevyempiä. XBMC osaa myös ajastaa TV-ohjelmat. Leikkaaminen ei onnistu tai muuntaminen matroskaksi.

Ubuntun pakettivalikoima on kovasti kehittynyt vuosien mittaan. Yksi vaihtoehto alustaksi on http://www.yavdr.org/. Itse varmaan asentaisin Ununtu serverin LTS ja siihen X:n, kevyen työpöydän, ja lopuksi VDR, XBMC ja tarvittavat plugarit sopivasta reposta (yavdr).

Mitenkäs HD-materiaalin toisto nykyään. Nvidia itsellä käytössä VDPAU tuella jo vuosia. Kai Ati:n tai Intelin ohjaimilla pärjää nykyään. Itsellä ei ole halua kokeilla. Sopivalla raudalla Linuxilla saa hyvin vakaan digiboxin. Edustat XBMC tai vdr-sxfe ovat joskus kenkkuilleet, mutta TV ohjelma ei ole ikinä jäänyt tallentamatta (vdr). Kun boxin saa toimimaan itse en automaattisesti päivittelisi mitään. Kyllä ssh:lla voi katsoa ja päivittää ne tärkeimmät.

tosiutelias

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 171
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #10 : 14.08.13 - klo:17.47 »
Miettisin myös Nvidian Atom Ion kokoonpanoa vaihtoehtona. Intel NM10 piiriä kannattaa vältää. Linux systeemeissä Nvidian näytön-ohjain yleensä ongelmattomin. Muista tosin itsellä ei ole kokemusta. Atom Ion on hiljainen & vähävirtainen ja sen voi pistää vaikka TV:n taakse piiloon.

Rauta on tilattu, joten miekkaillaan ensiksi nyt niillä.

XBMC näyttää suht. kelvollisesti mediat. MythTV:stä ei ole kokemuksia. Käsittääkseni suhteellisen raskas kun vaatii MySql tietokannan. VDR tai TvHead kevyempiä. XBMC osaa myös ajastaa TV-ohjelmat. Leikkaaminen ei onnistu tai muuntaminen matroskaksi.

En muista miten päädyin MythTV:hen, mutta kokeilen kuitenkin ensiksi sitä.
Mutta minkä tai millä leikkaaminen ei onnistu, mihin tuota matroskaa tarvitsisin?

Ubuntun pakettivalikoima on kovasti kehittynyt vuosien mittaan. Yksi vaihtoehto alustaksi on http://www.yavdr.org/. Itse varmaan asentaisin Ununtu serverin LTS ja siihen X:n, kevyen työpöydän, ja lopuksi VDR, XBMC ja tarvittavat plugarit sopivasta reposta (yavdr).

Kuvittelen, että  pääsen vähemmällä kun laitan XBMCbuntun ja MythTV:n.

Mitenkäs HD-materiaalin toisto nykyään. Nvidia itsellä käytössä VDPAU tuella jo vuosia. Kai Ati:n tai Intelin ohjaimilla pärjää nykyään. Itsellä ei ole halua kokeilla. Sopivalla raudalla Linuxilla saa hyvin vakaan digiboxin. Edustat XBMC tai vdr-sxfe ovat joskus kenkkuilleet, mutta TV ohjelma ei ole ikinä jäänyt tallentamatta (vdr). Kun boxin saa toimimaan itse en automaattisesti päivittelisi mitään. Kyllä ssh:lla voi katsoa ja päivittää ne tärkeimmät.

HD-materiaali, aika näyttää mistä ja miten paljon sitä tulee toistettavaksi.
Päivitykset ajattelin jättää harvakseltaan tehtäväksi, täytyy kuitenkin joku rutiini kehittää.

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2643
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #11 : 14.08.13 - klo:20.20 »
Rauta on tilattu, joten miekkaillaan ensiksi nyt niillä.
Olen utelias tietämään miten toimii

Lainaus
En muista miten päädyin MythTV:hen, mutta kokeilen kuitenkin ensiksi sitä.
Mutta minkä tai millä leikkaaminen ei onnistu, mihin tuota matroskaa tarvitsisin?
Matroskaa osaa toistaa moni soitin. Tukea TS:lle on vähemmän.
Tallenteista on kiva poistaa mainokset ym. ylimääräinen. Mieluiten
kauko-ohjaimella.

Lainaus
HD-materiaali, aika näyttää mistä ja miten paljon sitä tulee toistettavaksi.
Päivitykset ajattelin jättää harvakseltaan tehtäväksi, täytyy kuitenkin joku rutiini kehittää.
Nyt on moni HD-kanava tarjouksessa vapaasti katsottavissa.
http://kampanja1.dna.fi/welhohd/

kamara

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3026
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #12 : 14.08.13 - klo:21.26 »
Nyt on moni HD-kanava tarjouksessa vapaasti katsottavissa.
http://kampanja1.dna.fi/welhohd/

[OffTopic]
Minusta HD-kuvanlaatu näyttä hyvältä ensisilmäykseltä, mutta silmä tottuu siihen muutaman minuutin jälkeen, jolloin eroa enää noteeraa.

Toki palaaminen takaisin tavalliseen kuvanlaatuun  menee suurin piirtein saman verran aikaa.

Heikkona puolena näen, että tallenteet vievät rutosti kiintolevytilaa.
[/OffTopic]

tosiutelias

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 171
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #13 : 01.09.13 - klo:14.21 »
No niin, tämä on kasattu.
Ja jotenkin pystyssä...

Oli kädettömälle hivenen haastava aihe.
Mutta nyt on sentään xubuntu joka nousee työpöydälle :)

Paljon on vielä tehtävää ennenkuin tällä nauhoitetaan ja/tai katsotaan mitään.

Havaittua (suurimmat ongelmat):
- AHCI asetus UEFI:ssa on väärä, GRUB2 ei osaa tehdä käynnistyslataajaa...
- ilmeiseti näytönohjain on haaste 12.10/13.04 pohjaisille jakeluille, asennuksen suhteen...
- 12.04 osasi asentaa jonkun toimivan näytönohjaimen, mutta ei osannut asentaa suljettua...

Se miten tämän nyt sain asennettua ja jotenkin stabiiliksi oli reittiä MYTHBUNTU 12.04.2.LTS josta versio päivitys 12.10:een. Ja sitten XBMC asennus, ei tosin vakio repoista koska halusin 12.2:n.

Kaiken näköistä pientä on vielä haasteena:
- ääni HDMIsta ulos
- TV -viritin toimimaan
- Pulce-eight CEC sovitin toimimaan, tämä tuli hankittua jälkijunassa.

Taidan aloittaa tuosta ääni asiasta. Liittyykö näytön ajuri tähän?

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2643
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #14 : 02.09.13 - klo:15.44 »
 aplay -l antaa infoa äänestä.
Tarkista BIOS asetukset. HDMI varmasti päällä?
Onko OpenELEC kokeiltu? Asenna tuo ekaksi.
Toisella osiolla voi olla sitten jotain muuta työn alla.

.asoundrc tiedostoon voi kokeilla
pcm.!default {
  type plug
    slave { pcm "hdmi" }
}
XBMC 12 jossa tuki myös HD äänille pitäisi tunnistaa
äänikortti jos ajurit on kunnossa.

tosiutelias

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 171
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #15 : 02.09.13 - klo:21.28 »
Jep, on tää vain kompastelua...

En tiedä miksi/miten näytön resoluutio muuttuin pienemmäksi, eikä edes ollut tarjolla full-HD:ta.
No, ajattelin että kokeilempa toista ajuria, jonka johdosta näyttö pimeni. Kun ei osaa, niin ei osaa.
Sain sentään käynnistettyä komentotilaan, joka ehdotti versiopäivitystä.
Päädyin päivittämään kun en muutakaan osannut, joten versio päivittyi 13.04:ksi.
No, sen jälkeen työpöytä taasen näkyi, ja oli taas täydet resot käytössä.

Sen jälkeen äänien kimppuun, kaikki näytti olevan kohdallaan, mutta ei ääniä.
löysin ohjeen joka auttoi, se viimeinen : http://askubuntu.com/questions/285920/no-sound-through-hdmi-out-13-04 .
Sain jopa XBMC:n ääni -asetuksetkin kuntoon.

CEC -sovitin, sain XBMC:n virheilmoituksen pois, lisäsin käyttäjälle oikeuksia. Enään pitää saada se kommunikoimaan TV:n kanssa. Mutta myöhemmin tämä.

Seuraavaksi virittimen ja MythTV:n kimppuun.

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2643
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #16 : 08.09.13 - klo:11.56 »
Outoa kun tuo Ubuntu 12.04 LTS ei suostu asentumaan edelleenkään.
Tuli kokeiltua jos nykyisen rinnalle asentaisi jonkun vakaan ja pitkäikäisen
systeemin varalle. On kokeiltu mini.cd, server, alternative eli tekstitilassa.
nyt pistin lataukseen lubuntu-12.04-desktop-i386.iso ja tuo käynnistyy
TV:n ruudulle grafiikkatilassa ja merkit liki luettavia. Gentoossa pystyy
asennuksen tekemään etänä shh:lla. Onnistuisiko moinen myös
Ubuntulla? Sitten ei olisi väliä toimiiko näppäimistä tai näyttö.
Nyt välähti mieleen, että kokeilematta on USB-viritin ja kauko-ohjain
pois asennuksen ajaksi.

ps add-apt-repository komento jostain syystä uupuu mini.cd ja server
versioista. Sen verran yhtenäisyyttä voisi olla eri versioiden välillä,
että edes peruskomennot olisivat samoja.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16420
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #17 : 08.09.13 - klo:13.03 »
Outoa kun tuo Ubuntu 12.04 LTS ei suostu asentumaan edelleenkään.
Tuli kokeiltua jos nykyisen rinnalle asentaisi jonkun vakaan ja pitkäikäisen
systeemin varalle. On kokeiltu mini.cd, server, alternative eli tekstitilassa.
nyt pistin lataukseen lubuntu-12.04-desktop-i386.iso ja tuo käynnistyy
TV:n ruudulle grafiikkatilassa ja merkit liki luettavia.

Jos TV:n kanssa on ongelmia, eikö Ubuntu kannattaisi asentaa jonkun toisen näytön avulla tai vaikka kokonaan toisessa koneessa?

ps add-apt-repository komento jostain syystä uupuu mini.cd ja server
versioista. Sen verran yhtenäisyyttä voisi olla eri versioiden välillä,
että edes peruskomennot olisivat samoja.

En tiedä mini.cd:stä, mutta ainakaan serverin asennuslevyllä ei ole samanlaista täydellistä liveympäristöä kuin desktop-levyllä. Asennuksen jälkeen add-apt-repository on kyllä käytettävissä kaikissa versioissa.

Aatos Rapula

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 186
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #18 : 08.09.13 - klo:13.06 »

ps add-apt-repository komento jostain syystä uupuu mini.cd ja server
versioista. Sen verran yhtenäisyyttä voisi olla eri versioiden välillä,
että edes peruskomennot olisivat samoja.


Add-apt-repository-komento tulee python-software-properties-paketin mukana.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install python-software-properties
Debian - Jessie - xfce

Postimies

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2643
    • Profiili
Vs: Mediakoneen teko
« Vastaus #19 : 08.09.13 - klo:16.34 »
Pistetään nyt xorg.conf näkyville. Tämä auttaa onnettomaan kuvaan, jos
fontit kamalan pienet. Option         "DPI"   "140x140" on se tärkein.

Koodia: [Valitse]
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
#    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
#    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
#    HorizSync       28.0 - 33.0
#    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    #Option "DynamicTwinView" "False"
    #Option "NoFlip" "false"
    Option "NoLogo" "true"
    #Option "ConnectToAcpid" "0"
#    Option "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"
#    Option "ModeValidation" "NoVesaModes, NoXServerModes"
    Option "HWCursor" "false"
# To put Xorg in debug mode change "false" to "true" in the line below:
    #Option "ModeDebug" "false"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "UseEdidDpi" "False"
    Option         "DPI"   "140x140"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
        Option "Composite" "Disable"
EndSection

Kun sain shh:n toimimaan asentelin uuden kernelin ja sitten nvidia-current.
Sitten lähti äänetkin toimimaan HDMI:n kautta. Myös monikava flac 24/96!!
(Moisella formaatilla Pink Floyd kuulostaa upealta)

xbmc asentui sudo apt-add-repository ppa:team-xbmc
sudo apt-get install xbmc

Kauko-ohjainkin (Microsoft MCE Remote yhteensopiva)
toimi ilman lirc asennusta. Tosin napit hieman hassusti
OK:n sijasta pitää painaa enter nappia. Sama audacious
soittimessa, joka ei muuten soittanut monikanava flac.
Kaksikanavainen flac 24/96 tuli ulos.

Lirc:in osia on siirretty kerneliin ja nykyään X osaa lukea
kauko-ohjainta. Jos tuon lirc:in asentaa, niin miten kertoa
X:lle ettei se enää lue kakea?

Hyvä idea tehdä asennus toisessa koneessa, mutta ei ole
liitäntää pöytäkoneessa  2,5" levylle. Isompi 2,5" levy pitäisi
ostaa suosituksia jostain hiljaisesta otan vastaan.
« Viimeksi muokattu: 08.09.13 - klo:16.36 kirjoittanut Postimies »